Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​Basit Yenen Goller

05 Thursday 2023
Alanyaspor karşısında beklentilerin çok uzağındaki oyunla şaşırtan Konyaspor’un Sivasspor karşısında sergileyeceği performans merak konusuydu.Maç başladığında etkisiz, rakip sahaya geçmekte zorlanan dolayısıyla üretkenlikten uzak, Konyaspor kalesinde tehdit edemeyen bir Sivasspor performansı vardı. Bu durum maç boyunca devam etti. Yaptığı baskı ve saha yerleşimi ile Sivasspor’un çıkışına izin vermeyen Konyaspor, kaptığı toplarla rakip defansı dengesiz yakalama net pozisyon üretme fırsatlarını yakalasa da pozisyona dönüştürme konusunda etkisizdi. Bunda Sivasspor’un defans anlayışının etkisi olsa da Konyaspor’un hızlı hareket edememesi pozisyon oluşmamasındaki asıl etkendi.

Muhammet etkili olduğu maçlarından birini oynarken Konyaspor’u öne geçirirken attığı goldeki zor topu etkili şekildeki önüne alışı ve Diouf’un asistten önce hızlı karar verip hareket etmesi etkiliydi.Öne geçen Konyasporlu futbolcularda öndeyiz ve bu maçı kazandık gibi bir hava hakimdi. Bu ilk golden sonra bariz bir şekilde görülürken ikinci öne geçişte de vardı. Bu düşünce maçın sonucuna etki eden ana etkendi.

Gol pozisyonu olmayan Sivasspor, iki gol atabildi. Zaten biri penaltıdan olan gollerin diğerinde de kaleciye hata bulmak abes olur. Kalecini hatasının olmadığı, rakibin gol pozisyonu üretemediği maçta ortaya defansın hataları çıkar. Alanyaspor maçında da en olumsuz geriye gidiş olarak gördüğüm bu yön Konyaspor’un başını çok ağrıtacak gibi gözüküyor.

Michalak sahip olduğu özelliklerle rakip kaleye gitmede ana faktör olarak gözüküyor. Bu yönü ile sahada olma mecburiyeti var. Fakat final hareketlerindeki verimsizliği ile de Konyaspor’un beraberliğindeki etkenlerden biriydi. Calvo’nun oyununda artan riskli hareket etme, rakibe verdiği pas ikramları şaşırtıcı bir düşüş var ve asıl şaşırtıcı olan ise maç içindeki tutumları. 

Alanyaspor maçındaki oyuna göre belirgin bir düzelme gördüğüm Konyaspor’da bu düzelme ileriki haftalara devam eder mi düşüncesinde netlik oluşturamadım. Zayıf ve performansı düşük rakip karşısında sergilenen oyun ölçü olmayacaktır. Bu maçta da Konyaspor’dan beklenmeyecek defans hatalarının olması olumsuz düşünmeme sebep oluyor. Sonuçta rakibinin kötü oynadığı, gol pozisyonu üretemediği maçta attığı iki gol yiyerek berabere kalıp kaybettiği puan üst sıralarda yer almak için olumsuz bir darbe oldu. Selem ve dua ile…

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • Mustafa özgoktas

    Transfer edilen oyuncular vasat süperligde oynayacak değiller geçen yıl daha iyiydiler gelenler takıma katkıları yok

    • Cevapla
    • Begen (2)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English