Son Dakika Haberler

Firdevs Sak

Firdevs Sak

​DOĞRU ve GÜVENİLİR TARTI SONUÇLARI

26 Thursday 2020
Yaşadığınız yerde her hafta ev tipi tartıyla düzenli olarak tartılmak haftalık olarak maaş almaya benzer. Maaşınızın ne durumda olduğunu belirleyebilmek için harcamalarınızı haftalık kontrol etmek, daha fazla harcamanızı engeller. Bu örnekten de anlaşılacağı üzere kendinizi düzenli olarak tartmak, kilo verme ve kilo koruma hedeflerinize yardımcı olacaktır. Ancak kilo verme veya koruma ile ilgili sürekli endişe halinde olmanın, devamlı tartılma isteğinde bulunmanın, sağlıklı bir ruh hali olmadığını da bilmek gerekir. Tartıdaki sonucun genel sağlığınızın sadece bir parçası olduğunu, başarıyı tartıda gözüken rakamdan ibaret görmemek gerektiğini unutmayın. Eğer unutursanız kendinize şu soruyu hatırlatın: ‘Gerçekten tartılmam gerekiyor mu?'

Tartılma konusunda esas konu tartılma sıklığından ziyade nasıl tartılmanız gerektiği olmalıdır. Yani aynı zamanda, aynı kıyafetlerle tartılmak, üstelik bu işlemi aç karna yapmak size daha güvenilir bir sonuç verecektir. Çünkü yemek yedikten sonra tartılmak birkaç saatliğine de olsa sonucu etkileyebilir. Sabah uyandığınızda aç karna pijamalarınızla tartılmak güzel bir örnek olarak gösterilebilir. Bir diğer konu ise her hafta düzenli olarak tartılıyorsanız bunu aynı gün yapmalısınız. Bir hafta Salı günü diğer hafta Cumartesi günü tartılmak size tutarlı bir sonuç vermez. Çünkü birçok insanın hafta sonu ile hafta içi rutinleri birbirinden farklı olabilir. Bazı araştırmalar Çarşamba günü tartılmanın en ideal gün olduğunu söylese de bunu kendi rutininize göre ayarlamak daha doğru. Nasıl ve ne zaman tartılmanız gerektiğinden sonra bir de nelerin tartı sonuçlarını etkilediğine değinelim:

Gün içerisinde çok fazla yediğini düşünme eylemi sizi gün sonunda tartılmaya karar verdirebilir. Bunun sonucunda da tartıda kilonuzun arttığını görüp endişelenebilirsiniz. Bu davranış, tartılma ile ilgili en çok yapılan hatalardan biridir. Tartıda kilonuzun fazla çıkmasının birçok sebebi olabilir. Gün içerisinde fazla tuzlu beslenmeniz, alkol tüketiminiz, seyahat etmeniz, aylık menstrüel dönemdeyseniz vücudunuzda ödem görülebilir ve bu da tartıda sizi olduğunuz kilodan fazla gösterebilir. Ayrıca bütün bu sebepler dışında bazen kabızlıktan dolayı bazen de kas kütleniz arttığı için kilonuz fazla gözükebilir. Daha detaylı bilgi için ‘KABIZLIK' adlı yazımdan bilgi alabilirsiniz. Bazı egzersizler yağ kütlenizi azaltırken kas kütlenizde artış sağlar. Bu etki tartıdaki sonucu yanlış yorumlamanıza sebep olabilir.

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English