Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​Futbolcuların insafına kalan Konyaspor

23 Şubat 2020
Sezon başında her iki takımına 22. haftada amacı ligde kalmak olan rekabeti yüksek bir maça çıkacakları söylense pek inanan olmazdı. Ne var ki gerçekler de ortada...

Her iki takımın da galibiyet mecburiyetinin olduğu bir maçtı. Evinde yaptığı maçta sıralamada daha kötü yerde olmasından da dolayı galibiyet mecburiyeti daha çok olan takım Kayserispor’du ve bu Konyaspor için avantaj oluşturabilirdi.

Öne geçen tarafın galibiyet için büyük avantaj yakalayacağı maçta Konyaspor maçın başlarında öne geçiyordu.

Gol atma mecburiyetindeki Kayserispor Mensah liderliğinde sol kanattan sağ kanada atılan uzun ve isabetli paslarla etkili ataklar düzenlese de net pozisyon oluşturamadı.

Oyuna Kayserispor hakim olsa da kalesinde her an gol görebilecek bir görüntüsü vardı. İlk yarının sonları yaklaşırken bu sezon ilk defa korner kullanımı sonucunda gol bulan Konyaspor maçı kazanabilme adına yakaladığı büyük avantajı iyice artırarak maçı kazanabilmek adına yakalayabileceği en iyi fırsatı yakalıyordu.

Çok geçmeden ilk yarının uzatma dakikalarında kaleye gelen, çok rahat yakalanabilecek basit bir sutu rakibinin önüne sektiren Serkan çok büyük bir hata ile Kayserispor’un gol bulmasına büyük bir katkı veriyordu.

Tam da soyunma odasına girerken Kayserispor’un bulduğu bu gol maçın gidişatını değiştirecek bir eylem oldu. Maç için dakikalar geçtikçe ümitleri azalacak Kayserispor yerine yeniden ümitlenen, daha canlı ve daha istekli mücadele edecek bir Kayserispor olacaktı artık.

İkinci yarının ilk on dakikasında oldukça etkili olan pozisyonlar bulan Kayserispor gol bulamadı. Kayserispor baskılı oynamaya çalışırken arkasında geniş boşluklar da bırakıyordu.Geçiş oyunlarını iyi oynayamayan Konyaspor rakibini az adamla yakaladığı ataklar oluşturmasına rağmen pozisyona dönüştürmede ve gol atmada becerikli değildi. Maçın son dakikalarında üçüncü golü atacağı çok net pozisyonu buldu fakat Thuram ile net fırsattan yararlanamadı. Top döndü Konyaspor kalesinde gol oldu.

Son oynanan Denizli ve Göztepe maçlarından en azından dört puan alabilen Konyaspor olsaydı maç içinde yaşananlara rağmen bu sonuç bir ölçüde makul karşılanabilirdi. Bu maçların istenen şekilde sonuçlanmaması bu maçın galibiyetini mecbur kılan etkendi. Maçın kazanılmasına çok yaklaşmışken, ve sonucun üzerinde olmayacak kaleci hatası, net pozisyonun gole dönüştürülememesi etkili olunca geride bıraktığı tahribat çok fazla oluyor.

Fazlaca ümit bağladığımız yeni transferler de oyunda olumlu değişiklik yapmadığı görülüyor. Maç içinde çok etkisiz kalan Mak, gol atma becerisi hiç olmayan Thuram, yerine Alper oynasa kendini aramayacağımız Guilherme… Mevcut futbolcularla ligde kalma mecburiyeti olan Konyaspor…
Öyle görünüyor ki Konyaspor’da yaşananlar futbolun taktik, teknik, analiz, sistem gerçeklerinden öte insani ilişkilerinde… Bu ilişkilerde gizli olan sorunun tespiti ve çözümü noktasında yaşanan beceri noksanlıkları böylesine kötü bir sezon ve maçlar yaşatıyor.

Tüm yaşanan bu buhranlar içinde sonuç ne olursa olsun suçlayamayacağımız tek isim Bülent Korkmaz… Sorunları çözme umudumuz olan tek isim de Bülent Korkmaz…

Futbolcuların kötü performansları olabilir. Olmayacak hatalar da yapabilir. Aynı Serkan’ın Malatya maçında yaptığı gibi… Bunu bilen ve o maçtan sonra Serkan’ı bağrına basan Konyaspor taraftarının varlığı da ortada… Buna rağmen o taraftara el kol hareketi yapabilen Serkan gerçekliği de ortada… İşte o Serkan Konyaspor’un bugünkü maçın kazanılamamasındaki olmayacak büyük hatayı yaptı. O Serkan ki bir maçta bir kalecinin gösterebileceği en iyi performansı sergilemiş olan kaleciydi…Serkan’ın iyi performansına Konyaspor’un muhtaç olduğu gerçekliğini inkar edemeyiz. Ama Srerkan’a tavsiyem taraftarın olumsuz tavırlarına karşı başını öne eğip işini düzgün yapmaya gayret etmesidir. Yaptığı bir hata ile kötü gidişatı başlatan Serkan’ın yeniden umutlanılacak maçta yaptığı kabul edilemez hata ile umutları kırmasını düşünerek hareket etmesi gerekiyor. Tüm hatalar bir şekilde izahı olur ama taraftara el sallamanın izahı ve kabullenirliği yoktur.

Sonuç olarak bu maçtan mağlup olarak ayrılmak da olabilirdi. Buna rağmen alınan beraberliği tatmin edici olarak göremem. Deplasmanda rakipten alınan bir puan tesellisi asla olamaz. Kazanılması gereken bir maç kazanılamamıştır.

Konyaspor ligde kalmak için mevcut futbolcuların insafına kalmış gözüküyor. Bu futbolcu gurubunun da Konyaspor’u ligde bırakma zorunluluğu var.

Selam ve dua ile...

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • Nurullah

    Suç Konyasporu futbolcuların insafına bırakan yönetimdedir.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • Namık

    Asıl şu soru sorulmalı Konyasporu futbolcuların insafına bırakan kim.Hemen cevaplıyayım Aykut Kocaman ve Yönetim.Bu takımı kim meydana getirdi? Bu transferleri kim yaptı?Şimdi artık bu yeteneksiz futbolculara yalvarmanız kaldı.Ama nafile. Bu takım düşer.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English