Son Dakika Haberler

Şeydâ’nın Köşesi - Gülsüm Özkan

Şeydâ’nın Köşesi - Gülsüm Özkan

​FIRSAT

08 Wednesday 2020
Bir rus atasözünde der ki ;Şans ,hazırlıkla fırsatın karşılaştığı köşe başıdır .Dünyanın ve teknolojinin günlük hayatımıza getirdiği hız bizi öyle bir sarmıştı ki ; şahit olduğumuz , duyduğumuz ,öğrendiğimiz çirkinliklerin midemizi bulandırmasına bile vaktimiz yoktu sanki .Ancak teknolojinin hızıyla yarışan bir virüs bizi evlerimize ya da daha sakin bir yaşantıya mecbur kılınca fark ettik bunu .

Dünyanın tamamını etkileyip ,yüzbinlerce kayıp vermemize sebep olan bu virüsü fırsat bilelim ,demiyorum tabii ki ..Kayıplara içimiz yanarken ;yeni yaşantımızın sakinliğini fırsat bilelim .Ama zaten fırsatların , insanlar tarafından zor tanınmasının bir sebebi de çoğu zaman zorlu bir iş kılığında gelmesidir .Bu günlerin en güzel getirisi ; artık tahammülümüzün kalmadığı iğrençliklerin azalması, her gün duymaktan ciğerlerimizin pare pare olduğu çocuk ölümleri ,kadın ölümlerinin biter gibi olması. Herkezin can derdine düşmesi, İnsan kimliğimizi de sorgulattı bir nebze. 

Yine de” bu nedir ,bunu yapan insan mı ,neyi amaçlamış şimdi ?”dedirten olaylar var mı ?var ...Garip bir surette ,herhangi bir kisveye koyamadığınız biri çığlık çığlığa bir müzik eşliğinde mezarların üzerinde özellikle eski Osmanlı mezarlarının ,çocuk kabirlerinin üzerinde dans ediyor ,üzerlerine ata biner gibi binip güya sanat yapıyor .Yaptığımız her iş eğer faydalı ise değerlidir .Kişisel bakımımızdan topluma olan hizmete kadar ,her kademede bu kural geçerlidir .Hele bir işin sanat olabilmesi için önce göze kulağa duygulara sonra yüreğe teysir etmesi, hoş görünmesi gerekir .

Bu karantina günlerinde her insan kendini sigaya çekerken ,dirileri bırakıp ölülerle uğraşan ,basitleşen bu acizlerin bir an önce toparlanmalarını diliyorum .Çünkü tüm dünya uyanışta, değişim de ...New York‘ta Dünya Ticaret Merkezi ‘nin yakınında bir meydanda cemaatle namaz kılınıyor .Endülüs ‘te 500 yıldır ezan okunmayan Grenada‘da Müslümanlara moral niyetiyle ezanlar okunuyor. Berlin de 150 yıl sonra yine ezanlar semaya dolduruyor ve tüm dünyada İslam en çok araştırılan ,efendimizin hadisleri ve sünneti en çok merak edilen bilgi oluyor .Avrupa’da otobüs duraklarına bile efendimizin temizlikle ilgili hadisleri yazılıp ,Amerika’nın devlet televizyonlarından Kur’an’ın metinleri açıklanıyor, gençlerin örnek aldığı futbolcular( Ronaldo )Kur’an-ı Kerim okumaya başladığını dile getirip, internetlerde arda ardına güzel haberler duyuluyor .

Ülkemin yaşlıları ne kadar irfan ehli olduğunu ;çağırdığı zabıtaya ricalar ederek liste verirken ,yolu öğrendiniz üzüm zamanı da beklerim diye uğurlarken ,bin dua ederek gösterirken ;gençler ise “biz size her hizmete hazırız” diye yetiştikleri toprağın güzelliğini gösteriyorlar. İki oğlunu bir damadını  15 Temmuz gecesi şehit veren teyzenin ;çağırdığı zabıtaya maaş kartını ve parasını uzatarak yardım kampanyasına bağışlaması ise yüreklerimize bir kez daha “biz çok güzel bir ülkedeyiz “dedirtti.

 Evlerimiz okul oldu ve anneler babalar evladın ne yaptığıyla ilgilenme fırsatı buldu. Hayatın hızına bir es koyunca “neler yapabilirim ,nasıl kendimi değiştirebilirim “sorusu gündemimize düştü .Kitaplar ,başta Kur’an-ı Kerim başucumuzda yerini aldı .Evden çıkamamanın zorluğu fırsata dönüştü ve ilahi ikaz bizi diriltti.

SİZ KENDİNİZİ DEĞİŞTİRMEDİKÇE ALLAH SİZİN HAKKINIZDAKİ HÜKMÜNÜ DEĞİŞTİRMEZ........

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English