Son Dakika Haberler

Firdevs Sak

Firdevs Sak

​BEKLENTİLER ve DİYET PLANLARI

28 Ocak 2021
Her insanın hayattan farklı farklı beklentileri olabilir. Para, sağlık, kilo verip zayıf olmak vs. Elbette seçenekler çoğaltılabilir. Fakat hayattan beklentinin fazla olması beraberinde sabırsızlığı da getirir. İşte bu beklentilerin tek bir ortak noktası var ki o da sihirli bi değneğin dilekleri gerçekleştirmesini istemek. Dikkat ettiyseniz özellikle istemek dedim çünkü beklemeye hiçkimsenin tahammülü ya kalmadı ya da zaten hiç yoktu. Herkes bu sihirli değneğin; çabasız, hemen ve istenilen şekilde beklentileri karşılamasını istiyor. Gerçekleşmeyeceğini bilip de istemek ise bir hayli ilginç. Hayat devam ettiği müddetçe ne bu beklentiler biter ne de sihirli değneğin beklentileri gerçekleştirmesini istemenin sonu gelir. Fakat yine de -konu ne olursa olsun- battı balık yan gider felsefesi yerine deneyip tecrübe etme taraftarıyım. Özellikle kilo verme konusunda ‘çay içerek 1 haftada 4 kg verin' veya ‘detoks yaparak ayda 20 kg verin' gibi asılsız iddialara inanan ve uygulayan çoğunluğu gördükçe bu yazıyı yazma ihtiyacı hissediyorum. Bu diyet listelerini uygulamadan önce kendinize bazı sorular sormanız gerekiyor:

1)Yaşam tarzınıza ve bütçenize uyuyor mu?

2)Güvenli ve etkili bir şekilde zayıflamanızı sağlıyor mu?

3)Diyetiniz besin ögeleri bakımından yeterli mi?

4)Uygulayacağınız diyette bulunan malzemeler evinize yakın markette bulunuyor mu?

5)Planlarınız arasında diyet ile beraber fiziksel aktivite de var mı?

6)Sizi sınırlandırıp yasaklar koyarak sevdiğiniz besinlerden mahrum bırakıyor mu?

Eğer bu sorulardan en az birine hayır cevabını veriyorsanız diyet planınızı gözden geçirmenizde fayda var. Aslında kilo vermenin en sağlıklı yolu bir uzman eşliğinde yapmaktır. Unutmayın ki mucize istemek, mucizelerden medet ummak; hem sağlığınızı tehlikeye atar hem psikolojik olarak sizi yıpratır hem de bütçenizi aşabilir. Sağlığınıza sizden başka kimse sizin kadar dikkat etmez, edemez. Beslenme danışmanlığı ve sorularınız için firdevssak92@gmail.com mail adresimden iletişime geçebilirsiniz.

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English