Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​Bu Teslimiyet yakışmadı

12 Sunday 2017

Atiker KonyasporAdanaspor’u yenerek Başakşehir maçını önemli hale getirmişti. Başakşehir karşısında alınacak galibiyet üst sıralar için yeniden niyetlenmemize neden olacaktı. Alınacak galibiyetle sıçrama imkanları oluşacaktı. Bu açıdan önemliydi.

 

Başakşehir ise sezon başından itibaren elde ettiği sonuçlarla şampiyonluk potasında kalmayı sürdürmüş, güçlü bir şekilde olmasa da acaba olur mu düşüncesiyle mücadelesini sürdürmüş ve sürdürme gayretiyle Konya’ya gelmişti.

 

Başakşehir’in düşüncelerinde en zor maçlardan biriydi belki… Bekledikleri kadar zorluk yaşamadılar. Hatta maçta alınan galibiyet Başakşehir’in aldığı bir galibiyetten ziyade AtikerKonyaspor’un hediyesiydi demek yanlış olmaz. Bu maçta galip gelenden ziyade mağlup olanın irdeleneceği bir maçtı.

 

Daha maçın başlarında Amir’n ceza sahası içinde gönderdiği şut gol olsa maçta Atiker Konyaspor adına büyük avantaj oluşturabilirdi. Maçı kazanmak adına oluşacak en büyük avantaj ilk golü atmaktı.

 

Tartışmalı bir faul kararından sonra topun başına geçen Emre’nin ortasından sonra bir de Yalçın’ı gördük.  Yalçın’ı rahatsız eden hiçbir oyuncu yoktu. Sanki gol yemek için hazırlık yapmış defans vardı. Hiçbir duran topta bu kadar teslim olunmaz. Rakibin en iyi kafa vuran futbolcusu rahat bırakılmaz. Golü Başakşehir atmadı bana göre Atiker Konyaspor yedi.

 

Doğru dürüst pas yapamayan, kazandığı topları çok kolay kaybeden bir takımın rakip kaleye gitmesi ve pozisyon oluşturması çok zordu. Buna rağmen Bajiç elde ettiği pozisyonda daha uygun pozisyonda vurmak ve pas verme alternatifi varken acele etmesi bir golden ediyordu. İlk yarıda uzaktan atılan şutun direkten çıkmasından başka Atiker Konyaspor adına bahsedilecek iyi bir durum yok.

 

Maçtaki mücadelesizlik, teslimiyet ve becerisizlikler zinciri ikinci yarı fazlası ile oluştu. BaşakşehirAtiker Konyaspor’uönemserken, Atiker Konyaspor’un zayıf güçlü yönlerini analiz ederek maç hazırlıklarını yaparkenAtiker Konyaspor’un bu konuda yeterince gereklerini yerine getirmemiş olduğunu söylemek bu maç için yerinde tespit olacağı düşüncesindeyim. Rakibini önemsememiş Bir Atiker Konyaspor ile rakibini fazlası ile önemsemiş Başakşehir takımlarını mücadelesi gibiydi maç.

 

Yenen ikinci gol oldukça umut kırıcıydı. Tamamıyla sahnenin Başakşehirli futbolculara kaldığı Konyasporlu futbolcuların seyirci konumuna düştüğü bu pozisyon bireysel hatalardan kaynaklanmayan, takımın toptan teslim olduğu bir goldü. Orta sahadan kullanılan bir duran topla rahatça kanatta buluşuluyor, rahatça yapılan orta ve çok rahat yapayalnız kaleye çok yakından yapılan kafa şutu. Bütün bunlar olurken Konyasporlufutbolcuların hiç müdahalesi yok.

 

Son dakikalarda yenen üçüncü golü anlatmanın gereği bile yok. Yenilmek için mücadele eden, en azından mağlubiyete isyan edemeyen takımın alacağı normal bir sonuçtu.

 

Sahada ilk defa bir araya gelmiş on bir futbolcu ile mücadele eden bir Atiker Konyaspor vardı sanki… Birbiri ile uyumsuz, birbiri ile düşünce birliği oluşturamayan, pas hatalarının bol olduğu, bütünlükten uzak on bir kişi vardı. Sahadaki görüntü buydu en azından. Büyük çoğunluğunun geçen sezon birlikte bu takımda oldukları, en azından iki yıldır bir arada oynayan büyük çoğunluğun bu kadar uyumsuz olması nasıl açıklanır bilemiyorum.

 

Defansta düzelmelerin oluşmaya başladığı haftalarda böylesine defans yapmaktan uzak, takım bütünlüğünden uzak takımı görmek inciticiydi.

 

Konyaspor taraftarı, en azından büyük bir bölümü Konyasporlumevcut futbolculara inanıyor, her şartta onları seviyor ve sevmeye devam edecek. Bunda muhakkak geçen sezon yaşatılan başarıların hakkı var. Hatta biliyoruz ki geçen yılki yaşanan başarıları yakalayan o takım, bu takım ve hala seri galibiyetler alabilecek potansiyeli olan birtakım… Kişiliklerine, adamlıklarına fazlası ile güvendiğimiz futbolcular. Gelecekte güzellikler de gizlidir o güzellikleri de yaşayacağız. Bu imkanlarhala var. Ama ne olursa olsun Başakşehir maçındaki yaşananlar ve gördüğümüz görüntü aynen anlattıklarım gibiydi.Mağlubiyette normal bir sonuçtur ama bu teslim oluşu, bu acizliği biz size yakıştıramadık… Ne olursa olsun Konyasporsevgisi bitmez, büyüyerek devam edecek…

 

Selam ve dua ile…

Mehmet YILDIRIM

mhmt_yldrm_42@hotmail.com

 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English