Son Dakika Haberler

Mehmet Akif TEKİN

Mehmet Akif TEKİN

​Fiziksel Mücadele Kazanımları

27 Monday 2021
Konyaspor zorlu mücadelede rakibi Beşiktaş’ı son dakikalarda bulduğu gol ile 1-0 yenerek puanını 39’a yükseltti. Trabzonspor’un haftayı 1 puanla kapatması ile aradaki puan farkını 7’ye indiren yeşil beyazlı ekip sessiz sedasız takibini sürdürmeye devam etti.

Müsabakanın ilk 15 dakikalık bölümünde maça ağırlığını koymak ve erken skor avantajını almak isteyen bir Beşiktaş vardı. Özellikle hızlı atağa çıkarak Konyaspor defansını eksik yakalamaya çalışan Beşiktaş maçın ilk tehlikeli pozisyonuna giren ekip oldu. 15 dakikalık bu bölümden sonra Konyaspor maçta kendini hissettirmeye başladı. Seyirci desteğini yanına alan Konyaspor rakibi üzerine korkmadan gitmeye başladı. Özellikle sağ kanatta Michalak ile etkili olan Konyaspor kanat organizasyonları ile rakip kalede tehdit yaratmaya çalıştı.

Sezon başından beri Konyaspor için hemen hemen her müsabaka aslında bu şekilde gelişti. Bunun en temel sebebi ise orta alandaki fiziksel ve ikili mücadeleler ile kazanan toplar oldu. Konyaspor sezon başından beri hiçbir şekilde fiziksel mücadeleden kaçınmadı. Rakiplerine her alanda fiziksel olarak karşılık veren Konyaspor özellikle orta alanda ligdeki 19 rakibinin birçoğuna bu alanda üstünlük kurunca her maç bir adım daha öne çıktı. Bunun yanı sıra hiçbir oyuncu ikili mücadelelerde pes etmedi. Kaybedilen çok ikili mücadele oldu ama kazanılan ikili mücadele sayısı bunlardan çok daha fazlaydı.

İkinci yarıda ilk yarıya oranla daha iyi bir Beşiktaş takımı vardı. Beşiktaş atakları olgunlaşmadan biterken Konyaspor kazandığı topları hızlı kanat oyuncuları ile buluşturarak skor avantajını eline geçirmeye çalışıyordu. Maçın kırılma anı ise 60.dakikada Beşiktaş adına direkten dönen toplar oldu. Beşiktaş golü bulamadıkça panikliyor defans arkasında daha çok boş alan bırakıyordu. Maçın artık gidişatı bu yönde ilerliyordu. Yapılan oyuncu değişikleri sonucu Konyaspor fiziksel kalitesini üste çekince daha kontrollü bir oyun benimsemeye başladı. Beşiktaş skor bulamadıkça mental olarak oyundan düşerken Konyaspor’un zekice planlanmış son dakika oyun planı devreye girdi. Daha diri kalan Konyaspor 80.dakikadan itibaren maça hükmetmeye başladı. Nitekim Michalak’ın muazzam taşıdığı topu iyi çeviren Skubıc, Ahmed Hassan’a güzel bir asist yaptı ve Konyaspor 1-0 öne geçti. Maçın son dakikalarında başka pozisyon olmayınca Konyaspor sahadan bileğinin ve birazda şansının yardımıyla sahadan 3 puan ile ayrıldı.

Ancak maç içerisinde fiziksel mücadeleden çekinmeyen Konyaspor’un maçı 11 kişi bitirmesi bence gerçekten büyük şanstı. Özellikle Pjanıc’e yapılan müdahaleler kontrolsüz ve sertti. Böyle maçların sayısı ikinci yarıda artacağı için bunların acil olarak kontrollü müdahalelere dönüşmesi için pozisyon bilgisi ve zamanlama çalışılmalı.

Maçın adamına gelecek olursak bence kesinlikle Michalak olmalı. Rıdvan karşısında birçok pozisyonda top kaybetmesine rağmen yılmadan denedi. Maçın başlama düdüğünden beri oynayan bir oyuncunun 90.dakikada o deparı atarak golün ana hazırlayıcı olması da cabası.
Şimdi ikinci yarıya daha ciddi hazırlanma zamanı. Zira artık herkes Konyaspor’un daha tehlikeli bir rakip olduğunu biliyor. Konyaspor ilk zoru başararak ligi bitirebileceği en iyi seviyede bitirdi ve ligin zirvesine en yakın takım konumunda. Şimdi ise daha zoru başlıyor. Burada kalmak…

Kendini beğenmiş bir takım olmadan, sıkı çalışmaya devam ederek ve  ayakları yere sağlam basarak yola devam edilmesi durumunda elbet başarı gelecektir.
Saygılarımla…

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English