Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​Bir Puana Razı Olduk

09 Monday 2015

Puan sıralamasında alt sıralardan kurtulmak için iyi bir fırsattı. Üç puan alınsa çok daha iyi olacaktı.  Başakşehir takımının ligin genelinde oynadığı oyunu düşünerek alınan bir puanı önemsemek gerek. Bu maçtaki Başakşehir’den üç puanı alabilecek fırsatları yakalayıp değerlendirememek yine de sevincimizi buruklaştırıyor.

Maçın ilk on dakikasında baskı kurmaya çalışan Başakşehir olsa da başarılı olamadı. İlk yarıda oyun iki takımında üstünlük kuramadığı, denk güçler mücadelesinde geçen bir bölüm oldu.

İkinci yarıya biraz daha etkili başlayan ve yetmişli dakikalara kadar daha etkili olan takım Torku Konyaspor oldu. Bu dakikalarda oynadığı oyunu verime dönüştüremedi ve yetmişli dakikalardan itibaren yorulan, oyundan düşerek rakibe teslim olmaya başlayan bir Torku Konyaspor oyunu vardı sahada.

Yetmişli dakikalardan sonra ikinci yarının başlarında oyuna giren Mossoro’nun pasları etkili olmaya başlayan Başakşehir takımının oyunu gol atmalarına yetmedi. Bunda Torku Konyaspor defansının ceza alanını etikili savunmasının da etkili olduğunu belirtmek gerek.

Torku Konyaspor’un oluşturabileceği daha etkili ve net gol pozisyonu oluşturacağı ataklar izleyebilirdik. Bunun gerçekleşmemesindeki sebepler olarak, ileride ikili mücadelelerin neredeyse hepsinin kaybedilmesi, topu ileri etkili bir şekilde sürüp gidecek futbolcumuzun olmayışı, maç içersinde futbolcularımızın adam eksiltmeyi başaramamaları gibi sebepleri sayabilirim. Bunlara Hasan Kabze’nin gününde olmayışını da ekemek gerek.

Erciyes ve Fenerbahçe maçlarında performansının yükseldiğini gözlemlediğimiz kaleci Kaya’nın bu maçta performansının daha da yükseldiğini gördük. Alınan bir puanda en büyük payın Kaya’ya ait olduğunu belirtmek yanlış olmaz.

Gol yememek adına en başarılı bulduğum oyunculardan biri de Ali Turan’dı. Sahada iyi motive olmuş bir mücadele ile koştu ve rakip futbolcuları sürekli baskı altında tutarak etkili olmalarını engelledi.  90. dakikada Edin Visca’nın şutunu kaleye gitmesini engelleyerek oluşacak bir golü önlemiş oldu.

Hasan Kabze iyi niyetli bir şekilde koşuyor, mücadele ediyor olabilir fakat en kötü maçlarından biriydi. Çok dağınık ve düşündüklerini uygulamayan bir yapıdaydı. 39. dakikada gelen topa vurmak için hareket dahi etmemesi, 65. dakikada uygun pozisyonda köşe yerine topu Volkan’ın üzerine vurması gollerin kaçmasına sebep oluyordu. 

Maçta gol olmadı. İzleyenler için sıkıcı bulunacak maçlardan biriydi. Oyun kalitesi düşüktü diyebilirim. Maça rüzgarın etkisi futbolculardan daha çok olunca böyle bir görüntü oluştu.

Bu maçta bir puana sevinirim ama bugün değil… Cuma günü oynanacak Kasımpaşa maçından alınacak üç puanı yanına eklediğimiz zaman… Bu bir puan Kasımpaşa maçından alınacak üç puanla anlam kazanacaktır. 

Selam ve dua ile…
Mehmet YILDIRIM

e-Mail: mhmt_yldrm_42@hotmail.com

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English