Son Dakika Haberler

Selin Koç

Selin Koç

​ Bir Damlada Bir Hayat; KAN

30 Saturday 2020
Hepimiz kan bağışının önemini pek çok kez duyduk.Televizyonlar, radyolar, afişler kan vermeye teşvik etmek için yüzlerce yayın yapıyorlar.

Çoğumuz kan bağışı denildiğinde, kulaktan dolma bilgilerle hareket ediyoruz. Beynimize kazılmış sloganlar ve  bir kaç görsel, bu bağışın önemini anlatmaya yetiyor sanıyoruz.

Aslından hiç birimiz kendimize veya sevdiklerimize, gerçek anlamda acil kan gerekene kadar da kan bağışının önemini tam manasıyla anlamayacağız.

Çünkü insanoğlu gerçekten başına gelmedikçe değer bilmez , umursamaz olabiliyor ve son derece de duyarlıymış gibi davranıyor.

Bir kaza düşünün, içinde sevdikleriniz var. Haber geliyor size. Canınızdan çok sevdiğiniz ailenizden birileri trafik kazası geçirmiş ve çok kan kaybetmiş. Kan gerek ünite ünite kan.Fakat uygun kan yok.

Bu senaryoyu sadece filmlerde mi gördük. Hayır. Bu bir gerçek hayat senaryosudur.

Böyle bir durumla karşı karşıya kalsak ne çok sitem ederdik değil mi?

Resmen kan bulamıyorsun. Telefonlara sarılıp tüm yakınlarından bir damla uygun kan bulmak için belki saatlerce uğraşırsın. Sen uğraşırsın doktorlar uğraşır belki ama ailenin o kadar saat beklemeye gücü yoktur belki de. Kaybettiğini düşün bir de hayatın başına yıkıldığı o anı düşün.

Hayatta başımıza bin bir türlü şey gelebilir. Ben odaklı düşünmek yerine, biz odaklı düşünmeli ona göre hareket etmeliyiz.

Kan vermek sadece bir insanın hayatını kurtarmaya yönelik değildir. Bağışta bulunan kişinin vücudunu yeniler, düzenli kan veren bir insan pek çok rahatsızlığın meydana çıkmasını önlemiş olur.

Aslında kan vermek kendi hayatını koruyarak, başkasının da hayatını kurtarmaktır.

Kızılay araçları her gün meydanlarda 18-50 Yaş arasında olan, ağırlığı 50 kg üzerinde, önemli bir sağlık sorunu olmayan kişilerin kan merkezine kan vermek için geldiğinde yapılan muayenede sağlığı uygun olduğu tespit edilen ve hemoglobin ölçümü normal olan gönüllü kahramanları bekliyor.

Kendi geleceğini hastalık tehtitlerinden arındırmak ve başka bir geleceğe bir damlası ile umut olabilmek bu kadar kolayken,

Yardıma muhtaç olan kişiler, birimizin Kardeşi, birimizin Arkadaşı birilerinin ölüm Nedeni olmadan 3 ay da bir düzenli bağışta bulunmaya dikkat edelim.

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English