Son Dakika Haberler

Şeydâ’nın Köşesi - Gülsüm Özkan

Şeydâ’nın Köşesi - Gülsüm Özkan

​Beklemek

22 Monday 2022
Ne çok anlamı var şu beklemenin; bazen ah! Keşke, bazen iyi ki, bazen sevinç, bazen gurur, bazen hasret, bazen bilgi.Sabahın erken saatleri; herkesin kendi işini en acele zannettiği trafikte, ana cadde çok yoğun bir akışta. Tâli yoldan çıkan araç; yoğunluğun azalmasını saniyelerce bekleyemediği için yoğunluğun arasına girince; aniden duran araçların mesafeyi koruyamamasından dolayı tam sekiz araç zincirleme kaza.. Bazısında pikniğe giden aileler; çoluk çocuk, bazısında işine giden beyler- bayanlar, cadde araçlardan inenlerle dopdolu .Sadece 5-6 saniye bekleyemediği için onlarca insana ve araca zarar veren genç delikanlı; beklemenin keşkesini tatmakta…Evladı yoğun bakımda; günlerdir kapıdalar anne- baba. Gelen giden dostlar teselli ediyor;” ölmedi ya çok şükür, bakın görün iyileşecek, falanca da böyleydi, şimdi çok iyi”. Beklemek; umut…Tarlalarını, seralarını ekti çiftçiler; suladı, çapaladı, gübreledi, bekledi. Hasat yapıyor; bire on veren, 100 veren buğdayını, sebzesini, ağacını. Beklemek; şükür tarlada…Şafak sayıyor; 29, 28, 27.. Günler azalınca beklemek daha da zorlaşıyor sanki. Kavuşunca; beklemek sevinç…Küçücük fırçalarla toprağı temizliyorlar. Yerin altından çıkan bir testiyi, bir mozaiği ,sütunları, hamamları, duvarlarına ömürlerin izleri çıkmış odaları güneşle buluşturup, bilinir eylemek için. Bekliyorlar; bazen yıllarca çalışıyorlar. Beklemek tarih…Uzaya araçlar gidiyor; bilinmeyen bir yörüngeden kayıtlar alıyor, resimler çekiyor ,yeryüzünde yürüyenlere göğün dışındaki dünyadan haberler getiriyor.Denizlerin, okyanusların altına giriyor dalgıçlar ve kameralar ; suyun altındaki dünyayı yeryüzüne taşımak için. Beklemek; bilgi…Hiçbir kanaldan beslenmeyen, içindeki suyu devir etmeyen durgun su, ölü deniz. Yaşam yok, canlılığını yitirmiş. Beklemek gayesizce; ölüm…Fabrikanın kapısında uzunca bir sıra; işçi alımı var, alımlar mülakat ile. Bekliyor insanlar.Beklemek; iş…Kaç gündür gözleri kapıda; büyük bir arsa alımı için aracı olacak kişi yanına geleceğini söylemiş. Bekliyor; beklemek menfaat…İkisi de çok heyecanlı; doktor” bu ay bebeğin cinsiyetini görebiliriz” dedi. Heyecandan yürekleri titriyor.” Acaba öğrenmesek mi” demişlerdi ama daha fazla bekleyemediler. Beklemek; sır…"Bek;” eski Türkçede korumak, kapıları sırlamak. İlk olarak 1300 yılından önce yazılı olarak Mukaddimetü-l edep isimli kitapta görünüyor. Sözlü kullanımda ise daha öncesinden yaygın .Beklemek; çile, keder, hasret ,sabır.. En güzel beklemek; tohumun ağaca, yok'un var'a , hasretin vuslata dönüşmesi…Ne kadar insan; o kadar beklemek, o kadar hikaye….

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English