Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​Ey istikrar! Bizim kapıyı da çal

10 Ocak 2021
Sezonun geri kalan bölümünde ve son Galatasaray galibiyetiyle her maçtan galibiyetle ayrılacak mücadeleyi sergileyen Konyaspor olgusu ile Karagümrük maçından da galibiyet beklentisi abartı olmazdı. Bir gerçek daha vardı ki alabileceği galibiyetleri kendi basit hataları ile heba eden bir Konyaspor gerçeği de vardı.

Maçtan önce Konyaspor adına en dezavantaj oluşturan durum Abdulkerim’in oynayamayacak olmasıydı. Konyaspor pek çok futbolcunun eksik kalmasını yaşayarak buralara geldi ama Abdulkerim’in eksikliği en kritik ve yokluğu en çok aranacak eksiklikti. Yağan yağmur dolayısıyla ağırlaşan saha zemini Abdulkerim’i iyice aranır hale getirmişti. Böyle bir zeminde atılan uzun isabetli paslar büyük önem kazanırken bunu en iyi yapabilecek Abdulkerim maçta olsaydı maçın şeklini fazlasıyla değiştirecek, Konyaspor adına işleri  kolaylaştıracaktı.

Maçın ilk yirmi dakikasında Konyaspor üstünlüğü sonraki yirmi dakikasında  Karagümrük üstünlüğü söz konusuydu. Her iki takımda zeminin getirisiyle birlikte pozisyon üretmekte zorlandılar. İlk yarının sonlarında Konyaspor etkiliydi. İlk yarının sonlarında Kravets’in ceza sahasında topa ulaşması engellenirken penaltı değeri görmedi.

Karagümrük takımı oyun kurgusunda Ndao’ya büyük önem vermiş ve ona atılan toplarla Konyaspor’un defans dengesini bozmayı planlamıştı. Konyaspor defansı bu kurgunun işlemesine olanak tanımadı.

İkinci yarı başladığında nereye gideceği belli olmayan bir mücadele vardı. Maçın sonucunun tahmin edilmesi zor dakikalardı. Zemini ağırlığının getirdiği avantajla mücadelelerden defans oyuncuları galip ayrılıyordu. 

Karagümrük’ün işlemeyen Ndao kurgusu  Guilherme’nin sakatlanıp çıkmasıyla Konyaspor on kişi ile mücadele ederken rahat bir ortam buldu. Oyunu Guiherme’nin savunma bölgesine yoğunlaştıran Karagümrük’te Ndao rahat bir orta yapma fırsatı buldu. Bu zeminde atılabilecek gollerden birini atılmasını sağladı.

Bir eksik oynama ile Konyaspor’un yaşadığı zorluk Karagümrük için öne geçme fırsatı oluştururken maç Konyaspor’un gol atmak zorunda olduğu bir mücadeleye dönüştürmüştü.

Maçın kilit noktası Guilherme’nin sakatlanıp oyundan çıkması olarak görebiliriz. Yenen ilk golü bu olaya bağlarken Guilherme’nin maç içindeki etkinliklerini ve Ömer Ali’nin yetersiz kalışını düşündüğümde ikinci goldeki hataların da oluşmayacağını varsayabilirim… Adı üstünde varsayım… Ama Ömer Ali’nin son dakikalarda taç atışına giderken rakibi ile sürtüşmeye girmesi ve maçın uzunca kesilmesine sebep olması net bir hata idi.

Atılan golde yeni transfer Bytyqi’nin asistinin payı olması ümitlendiriciydi. Bu saha zemininde ve aldığı kısa sürede Bytyqi’yi değerlendirmek çok zor.

Hakkında edinilen bilgilere baktığımızda bir zamanların büyük yıldız adayı ve beklenen çıkışı gerçekleştirememiş Bytyqi tam Konyaspor’un ihtiyacı olduğu özellikleri taşıyor. Atletik kanat, ceza sahasına etkili orta ve duran topları etkili kullanma özellikleri ile Konyaspor’un eksiklerini giderecek ve hücum çeşitliliği kazandıracak bir futbolcu görüntüsü veriyor.

Potansiyelli bir futbolcu olması da farklı heyecan oluşturuyor. Bugüne kadar ortaya çıkaramamış olması belki de yolunun Konyaspor ile buluşmasına neden oldu. Potansiyeller kaybolmaz. Ortaya çıkacağı uygun şartları arar. Konyaspor’daki şartların Bytyqi’nin potansiyelini sergileyebileceği fırsatları fazlası ile sunduğunu düşünüyorum.

Ligde istikrarı yakalayabilecek Konyaspor üstlere tırmanma imkanları yakalayacakken yine rakibine kendi armağan ettiği golle mağlup olup yeni bir istikrarsızlık oluşturdu.

Selam ve dua ile…

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English