Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​Fırsatlar tek tek harcandı

07 Saturday 2020
Ligin geldiği noktada hiç beklemedikleri konumda olan iki takımın maçında Malatyaspor'un yaşadığı olumsuzlardan dolayı Konyaspor'un avantajlı çıkacağı bir maçtı.

Defalarca değerelendiremediği fırsatlara rağmen Konyaspor önemli bir fırsat daha yakalmış çıkış için kazanması gerektiği bir maça çıkıyordu. 

Konyaspor, galip gelmesi durumunda rakibini puan olarak geçecek ve alt sıralardaki takımlarla arayı açarak az da olsa önemli kredi elde edecekti.

Daha da önemlisi güçlü bir sinerji oluşturup daha iyi mücadele etmek, ligde kalmak için güçlü bir inanç oluşturmak adına alınacak  galibiyetin önümüzdeki haftalara da önemli katkısı olacaktı.

Maçtan önceki bu düşünceleri aslında bize düşündürttüren Malatyaspor'un içinde bulunduğu olumsuz durumdu. Bu inanç Konyaspor'un oynadığı oyundan verdiği mücadeleden kaynaklanmıyordu. Aksine tüm bunlara rağmen yakaladığı fırsatları yakalamamakta direnen Konyaspor maç öncesi en olumsuz gözüken durumdu. Tam manasısyla futbolculara oluşmuş güçlü bir güvensizlik vardı.

Maç öncesinde yaşadığı olumsuzlukları maç içinde de yaşamaya devam eden ve ilk yarını uzatmalarında oluşan penaltı ve etkili oyuncularından birinin kırmızı kart görerek eksilen ve yediği golle yaşadığı olumsuzlukları iyice derinleşen Malatyaspor'a karşı tüm avantajlar Konyaspor'un lehine gelişiyordu. Konyaspor'un galip gelmesi için oluşabilecek tüm şartlar oluşmuştu.

Konyaspor için en zor işlerden biri gol atmaktı. Gol atılmış  ve öne geçilmişti. Eksilerek işleri zorlaşan rakibe karşı yeni goller üretmek için fırsatların oluşacağı maç olsa da bunu değerlendiremeyen, eksik rakibine karşı korkarak oynayan Konyaspor arkada geniş boşluklar verek anlamsız riskler de oluşturuyordu.

Sahada hala inanan ve rakibine karşı fiziki üstünlükler oluşturmaya başlayan Malatyaspor karşısında sevenlerini diken üstünde tutan bir Konyaspor vardı sahada. 

Senin için hayati bir maçta yakalandığın kolay kolay denk gelmeyecek fırsatları değerlendirmek için önemli bir mücadele azmi ortaya koyarsın. Beceriksizlik farklı bir durum beceremezsin gol atamazsın bu başka bir yön ama mücadele arzusuyla hiç değilse galibiyeti korumaya çalışırsın. Bir Kayseri maçı ve şimdi Malatya maçı ikisinde de bu mücadeleyi ortaya koymayan futbolcu gurubu var.

Çok basit pozisyonda topu uzaklaştırma becerksizliğindeki hareketler bu düzeydeki, bu tecrübedeki bir futbolcuya yakışır mı? Ve bu, bu sezon sıkça gerçekleşiyorsa bunu şansızlık veya beceriksizlik olarak adlandıra bilir miyiz? Kalp okumak gibi bir becerimiz yok. Serkan için kötü düşünmek de istemem ama kötü düşünmek istesek fazlası ile malzeme oluşmadı mı? 

Maçtan önce bir maç hikayesi yaz ki Konyaspor'un galibiyeti oluşsun deseler maç içinde oluşan şartlar kadar avantaj oluşturacak durumlar aklıma gelmezdi. Böylesi bir avantajlı durumu da değerlendirememek ve bu fırsatları arka arkaya harcamanın nasıl bir izahı olur bilemiyorum.

Tüm takımlar puanı ve konumu ne olursa olsun güçlü bir şekilde, inanmış bir şekilde fazlası ile gayretli mücadele ederken ligde mücadele azmi en az görünen takımın Konyaspor olması ve bunu kendisi için hayati önem taşıyan maçlarda da göstermesinin nasıl izahı olur bunu da bilemiyorum.

Kalan haftalarda isteyerek mücadele edildiğinde Konyaspor'u ligde tutacak bir güç var. Meseleyi Konyaspor ligden düşecek mi, düşmeyecek mi değil, futbolcular Konyaspor'u ligde tutmayı isteyecekler mi, istenmeyecekler mi meseslesi olarak görüyorum. En azındanDenizlispor maçı ile başlayan beş maçta yaşananlar bu şekilde düşünmem için yeterli sanırım. Özellikle Kayseri ve Malatya maçları.

Selam ve dua ile...

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • H.Seyhun Ertan

    Konyaspor yıkılan eski stadyumun gazabına uğruyor. Onun ahı tutuyor. H.Seyhun Ertan

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English