Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​Eyyamcıların Kralı

05 Sunday 2017
Ligde performansı beklenilenin üzerinde olan takımlardan biri olan Sivasspor karşısında Mehmet Özdilek ile çıkış arayışında olan Konyaspor için çıkışa geçebilme olasılığının test maçıydı bir yandan.
 
Maçın başından itibaren orta sahayı  çok hızlı  geçen Sivasspor, kanatlara da çok hızlı top aktararak Konyaspor’un defansını az adamla yakalayıp etkili ataklar gerçekleştiriyordu.
 
Buna karşılık Konyaspor uzun toplar atarak ileri uç futbolcularını topla buluşturmaya çalışıyordu. Bu etkinlik kurgulanıp, planlanmaktan ziyade anlık kararlarla gerçekleşiyor, rakip futbolcuların saha dizilimine bakarak atılan paslardı.
 
Sivasspor etkili ataklar düzenlese de defansın hataya çok açık, arıza yapma ihtimali yüksek gözüküyordu. İşte bu arızalardan biri gerçekleşiyor ve çıkışta kaptırdıkları topun sonucunda oluşan penaltıyı Skubiç gole çevirirken Konyaspor büyük avantaj elde ediyordu.
 
Konyaspor’un penaltısı net penaltı idi. Fakat bu penaltı ile Cüneyt Çakır’ın kimyası değişmeye başlıyordu. Yapılan itmeleri görmemeler. Sivassporlu futbolcuların sert oyunu tercihine diyecek bir şey yok ama yaptıkları faulleri görmezden gelmeye başlayan Cüneyt Çakır’ın yönetim şeklini spor yorumcuları ‘eyyam’ tabiri ile ifade ediyorlar. Buradan yola çıkarak eyyamcılığın kralını sergileyen bir performansla Cüneyt Çakır sahadaydı.
 
Bifouma topla Konyaspor ceza sahasının köşesinden dalarken Eren karşısında ve çalım denemesinde de başarılı olmak üzere geri dönmeye çalışan Eren’in ayağına basıp yuvarlanmaya çalışıyor. Cüneyt Beyefendi bulduğu fırsatı hemen değerlendirip veriyor penaltıyı. Doğrusu net bir şekilde Konyaspor2un lehine faul olmalıydı.
 
İyi niyetli düşünmeye çalışmak istiyorum. Sonuçta bu da bir insan yanlış görebilir. Bir taraftan Cüneyt Çakırlı Konyaspor maçları geliyor hatırıma… Hep Konyaspor aleyhine hatalar yapan, hep Konyaspor’un puanlarını gasbeden Cüneyt Çakır canlanıyor hafızalarımda… Bir takım ve sürekli aleyhine hatalı düdükler çalan ve gelecekte de çalacağından emin olduğum bir hakem…
 
Sivasspor’un oyununa gölge düşürmek istemem. Gerçekten Konyaspor’dan çok üstün oyun oynadılar. Fakat galibiyetlerini Cüneyt Çakır lekeledi. Aldıkları galibiyeti Cüneyt Çakır’ın üstün gayretleriyle aldılar.
 
Bu maçı daha farklı teknik analizlerle değerlendirmek daha uygun olanıdır fakat böylesine art niyet kokan, maçı bir taraftan alıp diğer tarafa veren bir yönetimde, böylesine net bir pozisyonda ters karar veren ‘Türkiye’nin en iyi hakemi’nin olduğu maçı değerlendirmeye çalışmak hatalı olurdu kanısındayım. 
 
Özet şu ki Konyaspor maçları sıklıkla hakemler eliyle kaybediyor ve bu, bu sezon gözümüzün içine soka soka, yüksek cesaretle yapılmaya başlandı. Duracağı da yok, durdurmaya niyet edenlerde yok. Lafa gelince atan çok, işe gelince kaçan çok…
 
Selam ve dua ile…
 
 
 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English