Son Dakika Haberler

Kemal Soylu

Kemal Soylu

​Ayıp... Vefa bu olmamalı...

25 Mart 2013

Konya futbolu adına iyi bir haftayı geride bıraktık..

Torku Konyaspor’umuz ile sevindik, umutlandık ve mutlu olduk..

3 değil, 6 puanlık  değeri olan bir maçtan karlı çıkarak, az da olsa play-off  hayalimizi gelecek haftalara taşıdık.

İskenderun deplasmanında kelimenin tam anlamı ile “Hakem” katliamı ve kıyımına maruz kalan Anadolu Selçukluspor’un bu beraberliğine de “eh idare eder” dedik..

Ancak boş yere atılan 3 futbolcumuz için, ya “ne” demeli?..

Yönetimin zehir zemberek açıklaması haber merkezlerine düştüğünde, İskenderun’da Balıkesirli hakem tarafından takımızın ne denli katledildiğinin boyutunun büyüklüğünü daha iyi anladık.

Anadolu Selçuklu’nun bu feryadı ve haykırışı inşallah havada kalmaz, tüm siyasilerimiz, bürokratlarımız ve spor otaritelerimiz  bu konuda kenetlenir de, Konya’nın sahipsiz olmadığını  cümle alem görür..

 

*****

Geçtiğimiz hafta Torku Konyaspor’un eski yöneticilerinden, Konya  sevdalısı Nusret Argun’un muhterem annesi Ayşe Argun Hakk’ın rahmetine kavuştu. Allah rahmet eylesin, nur içinde yatsın..

Bu cenaze için yaklaşık 5 yıl gibi rekor bir süredir, davası bir türlü bitirilemeyen ve tutuklu olarak Adana F Tipi cezaevinde yatmakta olan Nusret Argun, 8 saatlik bir  izinle, 4 polis, 6 jandarma ve 1 gardiyandan oluşan güvenlik timi ile geldiği Konya’da, annesine son görevini yaptı..

Saçı biraz ağarmış, eh biraz da kilo almış olan Nusret Argun’u, görmek ve elini sıkmak, kucaklamak için gerçek dostları adeta yarıştı. Başına bu iş gelmeden önce, sofrasından kalkmayanlar,  “abi.. abi” diye etrafında pervane olanları, ne yazık ki, burada göremedik.

Gözlerimiz bir de Torku Konyasporlu yöneticileri aradı.. Eski yöneticilerin büyük bir bölümü, başkanları ile birlikte (Mehmet Köseoğlu), Argun’un bu gününde, yanında  yer alırken, maalesef ve maalesef şimdiki yönetimden bir Allah’ın kulu bile yoktu ortalarda.

Haydi cenazeye gelme lütfunda bulunmadınız, Allah rızası için bir başsağlığı mesajıda mı  yayınlamaktan acizdiniz.

Yoksa  birilerinden mi çekinceniz vardı?.

Ayıp..

Vefa bu mu?..

Bu insanın Konya’ya ve Konyaspor’a verdiklerini  sizin hepinizin sülalesi gelse,  onda birini bile veremez..

Önemli değil, bunun yarını da var..

Hani; “Kurşun ata ata.. Mapus yata yata biter” derler ya, o insan yeniden aramıza döndüğünde, siz onun yüzüne nasıl bakabilecek siniz?.

 

*****

Mehmet Vural abimizi, hiç beklenmedik bir  anda kaybettik.. Bizim camiadan bir yıldız daha kaydı gitti, apansız..

1980’li yıllarda vergi daireleri, şimdiki Merkez Bankası’nın arkasındaydı. Kendisi orada memurdu. Öğle arası bir soluk elinden hiç düşürmediği sigarası ile Yeni Meram’a koşarak gelir, bir kaç bardak çay içer, öğle tatilini mürekkep kokusunu ciğerlerinde soluyarak geçirirdi..

Hafta sonu da sabahtan akşama kadarda  amatör maçların oynandığı toz toprak sahalarındaydı zaten..

Emekliliği dolduğu gün de, bir gün dahi beklemeden memuriyete veda ederek, kendisini tamamen bizim o çilekeş mesleğin çarklarının içine iyice bıraktı.

Konya amatör spor camiasının arayacağı, özleyeceği  gerçek anlamda bir  spor basın emekçisiydi o artık.. 

Öyle yaşadı ve öyle de veda etti gitti bizlere..

Konya Amatörleri,  yetim, öksüz ve sessiz kaldı..

Umarız ASKF (Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu) bu basın emekçisini unutmaz da, anısına her yıl bir ödül kor, ismi yaşatılır yıllar yılı..

Rahmetlinin spor müdürlüğünü yaptığı Hakimiyet Gazetesi’ndeki köşesinde, Anadolu Selçukluspor  Başkanı Mehmet Günbaş’ı eleştiren yazısı, kendisinin son yazdığı yazı olarak tarihe geçti..

İşte bu yazıda kendisini eleştirdiği  Başkan Günbaş, cenazeye katılarak, Vural’a son görevini yerine getirmenin erdemliliğini gösterirken, maalesef “Torku Konyaspor yönetiminin” olmayan vefasını, burada bir kez daha gördük.

Bunlar ölüde yoklar, diride yoklar.. İnsanlık adına bunlar ya nerede olacaklar?..

Unutmayın… 

Sevdiğiniz kadar sevilirsiniz.

Konya’da “Vefa” adında bir semtte yok..

Ayıp..

Vefa bu olmamalı

 

.

 

 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English