Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​Galibiyet Ama Çok Zor Oldu

24 Sunday 2016
Deplasmanda Akhisar’ı yenerek lige başlayan Torku Konyaspor, ZTK’da Kayserispor’u deplasmanda yenerek bu maçtan önce iyi bir özgüvene sahip olmuştu. Beklentiler Torku Konyaspor’un rahat galip geleceği yönündeydi. 

İlk yarı boyunca istediklerini yapamayan Torku Konyaspor izledik. Özellikle ofansa çıkışlarda paslar yerini bulmadı. Futbolcular arasında da düşünce birliği olmadığı pozisyonlar da oldu. Arkadaşının kaçmasını beklediği yere kaçmaması gibi. Böyle olunca da Torku Konyaspor, rakip kaleye tek şut atmadan ilk yarı tamamlandı. Rakibi eksik yakalanacak pozisyonlarda hızlı çıkılamadı. Orta sahadaki disiplinli mücadelede Kayserispor üstün gözükse de bariz bir üstünlükten bahsedemeyiz.


İlk yarı etkili oynayan Kayserispor olsa da Torku Konyaspor 1 – 0 önde bitirebilirdi. 43. dakikada  Meha’nın ceza sahasına attığı oldukça etkili ve ölçülü pasa Traore koştu dokundu, koşup topa atlayan kaleciden kurtardı, kalecinin bedeni Traore’nin iki ayağına sert bir darbe olarak geldi ayakları yerden kesilip düştü. Ceza sahasında olan bu olaylar penaltı olmalıydı ama hakeme göre değildi. Bir penaltı daha nasıl olur? Çok yakındaki hakem buna nasıl penaltı veremez? Şaşılacak durum…  

İkinci yarı başlarken Torku Konyaspor daha arzulu idi. 52. dakikada gelişen güzel bir atakta ilk şutumuzu attık. Rangelov’un ortasında topun gelişine iyi bir vuruş yapan Ömer Ali’nin şutunu Abdülaziz iyi kurtardı.

İkinci yarıdaki en büyük şansımız Biseswar ve Sinan’ın çok uygun pozisyonlarda topu dışarı atmaları idi. Galibiyetteki en önemli etkenlerden biriydi bu.

Maçtan ümidimiz kesilmeye başlamış, son dakikalar gelmişti ki Bajiç’in ceza sahasında düşürülüşü vardı. Bu tamamen bize Mabiala’nın bir hediyesi idi. Kararı vermekte geciken hakem korkutmadı da değil. Ama Mabiala topu tamamen bırakarak Bajiç’e attığı sert omuz darbesinin penaltı olması kaçınılmazdı. Hakem de kaçamadı. Pası atan Kibong’un, Pasa koşu yapan Bajiç’in panaltı da dolayısıyla golde büyük etkilerinin olduğunu belirtmeliyim… 

Penaltıyı Vukoviç kullandı. Ya gol olmazsa heyecanı üst noktada yaşandı. Penaltı kararından sonra kargaşanın oluşması ve bu kargaşanın uzun sürmesi heyecanı daha da çok artıran etkendi.

Torku Konyaspor çıkışlarda havadan oynamaya çalıştı. Hava toplarında ise topu büyük çoğunlukla Kayserisporlu futbolcular kazandı. Etkili oyun sergileyememesindeki bir sebep de buydu. Torku Konyaspor yerden ve hızlı paslaşarak oynadığı zaman etkili oluyor.

Rahat beklediğimiz galibiyet çok zor gerçekleşti. Değerli bir galibiyet oldu. Kazanma alışkanlığı oluşmakta olan Torku Konyaspor izledik diyebilirim… 

Çok soğuk havada maçı izleyen taraftar çok azdı ama maçı izlemeye gelen taraftarlar fazlaca övgüye layıklar. Hepsine sonsuz teşekkürler…  

Selam ve dua ile…
Mehmet YILDIRIM
mhmt_yldrm_42@hotmail.com





Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English