Son Dakika Haberler

Mehmet Akif TEKİN

Mehmet Akif TEKİN

​Eleştirmek hakkınız...

20 Tuesday 2016

Hafta sonu oynanan maçta Konyaspor üst üste iç sahada yenilmezlik serisini son dakikalarda bulduğu golle Gençlerbirliği ile 1-1 berabere kalarak devam ettirdi. Oyun anlamında her çok farklı iki Konyaspor seyrettiğimiz maçta beraberlik bir tebessüm mü yoksa bi hüzün mü oldu bilemedik.

İlk yarıda oldukça kötü oynayan, orta sahada top yapamayan, rakibin orta sahası ile baş edemeyen, ve ileride top tutamayan bir takım vardı. Birde bunları stoperlerin yorgun ve bir anlık dikkatsiz oluşu 17.dakikada Gençlerbirliğinin golü ile sonuçlandı. Orta sahada Volkan Fındıklı’nın Ali Çamdalı’ya fazla yardım edememesi ve orta sahadaki pas trafiğini aksatması Konyaspor’un oyununu bir hayli etkiledi.

İkinci yarıda taraftarında desteğiyle ileri çıkan rakibi bunaltan bir Konyaspor vardı. Yapılan oyuncu değişiklikleri sonucu özellikle Milosevic’in oyuna girmesi ileri uça hareketlilik kazandıran Aykut Kocaman baskıyı arttırmaya ve gol bulmayı amaçlayarak rakibi bunalttı. Dakikalar 86’yı gösterdiğinde ÖmerAli’nin yerine oyuna Halil İbrahim girdi. Bunu neden vurguladım çünkü Ömer Ali formsuz ve kendine gelmeli. Antalya maçında 2 gol bulmasına rağmen hafta içi oynanan Shakhtar Donetsk maçında aldığı hemen hemen her topu ezen bu maçta da aldığı topları faydalı kullanamayan ve rakibi yıpratamayan bir oyuncu vardı. Bana göre Volkan’ın oyundan alınmaması ve Ömer Ali’nin bu kadar geç alınması Konyaspor adına bir handikaptı. Halil İbrahim oyuna girdi 2 dakika sonra rakibi rahatsız etmesi sonucu 88. dakikada Konyaspor gölü buldu. Golü bulduktan sonra baskısına devam eden Konyaspor inanılmaz pozisyonlar kaçırdı. Özellikle Bajic’in kaleciyle karşı karşıya olduğu pozisyon kesinlikle bana göre kaliteli bir vuruşla sonuçlandırılmalıydı ancak Bajic çok kötü vurdu. Ardından da uzatmalarda Halil İbrahim gelişine vuruş yapmayı denedi ve sonuç alamadı. Bu 2 net fırsattan biri gol olmuş olsa şimdi burda ben başka şeyler yazıyor olacaktım. Gollerin hepsi gooooo dedim ama olmadı bitiremedim, sen Konya taraftarı gooooo dedin bitiremedin ve Bajic, Bajic, Bajic kesinlikle bitiremedi.


Belkide değinilmesi gereken bir konuda stoperlerin yerini dolduracak başka bir stoperin olmaması. Herkesin aklına Selim Ay geliyor ancak Selim ne Ali’nin sertliğini nede Vukovic’in  oyunu okuması ve topu oyuna sokması gibi takımı ileri çıkartabilecek özellikleri gösterebilir. Skubic ve Douglas zaten hemen hemen alternatifsiz durumdalar. Yani kadro deriniliğimiz çok iyi değil bu bir gerçek. Eğer bu böyle devam eder ve gerekli oyun mantalitesi ve oyuncu kalitesi yakalanamazsa bu sene üç kulvarda mücadele edecek olan Konyaspor sıkıntılı bir sürece girebilir.

Alınan sonuça gelecek olursak kazanamyırson kaybetmeyeceksin ve kendi sahasında 17 maçtır kaybetmeyen bir Konyspor var. Kötü oynamalarına rağmen 1 puan alan son dakikalaradaki oyunu ile 3 puanı kaçıran Konyaspor. Umarım bu böyle devam eder ve Konyaspor bu rekorunu sürekli geliştirir. 

Son sözüm ise taraftara. Takımda bir oyuncu kötü olabilir iyi oynamayabilir bunu eleştirelim ancak ıslıklamak ve oyun içinde oyuncunun va takımın moralini bozmak doğru değil. Ama her yerde her tarafta eleştirmek hakkınız.
Saygı ve sevgilerimle.....



Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English