Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​Bu maç Romansa Yazarı Hakem

21 Thursday 2016

Sezon içinde rekorlar kıran, pek çok değişik şekilde tarihi ilkleri yaşatan Konyaspor tarihinin bir ilkinin daha eşiğindeydi. Tarihinde ilk defa kupada finale çıkmak istiyordu. Bunun için ilk 90 dakika oynanacaktı.

 

Kendi adıma söylemem gerekirse ümitliydim. Kupada Konyaspor’u favori olarak görmeye başlamıştım. Hayal kırıklığına uğradım mı? Hayır…  Üzüldüm mü? Çok üzüldüm… Futbolculara kızdım mı? Asla kızmadım. Tribündeki tüm taraftarlar gibi…

 

Ama kızdıklarımız da vardı. Hakemler… Daha maçın başında Ba’nın Rangelov’a bilerek attığı dirsek hakemlerin net bir şekilde görmeleri gereken, gözden kaçmayacak alenen bir hareket… Ba’nın göreceği kartın rengi de kırmızı olurdu. Eksilen rakip karşısında oynanacak oyunun hikayesi ve gol olma ihtimalinin yüksek olduğu penaltının getireceği maçın hikayesi hakemler tarafından temelinden değiştirildi. Görülmemesi imkansız bu hareketi göremedilerse niye hakemlik yapıyorlar? Gördüler de penaltıyı vermedilerse çok daha düşündürücü… Bu maç bir romansa tartışmasız yazarı hakemlerdi.

 

Rakibe sert girme hakkı veren, Konyasporlu futbolcuların rakipten top kapmalarının yasak olduğu bir ilk yarı izledik. İki farklı skorla biten ilk yarıdan sonra normale dönen hakemler… Bu da düşündürücü… İlk yarı niye kötüydüler? İkinci yarı hakem olduklarını nasıl hatırladılar? Kötüden normale dönüşü sağlayan etken neydi?

 

Skora bakıp Konyaspor’un hakkını yemek istemem. Önde oynamaya çalışması, rakibi dönem dönem baskı altına alması orta sahada rakibine direnç göstermesi kayda değerdi.

 

Konyaspor adına eksik durum ise rakip ceza sahasında istediklerini yapamaması ve rakip ceza sahasına daha etkili girememesi idi. Duran topla Konyaspor’un en önemli silahı iken bundan da gereği gibi yararlanılamadı. Goller ise oldukça basit yenen gollerdi. Rakibin becerilerini göz ardı etmeyelim ama bu goller Konyaspor’un yiyeceği goller değildi. Hatta o maçın başındaki penaltı verilse ve golle gerçekleşse Konyaspor’un galibiyeti ile bitmeye aday bir maçtı.

 

Maçın başındaki güzel görüntüler ve maç içinde ve sonunda tribünlerin futbolcuları destekleyen, sonuç ne olursa olsun maçın eğlenceli yönünü yaşayan tribünler günün en güzel görüntüsüydü. Öyle görüntü ki Burcu Güneş’in sempatisini kazanacak kadar hoş… Burcu Güneş’in de bu hoşluklara ortak olup güzelliklere katılması başka güzellik oldu… Teşekkürler Burcu Güneş ve Konyaspor taraftarları…

 

Alınan sonuç elbette ki finalin çok uzağına götüren bir sonuç… Oynanacak bir maç daha var en güzel şekli ile oynanması gerek… Önümüzdeki Rize maçının kazanılması daha bir önem kazandı. Rize maçını da kazanacak direnç ve mental yapıya sahip futbolcularımız istenilen sonucu alacaklarıdır…

 

Alınan skora rağmen maçın bana yaşattığı en olumlu duygu Konyaspor’un sahadaki duruşu, futbol düşüncesi ile büyük takım olma yolunda yaktığı ışığı güçlendirmesiydi…

 

Selam ve dua ile…

Mehmet YILDIRIM

mhmt_yldrm_42@hotmail.com


Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English