Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​Atılan Golün Kıymetini Bilmek

21 Sunday 2021
Konyaspor,  rakibi Alanyaspor ile keskin bir virajı döneceği maça çıkıyordu. Kazanması belirgin bir rahatlama, kaybedilmesi ise alt sıralardan uzaklaşamamanın getirdiği bir sonuç getirecekti. İlerleyen haftalara rahat bir pozisyonda girebilmek için kazanılma ihtiyacı yüksek bir maç olacaktı. Belki de duygularımın etkisiyle Konyaspor’un kazanma olasılığını yüksek görüyordum.
 
Maç başladığında topa sahip olarak Konyaspor üzerine gelmeye çalışan Alanyaspor varken Konyaspor da önde etkili baskı yaparak rahat oyun kurdurmayan, rakibinin oyun işleyişini bozmaya çalışan Konyaspor vardı. Konyaspor’un bir düşüncesi de kaptığı toplarla ani çıkışlar yapıp gol aramaktı.
 
Akan oyunu orta sahada gerçekleşen mücadeleden dolayı her iki takımın da istediği pozisyonların oluşması da zorlaşıyordu. Akan oyunda pozisyon üretmenin zorluğunda Bytyqi’nin ön direğe etkili kullandığı korneri  Cikalleshi koşarak gelip etkili, sert ve uzak köşeye vurduğu kafa ile atılması zor gollerden birini atarak Konyaspor adına büyük avantajın oluşmasını sağlıyordu.
 
Öne geçen Konyaspor için işler kolaylaşmış, sahadaki işleyişin kontrolü Konyaspor’a geçmişti. Attığı golün kıymetini bilip gol yememe düşüncesini sahaya daha belirgin şekilde yansıtmaya çalışan Konyaspor için yararlanabileceği rakip defans arkasındaki boşluklar mücadeleyi daha da kolay hale getirebileceği ihtimalleri oldukça yüksekti.
 
Sahadaki mücadele sık sık faul kararlarıyla akışkanlığını kaybetti. Bunda hakemin futbolcuların kendini yere atmasına düdük çalması ve bu duruma yönelik futbolcuların futbolun çirkin yüzünü sergilemesi etkiliydi. Hakemin bir takımın aleyhine veya lehine olmayan niyetini n sahaya yansıdığı düşüncesi ile olsa da fazlası ile oyunun gidişatına olumsuz etki ettiğini söylemek mümkün… Kalitesiz bir hakem yönetimi vardı.
 
Konyaspor, Alanyaspor’a pozisyon imkanı vermezken arkaya sarkarak oldukça etkili üç pozisyon yakaladı. Bunların birini Sekidika ve ikisini Kravets ile basitçe harcadı.
 
Futbol için şu iki düşünceyi ifade edebiliriz: Güzel oyun için oynanan futbol, sonuç için oynanan futbol. Bunlardan birini tercih etmeyi en çok etkileyen takımın içinde bulunduğu durumdur. Kazanacağın maçta önemli rahatlama elde edeceğin, mağlubiyette ise tedirginlik yaşayacağın bir maç için sonuç futbolunu tercih edip kazanmak en kabul edilecek düşünceydi. Bu düşünce sahada işledi ve attığı golün değerini bilip gol yememeyi önemseyen Konyaspor  maçı kazanarak golün değerini daha da artırdı.
Önde yapılan etkili baskının ve defansın rakip ataklara verdiği tepkinin maçın kazanılmasındaki katkısı yüksekti.maçın kilit adamları ise Bytyqi ve Cikalleshi idi. Bytyqi  oyunda çok görülmese ve etkili mücadele sergilemese de maçın kilidini çözen hareket kornerdeki ortasıydı. Sonuca etki edebilen yönü ile galibiyetteki önemli katkıyı verdi.
 
Cikalleshi atılması zor golü atarak verdiği katkı muhakkak büyük ama asıl katkıyı verdiği mücadele ile takımın direncinin artmasını, defansın sağlam yerleşmesini sağlayarak Alanyaspor ataklarının etkili savunularak tehlikeye dönüşmeden önlenmesinin ilk ve en önemli katkısı Cikalleshi’den geldi.
 
Sonuçta attığı tek golün kıymetini bilerek istediği sonucu alan Konyaspor puan sıralamasında iyi bir rahatlama yakaladı. Tam rahatlığın oluşması için 8-10 puan daha alması gerekir. Bunun fikstürde mümkün olan kısa sürede gerçekleşme fırsatını ıskalamamak gerekiyor.
 
Selam ve dua ile…

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • Miloseviçfan42

    Yorumlarınız çok değerli. Sanırım iyi yoldayız hocam ????

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • Hasan Ekelik

    Yine çok yerinde tespitlerle güzel bir maç analizi olmuş

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (1)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English