Son Dakika Haberler

Mehmet Akif TEKİN

Mehmet Akif TEKİN

​Deplasmanda Alınan Her Puan Önemlidir

05 Monday 2020
Konyaspor deplasmana gittiği Denizliden 1 puanla dönerek milli maç arasına ligde mağlubiyet yüzü görmeyen 4 takımdan biri olarak giriyor. Temel ilke olarak her spor branşında geçerliliği olan "yenemiyorsan, yenilme" sözü gereği Konyaspor başarılı bir 3 haftayı geride bırakmış oluyor. 

Maçın başlarında iki takımda oyun bazında birbirini bekleyerek, temkinli bir oyunla başladı. Konyaspor geçen haftanın 11’inden farklı olarak sahaya bir tek forvet bölgesinde ki değişiklikle başladı. Cikalleshi’den geçen hafta istediğini alamayan hoca, daha hareketli ve birebirde daha etkili Kravets ile oyuna başladı. Bu da maçın başlarında Konyaspor’un etkin pozisyonlar bulmasına olanak sağladı. Oyunun her alanın rakibinden etkili olan Konyaspor çok istemesine rağmen golü bulamadı. Özellikle hücuma hızlı çıkması, sürekli ön alanda değişerek rakibin defans hattını karıştırması ve en önemlisi şut atarak rakibi tehdit etmesi Konyaspor’un artık yeni bir kimlik bulmaya çalıştığının en büyük göstergesi. 

Yapılan değişiklikler tamamen yerinde ve hocanın bu konuda tavrı net. Kim olursan maç içinde oyundan düşersen değişiklik tabelasında senin forma numaran yanar mesajı veriyor. Yapılan değişikliklerden sonra Konyaspor biraz daha dirildi ve hücumsal olarak gene iyi bir görünüm çizdi. 

Dikkatten kaçmaması gereken en büyük nokta ise orta saha da 90 dakika boyunca koşan, rakibine basan ve asla pes etmeyen bir yapıya bürünmesiydi. Maçın her saniyesinde rakiplerini zorladılar, her alanda rakibe pres uyguladılar. Bunun yanın da takımı defastan çıkarmak, oyunun temposunu belirlemek gibi birçok görev üstlendiler.Rakibin pas kanallarını kapatarak rakibin tamamen düzenden çıkmasına, uzun top oynamasına ve oyun kuramamasına sebep oldular. Kısacası takımın tüm yükünü omuzlarına alan bir orta saha vardı. 

Gel gelelim 3 haftalık periyotta toplanan 5 puana. Bence beklentilerin üzerinde bir puan alındı. Deplasman maçlarından beraberlik ve her ne olursa olsun Beşiktaş gibi bir takıma karşı alınan galibiyet. Sezon başında toplanan puanların önemini de göz önünde bulundurursak gayet başarılı bir 3 haftayı geride bıraktı Konyaspor. 

1922 Konyspor’u da aldığı galibiyetten ötürü kutlamak isterim. Zorlu bir karşılaşmada maçın başında bulunan 2 golle sahadan galip ayrılmayı bildiler. 

Ve son bir tebrik de Öntur Havzanspor camiası, teknik ekibi ve başkanı Fevzi Tezcan’a… ​Amatör ligden gencecik bir fidanı 1922 Konyaspor’a kazandırdılar. Konya futbolundan bunun bir benzerinin olduğunu sanmıyorum. Havzanspor’da genç isimlere yer vererek onları futbol camiasına kazandırmaya çalışmaları büyük bir takdiri hak ediyor. Konya’nın bu tarz futbol insanlarına her daim ihtiyacı var. Öntur Havzanspor’dan 1922 Konyaspor’a transfer olan İsmail Ekdi’ye de başarı dolu bir futbol yaşantısı diliyorum.

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • KsGs

    Akifim yeniden tv de de görmek istiyoruz seni.

    • Cevapla
    • Begen (2)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English