Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​Avrupalı Konyaspor

28 Thursday 2017
Daha maç öncesinde rakip takıma yapılan ev sahipliğinde sunulan güzel örnekler ile başlamıştı. Rakip takımın antrenörünün hayranlığına sebep olan bu hareketlerle Konyaspor kendine ayrı bir yer ediniyordu.
 
Maçın başından itibaren kazanma isteğini sahaya yansıtan ve maça ağırlığını koyan Konyaspor vardı. İlk yarıda maçı her yönü ile etkili oynayan ve rakibine oynama fırsatları vermeyen Konyaspor bu maçın baskın şekilde  favorisi olduğunu göstermişti.
 
Konyaspor ilk yarıyı tek golle kapasa da çok fazla gol atma fırsatını kaçırmıştı. Miloseviç’in direkten dönen topunun dışında Fofana ve Musa Araz ile değerlendirilemeyen çok net iki pozisyon, hakemin vermediği penaltı farkın açılmasının önledi. Bunun dışında rakip kalede baskın bir oyun sergileyen Konyaspor  oldukça tehlikeli atakları pozisyona dönüştüremedi. Buna karşılık rakibin uzaktan gelen şutu sektirmesini rakip futbolcunun boş kale yerine dışarı atmasını dışında ürettiği bir pozisyon olmadı.
 
İkinci yarı Fofana’nın müthiş bir ara pası ile Skubiç’i buluşturması, Skubiç’in müthiş ortası ile oldukça organize ve oldukça kaliteli golü Miloseviç’in kafa vuruşu ortaya çıkardı.
 
İlk golün getirdiği güvenle boş alanları görerek, doğru ve isabetli paslarla oyuna net bir şekilde hükmeden Konyaspor ikinci golden sonra bunu daha defansa çekilerek yapmaya çalıştı. Fakat bu da rakibin kalemize daha rahat gelmesine neden oldu.
 
Rakibin gelen golü Guimaraes takımını cesaretlendirdi ve istekli hale getirdi. Guimaraes’in baskısı arttı ve daha fazla oyuncu ile Konyaspor üzerine gelmeye çalıştılar. Bu arada yakalanan kontra atak fırsatları gereği gibi değerlendirilemedi. Rakibin son anlardaki uzaktan etkili ve sert şutunu Serkan iki hamle de önleyince Konyaspor net bir şekilde hakkettiği galibiyeti almış oldu.
 
O sezona süper başlangıç yapan Konyaspor’un düşüşünü anlamlandıramamıştık. Bu maç o başlangıca bir dönüş örneği gibiydi. Bunun devamlı olması Konyaspor için iyi günleri hızla geri çağıracaktır.
 
Ön bölgede verim alacağı oyuncuyu bulamayan Konyaspor, gerek Akhisar maçındaki gerek Guimaraes maçındaki performansı ile Eze ile bu sorunu çözeceği işaretlerini verdi. Rakip defansı yıpratması, dengesini bozması ve hava toplarındaki etkinlikleri ile Eze’nin takıma çeşitlilik katacağı ve büyük yarar sağlayacağı beklentisi oluştu.
 
Fofana çok yetenekli ve topla ilişkileri iyi, izleyene zevk veren, görselliği fazlası ile güzelleştiren bir futbolcu. Fakat görsellikle verimi karşılaştırdığımızda verim düşük kalır. Bu düşük verime karşılık maç kazandırma kapasitesi ve yetenekleri fazlası ile var. Fofana bireysel düşüncelerden sıyrılıp takım oyunu sergilediği dakikalarda daha büyük futbolcu oluyor ve takıma büyük katkı yapıyor. Takım oyununu karakter haline getiren Fofana çok daha büyük futbolcu olacaktır. Her yönüyle Fofana Konyaspor’a kalite katıyor ve maçın kazanılmasında da en önemli etkendi.
 
Ve stoperler bu sezon ilk defa bu maçta oldukça uyumlu ve hatadan uzak performans sergilediler.
 
Saha da kalitesiz demenin bile iltifat olacağı art niyetli hakemler vardı. Art niyetli oldukları net ve bariz şekilde gözüküyordu.
 
Konyaspor’un Avrupa kupalarındaki ilk galibiyeti Mustafa Reşit Akçay’a nasip oldu. İlk galibiyetini alan Konyaspor artık Avrupalı oldu. Anadoluda’ki başarılarını Avrupa’ya taşıyan bir Konyaspor’u görmek dileğimizdir.
 
Selam ve dua ile…
Mehmet YILDIRIM
 
 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English