Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​Değerli Galibiyet

24 Thursday 2020
Alınan sonuçtan daha çok sahadaki mücadelenin sorgulandığı Sivasspor mağlubiyetinden sonra Konyaspor için kilit maç haline gelmişti Kayserispor maçı. Puan sıralamasında kritik sırada bulunan Konyaspor için alınacak puan veya puanlar hayati olsa da maç hakkında olabilecekleri kestirmekte güçlük çekiyordum. Şu var ki alınacak mağlubiyetin Konyaspor için işlerin zora girdiği bir döneme neden olması ihtimali hayli yüksekti.
 
Maç ortada bir mücadele gözükse de topa ve oyuna daha çok hakim olan taraf Konyaspor’du. İşleyiş böyle gözükmesine rağmen sonuç almaya daha yakın olan taraf, kale direklerinden seken toplarıyla, kaleci Sehiç’in kurtardığı pozisyonlarıyla Kayserispor oldu ilk yarı boyunca.
 
Tam ilk yarı bitecekken hakemin skandal hatalı kararı ile verilen penaltı kararı maçın gidişatını fazlasıyla değiştiriyordu. Öyle bir penaltı kararı ki rakip futbolcular ve kenar yönetimi sevinirken pek görülmedi. Üzerlerinde nasıl olsa VAR’dan döner havası hakimdi. Rakiplerin dahi inanmadığı penaltı hakem tarafından ısrarla verildi.
 
Oyun şeklini belirleyen en önemli etkenlerden biri de hatta en önemli belirleyicisi hakemdi. Faul kıstaslarındaki tutarsızlık oyun içindeki hakça mücadeleyi engelliyor, bir takımın emek vererek elde ettiği avantajı çaldığı yanlış düdüklerle diğer takıma aktarıyordu. Bu işleyiş Konyaspor aleyhine işliyordu. Konyaspor’un top ve oyuna hakim gözükmesine rağmen pozisyon üretememesindeki en etkili sebep buydu.
 
İkinci yarı başladığında gol bulma zorunluluğu ile rakip kaleye gitmek isteyen Konyaspor arzusu vardı. Bir de hakemin verdiği hatalı kararlarla ayarları bozulmuş Kayserispor taraftarı vardı. Rahatça sonuca ulaştıklarını gördükleri faul alma hareketlerini abartmaya başlayınca zararı gören Kayserispor oldu. Henrique’nin penaltı almaya çalışmasına katılan Aaron Lennon da eklenince ikinci sarı kart ile oyun dışı kaldı.
 
Artık iyice baskıyı artıran Konyaspor vardı fakat rakip defans dengesini bozmakta ve pozisyon üretmekte zorlanıyordu. Bu arada basitçe harcanan iki net pozisyon da vardı.
 
Bu kısırlığa çözüm olarak Uğur’u oyuna alıp Jevtoviç ile birlikte rakip ceza sahasında tutarak, ceza sahasına bolca yüksek top göndererek ve bu iki oyuncunun uzun boyundan yararlanma düşüncesi sahada kendini göstermeye başladı.
 
İlk gol ise hava topu etkinliklerinde ilk defa bu kadar aktif gördüğüm Amir’in yine hava topuna yükselmesi ve rakip kalecinin tokadının yüzüne gelmesi ile kazanılan penaltıdan atılan şutla geldi.
 
Maçın sonlarında gelen bu golden sonra gelen sekiz dakikalık uzatmada galip gelme amacını sahaya yansıtan Konyaspor uzatma dakikalarında yaptığı ani atakla ikinci golü bularak galibiyete ulaştı.
 
Uzatma dakikalarında ise  maçın ritim kazanmasına izin vermeyen faul kararları vardı. Konyaspor aleyhine yanlış düdüklerle verilen fauller… Hızlı çıkışı önlemek için Kayserispor’un faullerinde top Konyaspor’da iken çaldığı düdüklerle avantajlı atakları keserek Konyaspor’un ritim bulmasına izin vermeyen hakem kararları vardı.

Alınan bu galibiyet, yönü belirsiz Konyaspor’da  yaşanması yüksek ihtimal kriz döneminin önlenmesinde  kritik bir galibiyet oldu. Sezonun en değerli galibiyetlerinden biridir.  Selam ve dua ile…

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • Yavuz

    Modern futbolun kökeni hakkında dizi onerebilirim. Netflix " The English Game" 6 bölüm sürüyor. M.Platini'ye göre" Bir futbol takımı, bir varoluş şeklini,bir kültürü temsil etmektedir." der. Bizim şehrimize ait taraftarı olduğumuz takım ise aynı şekilde bizi temsil etmektedir. Takımımıza ait forma, kaşkol,mont, eldiven vb.bizi birbirimize yakınlaştırır. Futbol takımımızın kendisine ait bir oyun karakteri,sistemi bulunmaktadır. Bu oyuncu kalitesine göre dizayn edilmiştir. Bu nedenle defansif oyun karakteri eleştiri odağında yer almaktadır. Oysaki defansif dengeyi orantılı olarak inşa edersek başarılı oluruz. Ankaragücü maçı buna örnektir. Defansif stratejiyi terk etmek, acele etmek anlamına gelir.Abdulkerim Kayseri maçında bu disiplinden uzaklaşır görüntü çizdi. Ankaragücü maçında da kaybetmemizi defansif felsefeyi terk etmeye,buna bağlıyorum. Takımımızda sorun defans değil. Orta saha ve forvet hattı. Oyuncularımızın sürekli hareket halinde olmasını gerektiren pres futbolu nasıl kuracağımız ve buna uygun oyuncuları araştırıp nasıl bulacağımız veya yetistirecegimizdir. Takımda fiziksel kalitesi yüksek oyuncu grubu var. Yetenekli oyuncu kalitemiz zayıf. Son maçta Kayserispor oyuncuları maçın sonlarında oyundan düştüler. Fiziksel olarak kötüler. Yetenek olarak bizden daha iyi olmalarına rağmen maçın sonunu getiremediler. Hakemi aldatmak istemelerine bundan kaynaklanıyor diye düşünüyorum. Selam ve dua ile...

    • Cevapla
    • Begen (2)
    • Begenme (0)
  • Mehmet Yıldırım.

    Yorumunuzu yine büyük zevkle okudum. Elinize sağlık... Selametle...

    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • Hasan Ekelik

    Yine harika bir analiz olmuş kaleminize sağlık

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • fanatik Konyasporlu

    çok güzel bir yazı olmuş, detayları iyi değerlendirmişiniz. teşekkürler.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English