Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​Çok Önemli Üç Puan

12 Tuesday 2017
Puan cetvelinin son iki sırasındaki takımın maçı… Konyaspor için beraberliğe dahi tahammülün olmadığı bir maç… Öyle ki kaybedilmesi durumunda Konyaspor’u düşmeye aday birinci takım yapacak bir sonuç olurdu. Kazanılması durumunda ise düşme hattının üzerine taşıyacak puan olarak diğer takımlara yaklaştıracak bir maçtı.
 
Bazı maçlar vardır ki nasıl oynadığınızın önemi yoktur. Nasıl oynarsanız oynayın üç puanı hanenize yazdırın kıvamındaki maçtan üç puanla ayrılmak dibine kadar gelinen kabustan geri dönüş yoluna girmek için yapılacak önemli bir hamle olacaktı bir taraftan…
 
Maça Konyaspor ilk golü bulmanın yüksek arzusu ile başladı. Karabük yarı sahasında oynanan oyun Konyaspor’un oluşturmaya çalıştığı tehlikeli ataklar 18. dakikada Mehdi’nin düşürülmesi ile kazanılan penaltıyı Skubiç’in gole kadar sürdü. Bu gol Konyaspor için büyük bir avantaj oluşturdu. En azından mücadelenin gol atma zorunluluğunun getireceği stresin ortadan kalkmasını sağladı.
 
Golden sonra oyunun orta sahaya sıkışması ile kısır, karşılıklı  top kaybının sıklıkla yaşandığı  mücadele sergilendi. Konyaspor attığı gole sahip çıkmaya çalışıyor bu düşünce ile savunma öncelikli bir oyunu sergilemeye başlıyordu. Topu kaleden uzak tutmak adına orta sahada savunma yapmaya çalışma mücadelesi de oyunun orta sahaya sıkışmasının bir yerde temel sebebiydi.
 
İkinci yarıda özellikle 55. dakikadan itibaren Karabük takımının baskılı oyunu oluşmaya başladı. Buna karşılık Konyaspor kalesini etkili savunmaya çalışıp, dirençli bir mücadele sergilemeye çalışıyordu.  Skubiç’in kaleye giden topu çıkarması, Yatabare’nin net pozisyonlarda topu dışarı atması Konyaspor’un gol yememe amacının gerçekleşmesini sağladı.
 
Konyaspor’a işi erken bitirebilme fırsatları sunan bir düzende oynayan Karabük takımının sunduğu fırsatlardan gereği gibi yararlanamayan Konyasporlu futbolcuların bu tarz fırsatları değerlendirebilmeyi öğrenmeleri gerekiyor. Bu fırsatları değerlendirememede Konyasporlu futbolcuların oyun içinde düşünce birliği oluşturamamaları ve lig sıralamasında içinde bulunan durumdan kaynaklı güven kaybından oluştuğunu düşünüyorum. Bunları değerlendirmek sonucu netleştirecek önemli fırsatlardı. Karabük bir gol atsaydı her şey heba olurdu ve bu fırsatları yakaladı da.
 
Bu maçın kazanılmasında Mehdi’nin iyi oyunu ve son haftalarda oynadığı oyundan ziyade eski bilindik performanslarına benzer bir mücadele sergileyen Skubiç’in oyunu etkiliydi.
 
Maçı diken üzerinde seyreder gibiydik. Tam Musa’nın golü geldi rahatladık derken hakemin skandal bir ofsayt kararına şahit olduk. Topun yaklaşık üç metre gerisinden gelinerek atılan bir golün ofsayt sayılması kabul edilir bir durum değil.  Yan hakemin yeri yanlış olsa da, orta hakem pozisyondan uzak olsa da rahat süzülebilecek bir pozisyonda verilen bu karara hata ifadesini kullanmak çok hafif kalır ve buna skandal denebilir.
 
En son Mehdi’nin pasında Miloseviç’in son dakikada attığı gol ile rahatladık. Çok değerli, belki de sezonu kurtaran bir galibiyet oldu. Ama bu galibiyet gevşememeye neden olmamalı ve her maça çok ciddi önem verilerek hazırlanılmalı ve maçlar yüksek motivasyonla oynanmaya devam edilmeli.
 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English