Son Dakika Haberler

Mehmet Akif TEKİN

Mehmet Akif TEKİN

​Değişen, Gelişen Konyaspor

04 Sunday 2021
Konyaspor artık yeni bir kimliğe büründü. İlhan Palut ve ekibi bu kadar kısa bir sürede takımı hem mental olarak hem fiziksel olarak yukarı çekmeyi başardı. Bu sayede Konyaspor ligin ilk yarı bitiminde ve ikinci yarının başlarında düşecek takım olarak gösterilirken şu an ligin tehlikeli takımlarından birine dönüştü.
Konyaspor artık klasik 4-2-3-1 formatı ile sahaya çıkan bir ekip. Akan oyunda kanatlarının hızlı olması ve Cikalleshi gibi bir pivot santraforun orta alandan gelen topları kanatlara dağıtarak oyunu genişletmesi Konyaspor yeni oyun düzeninin en büyük kurgusu. Orta alanı halihazırda güçlü olan Konyaspor bu bölgedeki mental problemi İlhan Palut ile çözünce elini daha da güçlendirmiş oldu. Orta alanın bu denli güçlü kalması kanat oyunları için Konyaspor’u bir adım öne çıkardı. Devre arası transfer edilen Sekidika ise takımın en ihtiyaç duyduğu oyuncu olduğunu her maçta tekrar tekrar bizlere göstermeye devam ediyor. Skubıc’in yıllarca attığı defans arkası koşularının daha kalitelisini ve daha bitirici olanlarını atıyor. Rakip defans oyuncuları ile birebirlerinde gülen taraf olarak ayrılmasının yüzdesi ise çok büyük. Nitekim bu müsabakada çokça seyretme fırsatımız oldu.
Gelelim gollere…
Konyaspor sezon başından beri inişli çıkışlı bir grafik sergileyen Mılosevıc’den belki de en verim aldığı müsabakayı geride bıraktı. Geçmiş sezonların esintilerini hissettirdiği bu müsabaka sayesinde takım için önemli bir oyuncu olduğunu göstermiş oldu. Ayrıca hocanın ona verdiği serbest oyuncu rolü ve bundan verim alması da İlhan hocanın artı karnesine yazılmış oldu. Abdülkerim ise sezon başında yedek stoperdi, çalıştı azim etti, ilk 11’e yerleşti. Buda yetmedi milli takım kadrosuna çağrıldı. Bu sezonun sürpriz golcüsü olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Ayrıca defansta göstermiş olduğu başarılı grafik devam ediyor. Sezon başında çokça eleştirdiğim Ahmet Çalık ile iyi bir uyum sağladılar. Tabi Ahmet Çalık’ın formunun yükselmesindeki artı gene İlhan hocaya yazar. 
Erzurumspor’un gölünde ise maalesef sezon başından beri yapılan duran toplardaki hatalar devam ediyor. Yani Costa bomboş pozisyonda kafayı vurdu. Konyasporlu oyuncular ise arkada kümelenmiş vaziyette golü seyrettiler. Eminim bu problemde ilerleyen haftalarda çözülecektir. Ligin sonuna girilirken bu hatalar yüzünden Konyaspor’un canı yanabilir.
Son olarak maçın sonunda yaşanan pozisyon. VAR hakemleri ve orta hakem izlediler takdir haklarını Konyaspor’dan yana kullandılar. Ancak objektif olmak gerekirse benim yorumumda penaltıdan yana. Vermediği için bir şey diyemem ama verseydi de bir şey diyemeyecektim. Yarın aynı pozisyon Konyaspor aleyhine de verilebilir. Bu yüzden bildiğimiz doğruları söylemekten çekinmemek gerektiğini düşünüyorum. 
Saygılarımla…

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • Yusuf

    Kötü bir analiz konyaspor 4 hafta sonra sondan 4 .takım olur bu gidişle kayseri bu hafta kszanirsa arkasından rize hatay GS bu maçları alma şansı hiç yok gerçekçi olun hayal kurmayın

    • Cevapla
    • Begen (2)
    • Begenme (1)
  • Karataylı

    Sokol Skaleşi penaltı kaçırdı, ama gol asisti yaptı, canı sağolsun; maçı aldık. Guılherme, Jevtoviç, Sekidika yada Zümer Bütüçi penaltı vuruşlarını iyi yapıyor.

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (1)
  • Konyalı

    Tebrik ederiz, çok güzel bir analiz olmuş, Deni Miloseviç ve Abdülkerim Bardakçı\'yı attığı gollerden ötürü kutluyoruz. Abdülkerim\'in saç traşı çok güzel olmuş; yeni imajı çok yakışmış.

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (1)
  • fanatik Konyasporlu

    çok güzel bir yazı olmuş; konyasporumuzu ve siz değerli yorumcuları tebrik ederim.

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (1)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English