Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​Çetin Bir Sezona Hazır Olalım

20 Saturday 2016
En heyecanla beklediğimiz sezona Rize’de başladık. Maçtan önce beklentim galibiyetti. Daha iyi Atiker Konyaspor’un sahada olmasını beklerken, Rizespor’u da daha kötü bekliyordum.

Maça daha etkili başlayan Atiker Konyaspor iken 15. dakikadan sonra ilk yarıda etkili olmaya başlayan ve oyunun hakimi Rizespor idi. Bunda anlamsız top kayıpları, orta sahada baskıya karşı pasların olumsuz kullanılması ile gelen top kayıplarının etkisi vardı. Buna karşılık hızlı gelmeye çalışan, topu kanatlara hızlı aktaran ve sürekli yer değiştiren futbolcuları ile Rizespor etkili bir oyun sergiledi fakat gol bulamadı.

İlk yarıda sağ ve sol beklerimizin önlerindeki oyuncular ile işbirliği yapamamaları kanatlardan gelişecek atak etkinliklerinin yok olmasına neden olurken Rizespor’un daha rahat savunma yapmasına neden oldu. 

İkinci yarıya daha etkili başlayan Atiker Konyaspor oldu. Rakip kaleye daha organize ve isabetli paslarla giden Atiker Konyaspor karşısında etkisi biten ve Atiker Konyaspor kalesine gelemeyen Rizespor vardı. Atiker Konyaspor’un oyununu kabullenen Rizespor vardı. 
Topa daha çok sahip olan, oyuna hükmeden Atiker Konyaspor ve oyun daha çok Rizespor yarı sahasında oynanıyordu. Etkili ataklar olmasına rağmen gol pozisyonu üretilemiyordu. 

Birinci yarı ile ikinci yarı arasındaki fark ilk yarıda atakları yönlendirmeye çalışan, topları daha çok kullanan Volkan’ın görevini ikinci yarıda Amir’in yapmaya başlamasıydı.

55. dakikada Miloseviç’in kullandığı kornerde Vukoviç’in kafası golü getirdi. Vukoviç’in rakip defansı etkisiz bırakan öne koşusu ve Deni Miloseviç’in topu odlukça iyi noktaya etkili kesmesi ile Vukoviç’in uzak köşeye gönderdiği top gol olmak için Rizespor ağlarında süzülüyordu.

Golü yiyen ve iyice bocalayan Rizespor teslim olmuş görüntüsü veriyordu. Bu dakikalarda daha sıkı baskı yapacak bir Konyaspor’un ikinci golü bulması büyük ihtimaldi. 

Rizespor arka arakaya ofansa yönelik değişiklikler yaparak oyunun şeklini değiştirme gayreti karşılık bularak oyunu yarı sahamıza yıkmalarını sağladı. İyice kapanan Konyaspor ve saldıran Rizespor vardı.Atiker Konyaspor defansif müdahelelrini başarıyla uyguluyor ve maçı galibiyetle bitirmeye yaklaşıyordu ki Emrah’ın golü geldi.

İlk maç olmasına rağmen iki takımın da çok iyi mücadele ettiği, çok koştuğu her iki takımın oyuncularının da takdir edileceği bir maçtı. Böylesi maçları bu sezon çok fazla izleyeceğiz. Mücadeleci oyun karakteri olan Atiker Konyaspor ve geçen sezonki başarısından dolayı daha fazla konsantre olan rakipler göreceğiz.

Maçta en beğendiğim Ali Turan oldu. Oyun sezgisi, yerinde müdahaleleri ile çok iyi performans gösterdi. En üst noktada gösterdiği mücadele azmi takdire şayandı. Serkan’ın etkili performansı da Atiker Konyaspor’a büyük katkı verdi.

Maçın en baştan hikayesine bakılırsa Rizespor da galip gelebilirdi. Ama Konyaspor galibiyeti avucunun içine almışken dibindeki Mehmet Akyüz’ün topu kolu ile alışını göremeyen hakemin hatası kabul edilir değildi. Rakipler bu sezon karşımızda daha fazla konsantre olarak normal üstü mücadele edebilirler bu onları en doğal hakkı… Yüksek konsantrasyonu hakemlerden de bekliyoruz. Bariz Rizesporlu futbolcu dışarı kafa ile atıyor yok Vukoviç vurdu. Korner vermiyor.  Rizesporlu futbolcunu ayağından top çıkıyor yok Ali Turan’a çarptı. Korner veriyor. Bariz görülecek net pozisyonlar… Saygı lütfen… İşinize, hakemliğinize, insanlığınıza saygı…

Şuna hazır olalım ki gerek rakipler yönünden gerek hakemler yönünden çetin geçecek bir sezon Atiker Konyaspor’u bekliyor. 

Selam ve dua ile… 
Mehmet YILDIRIM
mhmt_yldrm_42@hotmail.com

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English