Son Dakika Haberler

Mehmet Akif TEKİN

Mehmet Akif TEKİN

​Bazı şeyler için henüz erken…

07 Friday 2022
Sezon başında yakalanan ivme ve fikstür avantajı ile ilk yarıyı ikinci sırada kapatan Konyaspor puansal olarak bakıldığı zaman Trabzonspor’dan sonra şampiyonluğun en büyük adayı konumunda. Ancak son zamanlarda bu söylemin hem camia içinden hem de şehirden yükselmesi şuan için yapılan çok büyük bir hata.

Bu yazıyı kaleme almamdaki esas amaç bazı gerçekleri söylemek. Konyaspor lige evet iyi başladı. Sivasspor’un hediye etmiş olduğu bir galibiyet. Başakşehir’in yorgunluğu ile kazanılan 3 puan. Bunlar evet sonuna kadar hak edilmiş puanlar ancak ligin ikinci yarısında bu takımlara karşı kazanmak bir hayli zor olacak. Gelelim 4 büyükler ile oynanacak müsabakalara. İlk yarıda Konyaspor bu takımlardan 7 puan alabildi. Müsabakaları kısaca hatırlayacak olursak; Trabzonspor maçı neredeyse 10 kişi oynadı 2-2 bitti. Şampiyonluk yarışındaki Trabzonspor’dan deplasmandan 3 puan almak ne kadar kolay olacak? Sallantıdaki Galatasaray’dan deplasmanda puansız döndün. İkinci yarıda bazı hedefler koyacak olan Galatasaray’dan puan yada puanlar almak ne kadar kolay olacak? Son hafta Beşiktaş deplasmanına gidilecek. O atmosferde ligdeki konumu gereği kritik bir 3 puan maçı olacak olsa konyaspor’un işi ne kadar kolay olur ona bakmak lazım. 

Demek istediğim şu, evet Konyaspor iyi bir ivme yakaladı ancak bu söylemler hem takımı hem camiayı ve en önemlisi oyuncuları baskı altına alıyor. Konyaspor kendini bilerek oynamalı. Ligi ilk 5 içinde bitirmek ve Avrupa Kupalarına gitmek şuan daha gerçekçi bir hedef durumunda. Bu bile şartlarını çok zorlamak, bazı maçlarda çok fazla efor sarf etmek anlamına geliyor. 

Şampiyonluk gelebilir mi evet gelebilir. Ama şuan bunu düşünmek yerine mevcut konumda nasıl kalınabilir bunu düşünmek daha doğru diye düşünüyorum.‘’İnsan dünyada hayal ettiği kadar vardır.’’ Bunu unutmadan hayal etmek tabiî ki en doğal hak. Ancak ortada reel ve rasyonel bazı gerçekler var. Ligin ikinci yarısının ilk 2 maçında Konyaspor puan alamasa kim ne diyebilir ki sorarım sizlere. 

Cümleleri toparlayacak olursak matematiksel olarak ligin son sırasında bulunan Yeni Malatyaspor’un bile şampiyonluk şansı mevcut. Ama en büyük hedefleri kümede kalmak. Konyaspor kendine çok iyi bir hedef belirlemeli ve her maçı bir final havasında oynayarak geçirmeli. Belirlenen hedeflerin üstünde bir başarı gelirse tüm camia, tüm Konya halkı el ele vererek bunu kutlar. Ancak yanlış hedef belirlenir ve özellikle halk buna inandırılırsa işte o zaman yakalanan şuanki başarı bile tatmin edici olmaz. Saygılarımla…

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English