Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​Aykut Kocaman'dan Rıza Çalımbay'a

21 Haziran 2018
Nereden bakarsak bakalım Aykut Kocaman’ın Konyaspor’dan ayrılışı işlerini tamamlamadan yarım bırakıp gitmesiydi. Yaptığı heykeli yarıda bırakan heykeltıraş gibiydi.
 
En güzel günlerini ve en başarılı sezonlarını yaşamıştı Konyaspor Aykut Kocaman’la… Bundan dolayıdır ki Aykut Kocamansız geçecek ilk sezon bir geçiş sezonu ve test niteliği taşıyordu. Nedenleri uzunca irdelenmesi gereken bir konu fakat sonucunda başarısızlıkla tamamlanan bir sezon geride kaldı.
 
Kendi duygusal düşüncelerine bağlı olarak başka takımı tercih ederek Konyaspor’dan ayrılan Aykut Kocaman için de gelişen olaylar neticesinde ayrılık oluşunca Konyaspor için yeniden Aykut Kocaman ile çalışma heyecanı ve yüksek arzusu oluşsa da bu Aykut Kocaman’da karşılık bulmadı.
 
Neresinden bakarsak bakalım Aykut Kocaman için Konyaspor’dan ayrılmak hataydı. Fenerbahçe’de çalışması bir hataydı. Fenerbahçe’de görevine son verilmesinden sonra Konyaspor’a yeniden dönmemesi de bir hataydı. Omuzlarda uğurlandığı yere tekrar omuzlarda dönmeyi, yarım kalan işlerini tamamlamayı, “haydi Konya’ya “ diyenlere cevap verme fırsatını reddetti. Fenerbahçe kadar olmasa da Konya’da da yeniden çalışacak kadar bir duygusal yapının oluşacak kadar yaşanmışlıkların olması beklenirdi. Aykut Kocaman’ın Konyaspor’da yeniden çalışmasını çok isterdim ama olmaması da olmaması da dünyanın sonu değil. Hele ki bir başka takımla çalışmaya çok arzulu iken söz konusu Konyaspor olunca dinlenme ihtiyacı olan biriyle çalışmıyor olmak dünyanın sonu hiç değil… Şunu da belirtmek gerekir ki Aykut Kocaman her zaman Konyasporlu’ların gönlünde iyi bir yerde olacaktır.
 
Yönetim çok doğru bir işleyiş sergiledi. Aykut Kocaman’ı sonuna kadar bekledi. Olmadığını ve olmayacağını Aykut Kocaman’ın Konyaspor’un başında olmasını yüksek arzuyla isteyen bizlere gösterdi. Böylece ileride oluşabilecek Aykut Kocaman’la ilgili eleştirilerin önüne geçildi. Bunun yerine Konyaspor’da çalışmayı arzulu şekilde istediğini gösteren, Aykut Kocaman ile görüşmelerin sonucunu bekleyecek kadar sabırlı davranıp Konyaspor’u kendi plan, hedef ve çalışma ortamına uygun gören hatta bu yönde heyecanlı gördüğüm Rıza Çalımbay ile anlaşıldı. En azından Konyaspor’da çalışmaya istekli ve ligde belli başarıları yakalamış hoca ile anlaşılmış olması bir artı olarak görülebilir.
 
Konyaspor son sezonu büyük olumsuzluklar içinde geçirse ve başarısız bir şekilde tamamlasa da teknik direktörler için başarılı olabilme potansiyelini hala sunuyor. Bu yönü ile Rıza Çalımbay’da çalışma arzusu oluştururken farklı başarılar yakalama fırsatları da vaad ediyor.
 
Rıza Çalımbay ligde çok üst düzey başarıları olmasa da başarılı sayılacak teknik direktörler arasında olan bir teknik direktör. En dikkat ekici yönü yabancı oyuncu transferinde oldukça isabetli kararlar vermiş olması bundan dolayı ligimize iz bırakan çok sayıda yabancı oyuncu kazandırmış olması. Çalışkan ve iyi niyetli olmasının yanında bazı takımlarla potansiyelinin üstünde sonuçlar alması ve takım içindeki futbolcuların performansını geliştirici özelliğe sahip olması olumlu yönleri.
 
Olumsuz yönleri ise bir takımda yakaladığı başarıyı uzun süre sürdüremiyor. İki sezon başarılı olduğu takımda üçüncü sezona kötü başlıyor olması ve lige ilk haftalarda kötü başlayınca kötü gidişatın önüne geçememesi dikkatimi çeken olumsuz yönü. Diğer bir yönü de genç futbolculara fazla yer vermemesi veya her zaman kazanma odaklı düşünüp genç futbolcuları göz ardı etmesi diyebiliriz.
 
Konyaspor’un ve Rıza Çalımbay’ın olumsuzlukta kesiştikleri ortak yönleri var. Konyaspor ligde en çok haksızlığa uğrayan takım ve Rıza Çalımbay bazı dönemler hariç en çok haksızlığa uğrayan hoca… Bu ortak yönün gerçekleşmemesi en büyük dileğimdir. Eğer her iki taraf açısından bu ortak yön işlerliği devam ederse vay Konyaspor’un haline…
 
Tüm bu gelişmelere baktığımızda Konyaspor’un ikame etmesi gereken işleyiş kişilere bağlı olmayan, kim gelirse gelsin işleyen verimli bir sitemi hazır bulduğu ve bu işleyişin en azından devamını sağlama ve geliştirme faaliyetlerin yürütüldüğü bir yapıya kavuşturulması gerekiyor. Bunun içinse
*En başta disiplinli bir mali yapı,
*Bir sivil toplum kuruluşu olarak üye olma şartlarının kolaylaştırılarak üye sayısının Konyaspor bir sayıya mümküm olan en kısa zamanda ulaştırılması,
*Konyaspor’a uygun oyun sistemi ki bu oyun yapısı sabırlı, disiplinli takım oyunu modelinin benimsenmesi, Aykut Kocaman’ı daha değerli hale getiren de bu zaten…
*Sahip olduğu pilot takım uygulamasını daha verimli hale getirerek Konya futboluna çok sayıda yeteneği yüksek genç futbolcuların kazandırma faaliyetlerininin fazlasıyla önemsenmesi gerekliliğinin yerinde olacağını düşünüyorum…
 
Travma yaşadığımız bir sezondan yeni ümitler biriktirmeye çalıştığımız yeni bir sezona hazırlık yapıyoruz. Yeni seçilmiş bir yönetim. Komik denecek az sayıda delegenin oy kullandığı bir yönetim olsa da Konyaspor’un yönetimi… Seçilmesini dileyenlerin de dilemeyenlerinde Konyaspor’da yaşayacakları başarı ve başarısızlıklarda etkileneceği bir iş yapacaklar. Muhakkak ki yakalayacağı başarıların Konyaspor’un başarısı olacağı düşüncesiyle herkes yönetimin başarılı olmasını dileyecektir. Konyaspor’un başarısı için bu gerekliliktir. Yeri gelecek gerektiğinde Konyaspor’un başarısı için eleştirileceklerdir. Yeni yönetimin başarılı olması en yüksek arzumuz olacaktır.
 
Takımın başında yeni, arzulu ve heyecanlı bir hoca Rıza Çalımbay… Bilgi, tecrübe ve çalışkanlığı ile Konyaspor’a yüksek katkıda bulunması beklentisindeyiz. Bu beklentilerle Rıza Çalımbay’a hoş geldin diyerek başarılar dilerim…
 
Selam ve dua ile…
 
 
 
 
 
 
 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English