Son Dakika Haberler

Selin Koç

Selin Koç

​Cahiller Cesur Olurlar; Corona

19 Thursday 2020
Sevdiklerimizi korumak, onlara zarar gelmesin diye bütün imkanlarını seferber etmek ve hatta gerektiği yerde canını bile verebilmektir. Hep de öyle olmadı mı zaten?

Canla başla yaşanan çatışmalar sonucu, sevdikleri için can vermedi mi yiğitler? Sıcak bir yatakta yatmanın verdiği huzurun tadına varamadan buz gibi toprağın altına girmediler mi? 

Şu dönemde bir konuda takılı kalmak veya tek bir konu hakkında yazı yazmak inanın çok zor. Çünkü gündem öyle yoğun ve can acıtıyor ki,kelimeler ifade etmeye utanıyor. Var mı aranızda sabah kalkar kalkmaz ‘ Şu uyuduğum süre içinde neler oldu Allah bilir’’ sözünü tek bir kez de olsa içinden geçirmeyen? 

Yine hangi kahraman hangi birimizi korurken canından oldu? Yine hangi aileye kor bir ateş düştü de gökyüzü hergün böyle ağlıyor? Yine hangi salgınla birer birer ayrıldı aileler birbirinden? Var mı bunları düşünmeyen?

VAR!

Okurken ‘Allah beterinden korusun!’ dersiniz şimdi. Hatta şimdi de binlerce insanın iç sesi ‘’ AMİN’ diyor. 

Bakmayın böyle olduğuna! 

Çoğu hala ne olduğunu farkında bile değil. Çakma cesurlarımız var aramızda ‘ben virüsten filan korkmam, onun için mi çıkmayacakmışım dışarı!’ diyerek tüm tedbirlere karşı gelen sözde korkusuzlar. Onlar sadece kendini düşünen, başına bir hal geldiğinde ise ‘’Devlet bize bakmadı ne hale geldik.’’diyerek sitemde bulunan cahil insanlar. Onlar;

EVDE KALIN ! uyarısının bir karantina değil, milletinin canından can gitmesin diye korumaya çalışan devletin bir sahiplenişi olduğunu bilmiyorlar. 

Bu milletin gerektiğinde 15 Temmuz’ da olduğu gibi sokaklarda sabahlayabileceğini, gerektiğinde ise kapıdan dışarı dahi adım atmayacağının bir dayanışma olduğunu bilmiyorlar. 

Evden çıkmayıp , aile fertleri ile zaman geçirmenin, cafelerde barlarda saatlerce harcanan zamanın yarısını dahi ailesine harcamanın şu zamanda hem devlete destek vererek sağlıklı kalmabilmeye hemde aile ilişkilerinin güçlendirilmesine vesile olduğunu bilmiyorlar. 

Evinde istediğin zaman uyuyup, istediğin zaman uyanarak, çocuklarınla ailenle bol bol zaman geçirerek, dışarda harcadığı paranın yarısını harcayarak yemek yapan annenin lezzetli yemeklerini yiyerek devlete destek olmak çok zor olmasa gerek. 

Otur bir düşün gözle görünmeyen bir düşmanın can almaya başladığı şu günlerde eve yiyecek getirmek zorunda kalan aile büyüğünü, yada dağ ,taş ,bayır demeden gece gündüz sokaklada seni koruyan askerini, polisini. 7/24 hastanelerde yatıp kalkan küçücük bir şüphede canla başla çalışan sağlıkçıları.

Dinlenmek nedir izin nedir bilmeden aileni koruyan bu kahramanlar için yapman gereken tek şey sıcak evinde oturmak. Nedir bu kadar zor gelen? Bu kadar bağımlı olma dışarıya. Senin birlik olarak korumak zoruna olduğun bir vatanın var unutma! 

​Küçücük bir mikrop milletinin canından can koparıyor, bugün tek kişi yarın ailenden bir kişi.  Tedbiri karantina olarak algılamak yerine, kendini ülkesini koruyan bir süper kahraman gibi düşün.  Eğer evinden çıkmayarak yaptığın  kahramanlığın adı başkası tarafından ‘Korkak’ olarak adlandırılıyorsa bırak konuşsunlar. Unutma! Şu durumda cesur olanlar CAHİL olanlardır. 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • Hatice Saçan

    Yazan kaleminin mürekkebi hiç bitmesin❤

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English