Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​Basit Oynamak ve Macera Aramak

11 Monday 2019
Şampiyonluk hedefinden uzaklaşan Bjk için hedef ligi ikinci sırada bitirip şampiyonlar liginde yer almak olabilir. Bu hedef için de şartların zor oluşu ve diğer taraftan Şenol Güneş’in milli takım teknik direktörü oluşu ile Bjk içinde oluşan ortam… Bu ortam Bjk’nin maçtaki iştahını nasıl etkileyecekti?
 
Sezonun ikinci yarısına iyi başlayıp sıralamada önemli yer edinebilecekken hesapta olmayan puan kayıpları yaşayan Konyaspor… Fazlaca yaşanan futbolcu sakatlıklarından etkilenen  özellikle santrafor sakatlıklarından etkilenen Konyaspor… Böyle bir maça ilk defa on birde oynayacak olan Mücahit Can ile başlamak ve göstereceği performans önemli etken olacak. Kayıplar karşısında Aykut Kocaman’ın telafi edeceğiz açıklamalarından sonra  Konyaspor’un önüne çıkan ilk fırsat. Bu fırsat için Konyaspor ne kadar doğru ve arzulu oynayabilecek?
 
Kısacası bu soruların cevabı maçın şeklini ve sonucunu etkileyecek. Diğer taraftan da oynanacak maçta en etken faktörlerden biri de hakemler olacak. Bjk ile Konyaspor arasında oynanan son maçlara bakıldığında maçın önüne geçen hakem yönetimlerine sıkça rastlamış olmak hakem faktörünü de önemli kılıyor.
 
Konyaspor defansta kalabalık kalmayı, uzun toplarla rakip arkasına sarkmayı kurgulamış. Bu kurguda topu ileriye uzun top olarak kullanıyordu. Bu topları rakip futbolcular kapınca rakibin kısa zamanda topu geri kazandığı sürekli tehlikeli ataklar düzenlediği bir oyuna dönüştü. Bu tehlikeli ataklarda yerleşik Konyaspor defansı ve gününde olan kaleci Serkan’ın performansı Bjk’ye gol imkanı tanımıyordu.
 
Konyaspor’un yediği üç golde de ortak nokta başlangıcında olmayacak yerlerde top kayıpları var. İlk golde Traore’nin orta sahada oyun düzenine sadık kalmayıp, basit oynamak yerine macera araması, ikincisinde ileride basit top kaybı hızla ileri çıkan Bjk’ye karşı tehlikeli noktada yapılan faul ve üçüncüsünde topu uzun oynamak yerine Bjkli futbolcular üzerine giderek macera arayan Ali Turan’ın topu kaptırışı ana sebeplerdi. Çok sayıda tehlikeli atağa rağmen gol atamayan Bjk dengesiz yakalanan defansa karşı daha rahat pozisyonlar bularak golleri atabildiler.
 
Konyaspor’un ilk golünde de orta sahada kapılan top ve defansı az adamla yakalamak var. İkinci golde ise Amir’in Bjk defansını şaşırtan kurgusu… Orta sahada aldığı topla sağ kanada doğru yönlenip dikkati sağa çeken ve ters kanattaki boşluğa Fofana’nın önüne attığı ters topla golün hazırlayıcısı Amir’in futbol aklı ikinci golde dikkat çekiciydi. Fofana da açık alandaki yetenekleri kullanarak çaprazdan yaptığı aşırtma ile gözlere hoş gelen bir gol attı.
 
Konyaspor’un önümüzdeki sezon iyi bir sol beke ihtiyacı olduğunu bu maç çok net belli etti. Önüne açık alana atılan topları alıp götürmek pozisyona girmek yerine, ağır kalan, topu eveleyip geveleyen, pozisyonları heba eden Opanesenko vardı ki Konyaspor’un oyun planında bu tür pozisyonlar çok değerliydi.
 
Serkan sezonun performansını gösterdi fakat bu performansı Ali Turan ve Traore’nin macera arayan hareketleri mahvetti.
 
Mücahit Can’a karşı çok sert defans vardı. Bunu çoğu zaman görmezden gelen ve aynı sertlik hakkını Mücahit Can’a tanımayan bir hakem yönetimi vardı. Sert oynayan Bjkli futbolcuların sarı kart olması gereken bazı pozisyonlarda es geçildi.
 
Maç içinde görülen diyaloglarda Bjkli futbolcuların VAR incelemesini yaptırdıkları anlar vardı. Konyasporlu futbolcular bu durumlarda etkisiz kalıyorlar. Vida’nın Amir’ arkadan baldıra yapılan sert hareketi tam tersi olsaydı büyük bir ihtimalle  VAR incelemesi yaptırır kırmızı kart verilmesini sağlarlardı. Hakemlere karşı tavırlar karşısında sadece bu maç değil tüm maçlarda etkisiz kalan Konyasporlu futbolcular izliyoruz.
 
Skor 2 – 2 iken Amir’in ceza sahasına girdiği pozisyonda Vida ve Necip karşılamaya geliyor. Necip’in diziyle Amir’in dengesini bozan sert bir müdahalesi var. Bozulan dengesine rağmen yere düşmeyen fakat dengesi bozulduğu için topu verimli kullanamayan Amir… Golden olan Konyaspor… Amir düşseydi penaltı verilir miydi? VAR incelemesinde penaltı kararı çıkar mıydı? Cevabım hayır… Penaltı için tüm şartlar oluşmuşken vermeyenler düşse de vermezlerdi. Bu pozisyon karşısında yine isyan etmeyen Konyasporlu futbolcular…
 
Oyun üstünlüğünü bariz şekilde eline geçiren bir Bjk vardı. Buna itirazımız yok. 86. dakikada verilmesi gereken penaltı ile maçtan mağlup ayrılma ihtimali oldukça yüksek bir Bjk’de vardı. Hakemlerin sonucu bir kez daha tayin etmiş olduğunu gördük.
 
Hakemlerin hatalarının üzerine olamaması gereken bariz hatalar eklenince mağlubiyet Konyaspor için kaçınılmaz oldu. Disiplini ile ön plana çıkan Aykut Kocaman takımında bu tür hataları görmek şaşırtıcıydı.
 
Selam ve dua ile…
 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English