Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​Biraz insaf beyler...

18 Tuesday 2017

En başta belirteyim ki Ahmet Şan Konyaspor tarihinin en başarılı başkanı… Bu ben söyledim diye değil inkar edilemez gerçeklerin ortaya koyduğu bir durum.

 

Dahası bana göre mevcutlar içinde Konyaspor’a en iyi başkan olabilecek bugün yine Ahmet Şan… Keşke Konyaspor’a dahaiyi başkanlık yapabilecekler olsa bu çok isteyeceğim bir durum… Keşke bir yerlerde daha iyi başkanlık yapabilecekler olsa da ben bilmiyor olsam…

 

Son başkan olduğu günden beri Konyaspor’un geldiği nokta ortada. Bunu yeterli bulmayabilirsiniz, daha anlamlı bulabilirim. Ben de bir Konyasporlu olarak daha iyisini isterim. Çünkü iyinin sınırı yok. Daha iyisini, daha da iyisini istemekten vazgeçmemek gerekir. Vazgeçildiğinde gelişme durur ve gerileme başlar.

 

Gelinen noktada hep eleştirmek eleştirmekten ziyade bel altı vurmak, “vizyonsuzlukla”, “cukkacılıkla” ithaf etmek haksızlık olmuyor mu? Vizyonsuzluksa mesele Konyaspor bu noktaya nasıl geldi? Cukkacılık varsa bu borç nasıl ödendi? Her şeyi Allah bilir. Kimsenin hesabını verecek değiliz. Ama Konyaspor’dan haksız kazanç elde ediliyor olsa hep birlikte karşısına dikilelim. Ben Ahmet Şan’ı haksız kazanç elde edecek karakter ve yapıda görmedim.

 

Haa bu başarıları Aykut Kocaman yakalamıştı değil mi? Zaten Konyaspor’da iyi giden ne varsa Aykut Kocaman’dan, kötü olan her şeyi Ahmet Şan’dan bilinmesi gibi bir anlayışa mantığımda bir yer bulamadım gitti.

 

Öyle ya Aykut Kocaman’ın başarıları yönetimi rahatsız etti yönetimde gitmesi için zorladı. Aykut Kocaman dayanamayıp gitti. Bir yerel tvde katıldığı programda Aykut Kocaman’ın  yaptığı açıklamaları nereye koyacağız bilmiyorum. Sezonun başlamasına bir hafta kala her şeyini bana göre ayarlamış Konyaspor’u bırakamazdım diyordu. Bu bir yerde teklif bir ay önce gelseydi giderdim açıklamasıydı. Güçlü gönül bağını da vurgulayan Aykut Kocaman için… Kendi gitmek isteyen Aykut Kocaman’a Türkiye’de görülmemiş bir veda töreni düzenlenmesi de Aykut Kocaman’ı Ahmet Şan hiç sevmediği için düzenlenmiştir sanırım.

 

Geçen sezon Aykut Kocaman transfer yaptırmadı yönetim eleştirildi. Bu sezon transferler yapılıyor yine eleştiriliyor.

 

Konyaspor gelişime açık futbolcular alıp geliştirip ederi bulduğuna satan yerine yetenekli gelişime açık futbolcuları koyan bir organizasyonu oluşturmak zorunda. Bu yöne doğru yola çıkan ve yolun çok başında olan bir Konyaspor var. Bu yönü ile Konyaspor’da her futbolcu satılabilir. Hele gitmek isteyen futbolcu hiç bekletilmez.

 

Gelelim Vukoviç meselesine… Öyle sıraya girmiş 20 takım falan yok. 5 milyon € veren de yok. Devre arasında Trabzon başkanının araması, İçişleri Bakanı’na aratması var. Niyetleri bedavaya denilecek şekilde anlatmaktı. Bir de 1,5 milyon € teklif vardı. Menajerlerin pazarlamak istediği Vukoviç ayrılmak istedi ve Konyaspor da bonuslarla 2,3 milyon € bonservisle satarak en olabilecek fiyatla satmış oldu. Vukoviç’e Fenerbahçe’den teklif de gelmedi. Daha yüksek fiyata satmayı yönetim çok daha fazla isterdi. Bjk’nin Mitroviç’i 4,7 milyon €ya ettiği yerde  Vukoviçdaha fazla eder miydi? Evet… Ama Vukoviç’e bu paraları veren yok. Ayrıca bir hata varsa Bjk’nin Mitroviç’e ederinin kat katüstüde para vermesi… Herkes aynı hatayı yapmıyor

 

Kombine ücretlerini eleştiren pahalı bulanları görmek ise ayrı bir konu. Bana göre hala bazı bölümler ucuz kalmış.

 

En son konu İzmir Marşı… Ahmet Şan’ın İzmir Marşı’na karşı olduğu falan yok… Kimse de özür dilemeye falan davet etmesin… Stadyumlarda oluşan ideolojik kamplaşmaları İzmir Marşı ve “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” söylemleri ile yapıldığını görmekteyiz. Bu ötekileştirmeyi eleştirmek adına, fair play çağrısı yapmak adına yapılan bu açıklamayı İzmir Marşı’na karşı olarak göstermeye çalışmak iyi niyetten öteyedir. Ahmet Şan’ın marşla ilgili bir takıntısı da yok. Marşın tribünlerde siyasi bir figür olarak kullanılmasına karşı bir açıklama… Bundan elbette ki siyasi öge haline getirenler rahatsız olacak. Onların rahatsızlığı, karşı çıkışları ve terbiyesizce hareketleri Ahmet Şan’ı hatalı kılmaz. Ayrıca tartışılmayacak tek marş İstiklal Marşı’dır.

 

Ahmet Şan her şeyi doğru mu yapmıştır? Eleştirilemez değil midir? Elbette ki bir insanın her şeyi doğru yapması beklenemez. Muhakkak ki eleştirilecek de… Aklı selim, yol gösterici, olumlu eleştiriye herkesin olduğu gibi Ahmet Şan’ın da ihtiyacı vardır. Son başkanlık döneminde eğri doğrusuna geldi, isabetli kararlar verildi ve Konyaspor’un en başarılı başkanı oldu. Bu hakkı da teslim etmek gerek…

 

Bu yazıyı okuyan bazıları hemen yaftalayacak beni… “yalaka” diyecekler. Baştan söyleyeyim iftira atmış olacaklar. Ahmet Şan’dan Konyaspor’u başarı ile yönetmesinden gayrı şahsıma ait hiç beklentim yok. Allah sağlık versin severek yaptığım, geçimimi sağladığım bir işim var. Ortalama kalitede devam ettirdiğim mutlu bir yaşama sahibim. Ne benim birine “yalakalık” yapmaya ihtiyacım var, ne de Ahmet Şan’ın benim “yalakalığıma” ihtiyacı var.

 

Selam ve dua ile…

Mehmet YILDIRIM

 

 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English