Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​Değerli Galibiyet

23 Saturday 2017
Konyaspor’un kazanma zorunluluğu olan maçtı bir yerde… Sezona iyi başlayan ve ligin en iyi yönetilen takımlarından olan Akhisar karşısında maç hakkındaki beklentilerimiz karmaşıktı.
 
Dirençli, inatçı ve mücadeleci Akhisar karşısında oyununda düşüş olan ve değişkenlikler gösteren Konyaspor’un nasıl bir performans sergileyeceğini kestirmek mümkün değildi. Seyir zevki yüksek bir oyun sergileyen Konyaspor’u veya rakibine teslim  olan Konyaspor’u da mümkündü.
 
Maçın başından itibaren oyuna hakim olan, istediklerini yapan etkin taraf Akhisar takımı idi. Oluşacak pozisyonlarda Ali Turan ve Serkan’ın başarılı müdahaleleri golü önlerken Konyaspor kalesinde gol görmediyse Akhisarlı futbolcuların gol vuruşlarında becerili olmayışları maçını sonucunu belirleyen önemli etkendi. İlk yarıda öne geçme fırsatlarını değerlendirebilen Akhisar karşısında Konyaspor’un maçı kazanma fırsatlarını yakalaması çok güç olurdu.
 
Maçı Eren’in yaptığı kaliteli orta değiştirdi. Buna orta demekten ziyade Ömer Ali’nin kafasına atılan pas demek doğru olur. Böyle bir aksiyon beklemeyen Akhisar defansının Ömer Ali’yi boş bırakması ile Ömer Ali’nin rahat ve sessiz bir gol atmasını sağladı. Bir gün önce dedesi vefat eden Ömer Ali golden sonra sessiz kaldı. Başın sağolsun Ömer Ali…
 
İlk yarı sonlarında da önemli pozisyon bulmasına rağmen verim alamayan Akhisar takımı vardı. Oyun olarak üstün olan taraf Akhisar olsa da skor olarak ilk yarıyı üstün kapatan taraf Konyaspor oldu.
 
İkinci yarıda oyunu nispeten dengeleyen Konyaspor vardı. Akhisar ilk yarıdaki oyun üstünlüğünü kaybetse de zaman zaman yakaladığı net pozisyonları değerlendirememeye devam etmesi işlerini iyice güçleştiriyordu. Fofana’nın bireysel becerileri ile Akhisar ceza sahasına girerek oluşturduğu pozisyonda çıkardığı pası Eze gole dönüştürerek Konyaspor’u iyice rahatlattı.
 
Son dakikalarda Vedat’a kaleci Lukac’ın yaptığı hareketle kazanılan penaltıyı  Skubiç direğe nişanlayınca Konyaspor üçüncü golden oldu.
 
Kaleci Serkan ve Ali Turan’ın Konyaspor için önemini ortaya koyan bir maçtı bir yerde… Rakibin etkili olduğu dönemlerdeki performansları ile Konyaspor’un kalesinde görmesi muhtemel golleri önleyerek galibiyette en önemli katkıyı yaptılar aslında.
 
Konyaspor’un oyunu tatmin edici değildi. Güzel olan yön alınan galibiyet ve sorunlara yapılan pansuman oluşu. Kötü oyunla da olsa değerli bir galibiyet oldu. Konyaspor organize ve düzenli bir oyun sergilememesine rağmen galip gelinmesini şu nedenlere bağlayabilirim:
 
Akhisarlı futbolcuların gol atmadaki beceri eksikliği
Serkan ve Ali Turan’ın kritik müdahaleleri
Özellikle Eren’in ilk goldeki orta kalitesi ve Fofana’nın bireysel yetenekleri
 
Kısacası işlerin daha kötüye gitmesini durduracak ve belki de yeni çıkış fırsatları oluşturabilecek belki de sezonun en değerlisi olacak bir galibiyet oldu.
 
Selam ve dua ile…
Mehmet YILDIRIM
 
 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English