Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​Değerli Galibiyet

10 Saturday 2018
Rekabeti en yüksek maçına çıkıyordu Konyaspor… Muhakkak kazanılması gereken bir maç… Diğer taraftan puan sıralaması yeri bakımından da kazanma zorunluluğunun yüksek olduğu maçtı…
 
Oyuna iyi başlayan ve maça hükmedip oyunun istediği gibi gerçekleşmesini sağlayan taraf Konyaspor’du. Bu üstünlüğü ilk yarı boyunca etkili bir şekilde sürdürdü. Ankaragücü’nün ilk yarıda tek yapmaya çalıştığı ise Konyaspor’dan kaptığı toplarla hızla ileri çıkarak Konyaspor kalesinde tehlike oluşturmaktı.
 
Ankaragücü ilk yarı boyunca tek etkili atak oluşturabilirken Konyaspor sayısızca etkili atağın bir kısmını pozisyona dönüştürememesi, bir kısmını ise oldukça net pozisyona dönüştürse de  gol atma noktasında beceriksiz hareketler ve yanlış tercihler gol oluşmamasındaki belirgin etkenlerdi.
 
Jahoviç’in maçın başlarındaki uzaktan akıllıca vuruşu direkten dönerken ilk yarının sonlarındaki Miloseviç’in iki net pozisyondaki yanlış tercihlerini izledik. İlkinde gelişine vurmak yerine topu durdurup ofsayttaki Jahoviç’e pas atması, ikincisinde ise topu hafif bir stopla önüne alıp daha rahat ve etkili şut atma imkanını oluşturmak yerine direk şut tercihi net pozisyonların harcanmasına sebep oldu.
 
İkinci yarıya daha etkili ve Konyaspor kalesine daha çok gelme isteği artarak başlayan Ankaragücü vardı. Buna karşılık Konyaspor da Ankaragücü kalesine daha hızlı gitme ve Ankaragücü defansını daha dengesiz yakalama fırsatları elde ediyordu. İlk yarıda daha çok orta saha mücadelesi ve Konyaspor’un atakları şeklinde geçen maç karşılıklı ataklar ve kolay geçilen orta saha şekline dönüşmüştü.
 
Gol atan tarafın kazanma adına büyük avantaj yakalayacağı mücadele şekline dönüşen maçta harcadığı pozisyonlara rağmen kalesinde göreceği bir golle kaybetme riski ile karşı karşıyaydı Konyaspor. Çare atılacak bir goldü. Bu gol gecikmeden korner atışında Ankaragücü defansının kendi kalesine atmasıyla geldi. Golde ise hava topu mücadelesindeki etkinlikleri ile defansı zorlayan Yatabare’nin katkısı oldukça fazlaydı.
 
İkinci gol maçı rahatlatırdı. Miloseviç, Fofana ve Jahoviç’in organize bir atakla attığı gol ofsayttı ve gol değeri kazanmadı. Önde oynamaya çalışan Ankaragücü takımının bıraktığı boşlukları çok iyi değerlendirerek topu hızla sürüp rakip kaleye götüren Miloseviç, verdiği pasla Fofana’ya rahat bir gol attırdı.
 
Sahada bu maça iyi hazırlanmış bir Konyaspor vardı. Maçı baştan sona domine ettiler. Bunda da Yatabare ve Jahoviç’in daha çok koşarak gerçekleştirdikleri mücadeleci oyunları ve kendi aralarında iyi anlaşmaları çok etkiliydi.
 
Konyaspor’un diğer maçlara nazaran daha isabetli pas yapan buna bağlı olarak daha organize olan takım görüntüsünü önceki maçlardaki durarak pas beklemek yerine daha hareketli olmasına bağlayabiliriz. Bu sayede top daha boş alanlara ve daha uygun futbolculara atılarak rakibin defans boşluklarının yakalandığını izledik.
 
Uğur ve Diagne uyumlu bir stoper ikilisi olmuşlar. Dahası topu oyuna daha etkili ve daha isabetli paslarla kattıklarını söylemek mümkün. Bazı basit olmayacak bireysel hataları olanlar olsa da geneli için iyi oynadılar diyebiliriz. Fakat Volkan’ın olmadık pas hatalarını ve Skubiç’in topa yetişemeyen hantal yapısını ayrı tutmak istiyorum.
 
Kazanılma zorunluluğu olan maçını kazanarak Konyaspor çok değerli bir galibiyet aldı. Taraftarlarına olması gereken, fazlasıyla hak ettikleri bir mutluluk yaşattı.
 
Selam ve dua ile…
 
 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English