Son Dakika Haberler

Mehmet Akif TEKİN

Mehmet Akif TEKİN

​Baskın Oyun, Haklı Galibiyet

23 Ağustos 2021
Konyaspor ligin ikinci haftasında evinde güçlü rakibi Başakşehir karşısında her iki yarıda da rakibine karşı üstün oynadığı müsabakayı 2-1’lik skor ile kazanarak sahadan haklı bir galibiyet ve üç puan ile ayrıldı. Ligde oynadığı ilk iki karşılaşma sonunda 6 puan alan Konyaspor kendi adına belki de lige en iyi başlangıcını yaptı.

İlk yarıda rakibine çok ama çok net bir şekilde oyun üstünlüğünü kabul ettiren Konyaspor orta sahadaki hareketli oyunu ile rakibini bunalttı. Defans hattını orta saha yakınlarında kurarak rakibinin kendi kalesine yaklaşmasını önledi. Rakibini kısa ve etkili paslar ile yoran Konyaspor, oyunun yönünü ise uzun paslar ile etkili bir şekilde değiştirerek rakibini adeta sürklase etti. Ani yön değiştirmeler sonucunda defansın arkasına iyi toplar atıldı ve Konyaspor rakip kalede tehlikeler yarattı. 

Bunun yanı sıra rakibini karşılarken ve atağa çıkarken sürekli oyun diziliminde değişikliğe gitmesi Başakşehir’in hücum ve defans da pozisyon almasını zorlaştırdı. Rakibi karşılarken orta alanı kalabalık tutan ve bu sayede alan parselizasyonunu çok iyi yapan Konyaspor rakibine boş alan bırakmadı. Rakibinin geriden uzun oyun kurmasına ise defans hattı öne çıkarak izin vermedi. Ortaya düşen toplarda ise Konyaspor genel olarak üstünlük kurunca Başakşehir’in hata beklemektan başka şansı kalmadı. İşte o hata 45+1’de gelince Başakşehir kendi adına bu şansı iyi değerlendirdi ve soyunma odasına hem skor hem de mental anlamda avantajlı giden ekip oldu.   

İkinci yarıya ilk yarıdaki oyun mantalitesini devam ettirerek başlayan Konyaspor rakibine sahanın her yerinde basarak başladı. Adeta rakibin boğan Konyaspor aradığı golü çok geçmeden 51.dakikada buldu. Endri uzak direğe çok şık bir vuruş yaparak skoru eşitledi. Bu gol ile moral bulan Konyaspor öne geçmek için daha da baskılı oynamaya başladı. (Şunu söyleyebilirim Konyaspor, Başakşehir’e karşı orta alanda her iki yarıda da net bir üstünlük kurdu.) Özellikle 60.dakikada bir baskı yapıldı ki bu Konyaspor’un galibiyeti ne kadar istediğinin bir göstergesiydi. Kaleciye kadar baskı yapıldı ve baskıyı yapan oyuncular topu geri kovalamaktan da vazgeçmedi. Bence maçın en önemli anı burasıydı. Maç burada psikolojik olarak kazanılmıştı artık sadece skoru bulmak kalıyordu. Başakşehir’in yapabildiği tek şey ise uzaktan şutlardı. 65. dakikada yapılan oyuncu değişiklikleri Başakşehir lehine bir oyun oynanmasına sebep oldu. 75.dakikaya kadar 10 dakikalık periyot belki tüm müsabaka boyunca Başakşehir’in üstün olduğu tek bölümdü. Konyaspor giren-çıkan oyuncu dengesini de sağlayınca artık psikolojik olarak kazandığı maçı skor olarak da kazanmak için yüklenmeye başladı. 87. dakikada bunu da başaran Konyaspor sahadan üstün bir oyun ve haklı bir galibiyet ile ayrıldı. 

Kişisel olarak herkes çok iyi işler çıkardı ama Endri’nin sürekli hareketli oyunu ve o net vuruşu belki de bu maç özelinde onu bir adım daha öne çıkardı. Sezonun ilk iki maçında, iki zorlu rakibe karşı iki güzel galibiyet alan Konyaspor’u ve tüm camiayı tebrik ederim. 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English