Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​Fırsat varken gol aramamak

09 Saturday 2024

Sezona çok iyi başlangıç yapıp sonrasında büyük düşüş yaşayan ve alt sıralara yaklaşan ADS takımı son haftalarda toparlanma eğilimi göstermiş ve Konyaspor'a rakip olmuştu. Maçın sonucu iki takım için de büyük önem kazanırken oyununu geliştiren ve kazanma inancını artıran Konyaspor'dan beklenti galip gelmesiydi. 

Maç başladığında rakibinden daha üstün oynayacağını ortaya koyan Konyaspor vardı. Konyaspor rakip üzerine daha  etkili ataklar düzenleyerek giderken ileri çıkmakta zorlanan ve defansta dağınık görüntü verip hataya açık ADS  vardı. 


Çok geçmeden Ethemi'ye yapılan penaltıyı Sokol kullanarak Konyaspor'u öne geçirdi. Öne geçtikten sonra Konyaspor topu daha çok kendi sahasında tuttu. Stoperler ve kalecinin bolca paslaştığı dakikaları gördük. Oysa en zayıf yeri hata yapmaya çok açık defansı ve kaleciyi  zorlayacak Konyaspor'un farkı artırma ihtimali yüksekti. Bunu görememek kenar yönetimi için olumsuz bir olgu oluşturdu. 


ADS takımı etkin ataklar düzenlemekte zorlanırken Konyasporlu futbolcuların yaptığı hatalarla Konyaspor kalesine yaklaşabiliyordu. Bu bile topun rakip sahada daha fazla oynanması gerekliliği olgusunun öncelikli olmasını gerektiriyordu.

 Konyaspor sol kanadından çıkmaya çalışırken topu rakibin faul şüpheli hareketi ile kaptırırken gelişen atakta Konyaspor defansı dengesiz yakalanıp basit bir golü kalesinde görmekten kurtulamadı.  

 Yediği golden sonra gol bulma gayretiyle Konyaspor'un geliştirdiği ataklar etkili oluyordu. İkinci golü de Ndoa'ya yapılan penaltıyı kullanan Sokol ile buldu ve ilk yarı Konyaspor üstünlüğü ile bitti.

 
İkinci yarıya da daha üstün oyunla başlayan Konyaspor olurken sahadaki bu üstünlük çok sürmedi. Yapılan oyuncu değişiklikleri Konyaspor'un oyun etkinliklerinin azalmasına ADS'nin ataklarla Konyaspor kalesine gelmeye başlamasına neden oldu. 


Atmışlı dakikalardan sonra oyununu geliştiren ADS'ye karşı gol yememek elde kalmıştı. Bunun için de gayret gösteren Konyaspor vardı fakat son bölümlerde ADS'nin golüne engel olamadı. Konyaspor çok yakın olduğu üç puan yerine tek puanla yetinmek zorunda kaldı.


Atmışlı dakikalara kadar farkı artırma fırsatlarını kullanmamak, boşa harcamak ile Sokol ile Oğulcan'ın çıkmasıyla fizik üstünlüğü ve oyun üstünlüğünün kaybedilmesi Konyaspor'un galip gelememesindeki ana etkendi.


Galip gelmek Konyaspor için büyük avantaj oluşturacaktı. Son dakikalarda gol yiyerek berabere kalmak çok sıkıcı oldu. Buna rağmen oyununu geliştiren ve peşin teslim olmayıp her maçtan   her maçtan puan ve puanlar alacak Konyaspor görüntüsü gelecek için ümitleri güçlendiriyor. 

   
Selam ve dua ile...

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English