Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​Beraberliğe Sevinir Olmak

24 Sunday 2023
Ankaragücü ile olan maç Rizespor karşısında alınan maglubiyetin ileriki haftalara sirayet etmemesi açısından önemliydi.

Maç kadrosu şaşırtıcıydı. Üç stoperin olduğu sağ açığın olmadığı kadroda sahaya yerleşim merak konusuydu. Maçın başında 3-6-1 gibi diziliş olacak gibi gözükse de belki de erken yenilen golün de etkisi ile devamı gelmedi. Uğurcan sağ bek Ahmet ise sağ açık oynadı. 4-5-1 gibi defansif bir oyun anlayışı vardı.

Maç için Ankaragücü takımının golüyle başladı demek yerinde olacaktır. Ortasahada kaybedilnlen topu rakip sol kanadından hızla geririp yaptığı orta ile gole dönüştürdü.

Erken yediği gol ile rakip kaleye gitme mecburiyeti Konyaspor"daki defansif anlayış yerini ofansif anlayışa bıraktı.

Konyaspor sol kanattan geliştirdiği atakta Guilherme"nin yerden ortasında top Ogulcan"a gelirken rakip defans oyuncularının arkayı boş bırakarak Ogulcan"ın üzerine gitmesi ile Oğulcan topun akıllı bir düşünce ile arkaya geçmesini sağladı. Arkada çok uygun pozisyonda topla bulşan Ahmet golü attı. Golün oluşmasında Ogulcan"ın topu arkaya bırakmasındaki düşünce en büyük pay sahibiydi.

İlk yarıdaki ofansif anlayış ikinci yarıda tamamen kayboldu. Beraberliğe razı, kalesini savunma düşüncesini oyunun temeli olarak benimsemiş bir Konyaspor vardı. Ankaragücü topla oynuyor, baskılı oynuyor fakat etkili pozisyonlar da üretemiyordu. Konyaspor sadece ropu amaçsızca uzaklaştırnakla yetiniyordu.

Maçın sonlarına doğru sol kanattan gelişen ve yerden yapılan ortada Ahmet çok uygun pozisyonda gelen topa ıska geçince yüksek ihtimal Konyaspor"u bir golden ve galibiyetten etti.

Transferde yaşlı, uzun zamandır maç oynamamış, maç ritmi olmayan ve güçsüz futbolcuları tercih eden Konyaspor geleceğini bu futbolcuları oynatarak güçlenmesi ve maç ritmini yakalamasına teslim etmiş durumda. Böylesi futbolcu sayısının fazla olması da işin başka bir garip yönü. İşin en garip dramatik yönü ise teknik direktörün sezon başı kampının yıldızları olarak genç futbolcuların ismini diline almasına rağmen maçlara hiç almaması. Oysa genç futbolcuların bu yaşlı futbolculardan daha çabuk güçlenmeleri ve maç ritmini yaklamaları ihtimali hiç mi yok?

Galibiyet için gidilen deplasmana peşinen beraberlik için gidilmesi, maçta mücadelenin beraberlik için yapılması ve alınan braberliğe sevinmek Konyaspor"da gelinen noktanın açıklaması olsa gerek...

Selam ve dua ile...

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English