Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​Disiplin ve Sistemin Zaferi

04 Mart 2016
Başından itibaren maçta gol olmasın düşüncesi ile maçta çok gol olsun düşüncesinin sert çarpışmasının mücadelesi izleneceği belirmişti. Torku Konyaspor yakaladığı avantajın kıymetini biliyor, Bjk ise  en az iki gol atma zorunluluğunun getirdiği şuursuzlukla saldırmaya çalışıyordu.

Bjk’yi  çok iyi analiz eden Torku Konyaspor teknik ekibi imha planını çok iyi hazırlamıştı. Sahadaki uygulamasında da aksama olmadı. Bu da oyunun tamamen Torku Konyaspor’un kontrolünde geçmesini sağladı.

Defansta göbek kalabalık tutulmuş, Gomez sıkı kontrolde tutularak etkisizleştirilmişti. Dahası  Gomez’in çok fazla topla buluşması engellendi zaten. Bjk’nin kanat organizasyonları kademeli ve yardımlaşmalı defans yaparak etkisiz hale getiriliyordu. Bjk’nin adam eksiltme hünerleri ve topla ilişkileri iyi olan futbolcuları daraltılan alan içinde eriyip gittiler.

Torku Konyaspor’un  gole ihtiyacı yoktu. Bu anlamda defans yapması normaldi. Defans ama kendine güvenen, ben yaptığımı biliyorum diyen ve birbirlerine inanan futbolcuların defansıydı. Zaman zaman basit oynadılar. Topları taca ve boş alanlara uzaklaştırmak sıkıştıkları anlardaki sigortaları oldu.

Bütün bunların başarı ile uygulanmasındaki en önemli etkenler disiplinli oyun ve sisteme gösterilen sadakatti. Bunu da sağlayan en önemli isim tabii ki Aykut Kocaman’dı. 

Bjklı futbolcular birkaç etkili olabilecekleri pozisyon yakalasalar da gol vuruşları kötü veya Kaya başarılı idi. Yan toplarda ise defansımız daha önce topa müdahale etmeyi başarabildi.

Maçın golsüz bitmesine kendimizi alıştırmaya başladığımız dakikalarda ise Bjk defansını eksik yakaladığımız pozisyonda Meha’nın uzaktan etkili şutundan geldi. Boyko iyi kaleci… Baktı Meha’dan kaliteli şut geliyor boşa gitmesin deyip golü yedi. 

Haftalardır övdüğümüz muhteşem Konyaspor taraftarı bu maçta hiçbir koltuk boş bırakmayarak final yaptılar. Maç içindeki şovları ile harika görüntüler sergilediler. Ayrıca bu sezon en çok ilgi gören maçların Konyaspor maçları olduğunu kimilerinin gözüne iyice soktular.

Maç içersinde Bjk çok baskı yapıyor gibi gözükse de oyun Torku Konyaspor’un istediği gibi oynandı. Disiplin ve sitem kazandı… Daha da kazanacağının işaretlerini de verdi. Kendine daha da güvenen kolay kolay maç kaybetmeyeceğini ve daha da kazanmaya devam edeceğini gösteren disiplin ve sistem vardı. Bir final maçı gibiydi ve kazanmasını bildi. Her şeyiyle tebrikler Konya…

Selam ve dua ile…
Mehmet YILDIRIM
   

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English