Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​Böyle Besiktaş'a kaybetmek can sıkıcıydı

20 Tuesday 2024

Ligin gidişatına bakıldığında çok fazla takımın ligde kalma mücadelesi veriyor olması ve puanların çok yakın olması bu sezonda çoğu takıma stresli ve sonu meçhul sıkıntısı yüksek günler yaşatıyor. Konyaspor da bu sıkıntıyı en derinden yaşayanlardan biri...


Sezonun 26. haftasında İstanbulspor düşmeyi kabullenerek devam ediyor. Kalan üç takım içinde yer almamak için on takımın mücadele vermekte... 26. haftanın son gününe geldiğimizde sekiz takım galibiyet alamaması fırsat sunarken Bjk karşısında alınacak bir galibiyet büyük bir avantaj oluşturacak iken alınacak her puan değerliydi.


Ankaragücü karşısında alınan galibiyet yeni bir umut yeni bir heves oluştururken kısa zamanda sıkıntılı durumları azaltmak  ve uzaklaşmak için fırsatları değerlendirmek en fazla istenen arzu olsa gerek... 


Maç başladığında topa daha  sahip olmaya çalışan daha net ve isabetli paslarla topu elinde tutan Konyaspor olsa da pozişyon üretmede verimsizliğinin yaşandığı bir oyun oynandı. Rakibi kaleden uzak tutmak, fırsat tanımamak gibi bir olgu da başka yönüydü. 


İlk yarıda istekli, diri, mücadele eden bir Sokol'un varlığı ilk yarıdaki oyunun ana etkeniydi diyebilirim. İkinci yarıda yorulan ve etkisini kaybeden Sokol ile birlikte  top hakimiyetini kaybeden oyunun kontrolünü rakibe bırakan Konyaspor vardı artık sahada... 


Bjk yakaladığı fırsatları değerlendirerek gollerini attı ve maçı kazandı. Böylesi bir haftada Konyaspor'a sekiz rakibinin kazanamamasından dolayı fazlaca geriye düşmeme tesellisi kaldı.


Sezon başından beri oynadığı tüm maçlarda iyi performans sergilemeyen orta saha bölgesi var. Oyunun hem defans hem ofans olarak aksamasına neden olan... Sezonun ilk maçından beridir kendini haykırarak gösteren bu gerçekle hâlâ baş başayız. Bu bölgede oynayan üç oyuncu: Nzonzi, Soner ve Cicaldau... son maçta da yine aynı üç isim. Sekiz yapılan transfere rağmen... Nzonzi'nin yükselen performansı muhakkak ki olumlu etki gösterse de yapılan sekiz transferden birini orta sahada oynatamıyor olmak işi zorlaştıran en önemli etkenlerden bir tanesi. 


Cicaldau sezonun ilk maçından beridir hiç bir katkı vermezken ve vermemek için inat ederken maçlarda hâlâ oynuyor olmasını aklıma ve mantığıma anlatamıyorum. Bu kadar vazgeçilemez olmasını anlamış ve izahını yapabilmiş değilim. Oynatmaya devam edenlerin de hangi akıl ve mantıkla, hangi düşünce ve görevle oynattıklarını da anlamış değilim. Ofansta aksayan atakların, pozisyona dönüştürülemeyen ataklarım altında yatan en büyük neden Cicaldau'nun ağır kalması, fiziksel mücadeleleri hep kaybetmesi, paslarının ayarsız veya rakibe olmasının yüksek oranda olması, aldığı topları çabuk kaybetmesıi ve bunların takım savunmasının da zaafiyete uğratması başka bir neden iken maç boyunca sahada kalabilmesine düşünce deryamda yer bulamıyorum...


Yöneticilerin emeklerini takdir etmemek insafsızlık olur. Hem maddi katkılarıyla hem günlerdir verdikleri uğraşlar büyük yıpranmışlık yaşıyorlar. Paramızın yeteceği sekiz tane oyuncu alıp sadece üçünü ilk onbirde oynatabilmek nasıl açıklanabilir. Bu mantıkla on beş transfar yapılsa ne olacak ki sahada oynayacak olan sadece on bir futbolcu... O oynayan on bir futbolcu da kalitede de artış beklemek fazlasıyla iyimserlik oluyor. Sekiz futbolcu yerine biraz da olsa kalite katabilecek oyuncu olsaydı. Hiç değilse sezon başından beri hiç bir katkısı olmayan Cicaldau'nun yerine futbolcu alınması düşünülebilseydi.


Cicaldau'nun oynadığı maçları Konyaspor'un kazanması çok zor. Hem ofansa hem defansa zarar veren bir oyun oynuyor. benim gözümde... Bırakın katkı vermeyi zarar veriyor. Cicaldau olmadan on kişi oynayacak Konyaspor'un daha başarılı olma ihtimalinden bile söz etmek mümkün. Bir de Soner var ama Türk oyuncu olması Soner'e mecbur ediyor olabilir.


Teknik direktörümüz düşünür mü bilmem ama sağ kanatta Ndao ve Cicaldau'nun yerinde Prip'i oynatmak en azından denemek benim anlayışımda oyunun bundan daha etkili oynanmasını sağlayacağını düşünüyorum. 


Bjk karşısında alınacak puan Konyaspor'a avantaj getirecekti. Etkili olmayan Bjk karşısında bu avantajı kullanamamak can sıkıcıydı.


Kazanılması gereken ve kazanılacağını umut ettiğimiz maçlar var. Önemli olan bu maçlarda fire vermemek ve ilki Hatay ile... Muhakkak kazanılması gereken bir maç. Nasıl oynanırsa oynansın ama kazanılsın tarzında sonucun önemli olduğu maç...


Selam ve dua ile...

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English