Son Dakika Haberler

Firdevs Sak

Firdevs Sak

​FARKINDALIKLA YEMEK

03 Thursday 2020
Arkanıza yaslanın, derin bir nefes alın, gözlerinizi kapatın ve düşünün. En son ne zaman bu uygulamayı yaptınız? En son ne zaman kendinizle baş başa kaldınız? En son ne zaman önceliği kendinize verdiniz? Koşuşturmalı hayatınızda kendinizi önemsemeyip ikinci plana attığınız için ara sıra mola vererek bu uygulamayı yapmanız kendinize dair bir şeyler yapabilmek için güzel bir başlangıç olabilir. Bu uygulamanın verdiği rahatlık, getirdiği sakinlik ile beraber koşuşturmalar içerisinde ne kadar yorulduğunuzu fark edecek ve bundan sonra daha sakin bir hayat isteyeceksiniz. Bu sakin hayata, temel ihtiyaçlarınızı farkındalıkla gidermek ile başlayabilirsiniz. Yani karnınızı doyurmayı, gün içerisindeki ruh ve beden sağlığınızı önemseyip daha dikkatli bir şekilde yaparak başlayabilirsiniz. Bu şekilde günlük rutin halinden sıyrılıp kendiniz için bir şeyler yapmaya başlamış olacaksınız. Başlamaya karar verip nasıl yapılacağını bilmiyorsanız buyurun nasıl yemek yemeniz gerektiğinden kısaca bahsedeyim:

​Nasıl yemek yediğinizi belirleyebilmek için kendinize şu soruları sormalısınız: En son ne zaman kesintisiz, sakin yemek yediniz? En son ne zaman telefonla konuşup, mesajlaşmadan, televizyon izlemeden, sosyal medyada gezinmeden yemek yediniz? En son ne zaman yediğiniz yemeğin tadını çıkardınız? Bu soruların cevabının uzun süre önce olduğunu düşünüyorsanız yemek yeme davranışınızda ve amacınızda hata olduğu aşikâr. Bu noktada ilk üzerinde durulması gereken konu mideden beyne iletilen tokluk sinyali ile hızlı yemek arasındaki ilişki. Hızlı yemek yenildiği zaman beyne tokluk sinyalinin ne zaman gittiği fark edilmiyor ve bunun sonucunda obeziteye davetiye çıkıyor. Bu sebeple sakin, ne yediğini bilip farkında olarak ve tadını çıkartarak yemek yemelisiniz. Farkında olarak yemek yemek tüm dikkatinizin yemekte olmasıdır. Tüm dikkatinizi yemeğe vermek adına ilk olarak dağınık bir masa yerine temizlenmiş ve düzenli masada yemek yemeyi tercih etmelisiniz. İkinci olarak yemeğinizi 20 dakikadan önce bitirmemeye dikkat edin. Gerekirse başlangıçta bir alarm kurun ve hızınızı ona göre ayarlayın. Bir diğeri ise yemek yerken yanınızdaki telefon, tablet, televizyon gibi materyalleri kaldırın. Odak noktanızın yemek olması için dikkat dağıtıcı unsurları etrafınızda bulundurmayın. Dikkat dağıtıcı unsurları en aza indirmek için de mutfakta yemek yemeye özen gösterin. Son olarak ağzınıza aldığınız her lokmayı direk yutmak yerine küçük parçalara ayrılana kadar çiğneyin ve her lokma arasında çatalınızı masaya koyun. Bu davranış size oldukça zaman kazandıracaktır.

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English