Son Dakika Haberler

Ali Saraç

Ali Saraç

​Bir Alkışta Mali Müşavirlere

23 Monday 2020
Alkış kökeniTürkçe olan bir sözcüktür.Eski Türk yazıtlarında geçmekte olan Alkalamak kelimesinin karşılığıdır.Beğenmek takdir etmek anlamındadır. Alkış bugünkü anlamda da bir tepki ve davranış biçimidir.Bu davranış bir ihtiyaçtan doğan ve ortamlarda bulunan stresi ve gerginliği ortadan kaldırmaya yönelik bir eylemdir.

Mücap Ofluoğlu,Bir Avuç alkışla doyduk / Ağlamakla gülmek arasında/ Üç duvar ortasında diye başlar dizelerine.Gerçekten verilen emeğin,aşılan zorlukların ve çekilen sıkıntıların bir nevi gerçek karşılığıdır alkış.İçten ve samimi alınan bir alkış insanın ruhuna okşayan bir olgudur.Karşı tarafa güç verir,motive eder.Yaptıklarınızın başka insanlar tarafından desteklendiğini,onaylandığını ve takdir edildiğini hissedersiniz.Bu alkışın süresi ve gücü insanları üzerinde olumlu yönde bir motive sağlar.Bu alkışlar karşısında kişiler her ne kadar alçakgönüllü davransa bile bu eylemin uzun sürmesinden dolayı mutlu olurlar.İki elin avuçlarına birleşip selam vermeler,elini kalbinin üzerine koyarak hafiften baş eğmeler ve yüzlerdeki tebessüm gibi davranışlarla bu alkışlara karşılık verilir.Gerek alkışlayan gerekse alkışlanan bireyler daha güçlü bir ruh haliyle ayrılırlar birbirlerinden.İçten gelen her alkış karşı tarafın emeğine duyulan bir saygıdır.Bir nevi alkış bu emeği taçlandırmaktır.

Korona virüsünden sonra sağlık bakanımızın duyurusu sonrası ülke olarak saat 21:00 da tüm sağlık çalışanlarını alkışlamaya başladık.Bu ortamda bu kadar özveri ile çalışan tüm sağlık çalışanlarına bizlerde teşekkür ediyor onları bir kez daha bu fedakarlıklarından dolayı alkışlıyoruz.Yalnız alkışlanmayı hak eden diğer meslek gruplarının da olduğunu unutmamamız lazım.Bunların başında ülkenin en büyük gelir kaynağını olan vergilerde tahakkuk olayının baş mimarları olan mali müşavirler gelmektedir. Ödeme sürelerinin uzamasına rağmen ertelenmeyen beyannameler için bütünnbsp; riskleri göze alarak çalışan tüm mali müşavirleri de unutmamak zorundayız.

Uzmanların kağıt yüzeyinde 4-5 gün korona virüsünün kalabildiğini uyarmalarına rağmen,smmm ofislerinde yüzlerce evrakları muhasebe kayıtlarına girerek hem kendi hem de ailelerini risk altında kalan ama görevlerinden taviz vermeyen tüm mali müşavirleri alkışlamalıyız.Okullar ve kreşler kapalı olduğu için evde 2 küçük çocuğunu bırakıp işe gelmeknbsp; zorunda kalan bayan mali müşavirlerimizi alkışlamalıyız.Evinde hasta annesini veya babasını bırakıp ofise beyanname göndermeye gelen mali müşavirlerimizi alkışlamalıyız.İlerleyen yaşına rağmen üstlenmiş olduğu sorumlulukla ofislelerine giden üstatları alkışlamalıyız.

Sonuç olarak yasanın vermiş olduğu tüm sorumluluklar ve görevleri yerine getirmek zorunda olan Fedakar ve özveri ile çalışan tüm mali müşavirleri alkışlamalıyız.Tüm alkışlarımız sayıları 110.000 bulan mali müşavirlere..

Kalın Sağlıcakla

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • Gonyali

    Alkışı hak eden emekçilerdir.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • konyalı

    böyle bir yazıyı yazdığınıza gerçekten inanamıyorum.Allahdan mali müşavir mesleğiniz.bu kadar her yazınızda mali müşavirleri öne çıkartmanızdan irite oldum resmen.ARtık konhaberde bundan böyle benim için bitmiştir

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (1)
  • cCc

    Alkış... Alkış... Buna ne denir ki... Alkış... Alkış...

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (2)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English