Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​Duygusal Maç

07 Mayıs 2019
Sevinç, üzüntüyle kardeştir. Hayatın değişkenlikleri içinde sevincin coşkusundan üzüntünün ağır hüznüne geçiverir insan… Hayat her şartta devam etmek zorunda. Bu zorunluluğun getirisiyle oynanmak zorunda olan bir maç ve Sural’in trafik kazasında hayatını kaybetmesiyle oluşan duygusal ve dostluk ortamında oynanacak bir maçtı.
 
Konyaspor’un ligi beşinci sırada bitirebilme hedefi doğrultusunda kazanma zorunluluğunu içinde barındıran bir maçtı. Mağlubiyeti durumunda ise beşincilik hedefinin kaybedildiği gerçekliği oluşacaktı. Alanyaspor’un da sıralamada bulunduğu yer itibari ile beşincilik iddiası güçlü ve kazanmak için yüksek arzu ile oynayacağı bir maçtı.
 
Her iki takım da kazanmak için oynadı. Dolayısıyla her iki takımda golü daha çok düşünerek oynadı. Maçta bundan dolayı ofans etkinliklerini daha çok gördük.
 
Rakip kalelere daha hızlı gidilmeye çalışılan, rakibe baskı ile kapılan toplarla pozisyon arayan etkinlikleri fazlasıyla gördük.
 
Alanyaspor’un öne geçtiği maçta, maçtan düşmeyen, galibiyete inanan Konyaspor vardı. Jevtoviç’in serbest vuruştan attığı golden sonra fazla beklemeden organize paslaşmalar sonrasında Jönsson ile ikinci golü bulan Konyaspor rahatladı ve rakip sahada etkili oynamaya başladı. Bu dakikalarda Konyaspor’da uzun süredir görmediğimiz etkili ofans futbolunu izledik.  İlk yarı bitmeden üçüncü golü de bulabilirdi.
 
İkinci yarıya Konyaspor’un basit hatalarını değerlendiren Alanyaspor eşitliği sağlarken Konyaspor Ömer Ali ile tekrar öne geçti. Alanyaspor’un gol atmak için Konyaspor kalesine tüm futbolcuları ile yüklenirken kapılan top ile boş sahayı iyi değerlendirip son dakikalarda dördüncü golü Hurtado ile bulan Konyaspor maçı kazandı.
 
Diğer maçlardan farklı olarak rakip arkasındaki geniş alanları değerlendirme başarısı gösteren Konyaspor vardı. Galibiyeti getiren yönü de buydu.
 
Alınan galibiyet ile beşincilik adına fırsatın güçlenmesi sağlandı. Kalan üç maçın kazanılması Konyaspor’un ligi beşinci bitirmesini sağlayacaktır. Bunun için de en kilit maç haftaya oynanacak Trabzonspor maçı… Bu maçın kazanılması ile büyük bir avantaj yakalanacağı inancındayım.
 
Selam ve dua ile…
 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English