Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​Atiker Konyaspor Kaldığı Yerden

27 Ağustos 2016
Geçen sezonun şampiyonu ile geçen sezonun ikinci yarısında en fazla puan toplayan takımlarının karşılaşması ile açıldı ligin ikinci haftası… 

Bjk’nin çekinerek geldiği, Atiker Konyaspor’un geçen sezonki başarısının rastgele olmadığının kanıtlanacağı bir maçtı. Atiker Konyaspor’un taraftarı ile buluşma maçıydı. Taraftar ise bu sezonun önemini önceden fark ettirmiş, maça ciddi hazırlıklar yapmıştı. 

Vatana ve vatanın değerlerine sahip çıkma anlamında 15 Temmuz şehitlerinin simgeleşen ismi Ömer Halisdemir’in dağıtılan maskeleri ile tüm şehitleri yad etmek, bir maçın ötesinde oluşan değerlere sahip çıkmanın ve bunu yapan taraftara sahip olmanın gururu ve onurunu yaşamanın değeri her şeyin üstünde…

Maç, topa daha çok sahip olmak isteyen, garanti pasları tercih eden Bjk karşısında blok halinde kendi sahasına gömülerek rakibine geniş alanlar bırakmayarak dar alanda rakibinin atak üretmesini engellemeye çalışan Atiker Konyaspor şeklinde başladı ve ilk yarı boyunca böyle devam etti. Atiker Konyaspor’un bu savunma tarzı ile oynaması doğruydu fakat top kendisinde iken ileri doğru çıkışlar yapamaması olumsuzdu. Top rakipteyken doğru oynayan, top kendisinde iken doğruları yapamayan Atiker Konyaspor vardı ilk yarıda.

İlk golü atan Atiker Konyaspor tam avantaj yakalamışken çok geçmeden golü yemesi bu avantajı kullanamamasına sebep oldu. İlk golde kilit pası veren Ali Çamdalı bu takımın beyni olduğunu gösterdi. Asisti yapan Skubiç takımın önemli parçası ve ceza sahasına artık çok hakim olacağını gösteren Bajiç golü attı.

İlk yarını en kötüsü hakemdi. Dünya hakemi dedikleri Cüneyt Çakır Konya hakemi olmayı başaramadı. Hangi maçımızı yönetmişse hep şikayetçi olduk. Atiker Konyasporlu futbolculara yapılan faulu vermesi için ya dudaklarının parçalanması ya da bayılmaları gerekiyordu diyeceğim ama Necip’in dirseği ile baygınlık geçiren Bajiç’in pozisyonuna faul vermeyecek kadar kötüydü. Necip’e verilecek bu faul ikinci sarı kartı ve kırmızı kartı gerektiriyordu. Daha ilk yarıda eksilen Bjk’nin karşısında ikinci yarıda oynadığı oyunla Atiker Konyaspor’un maçı kazanması kaçınılmazdı. Ayrıca Tosiç’in dirsekleri ve faulleri hiç görülmedi. Atiker Konyaspor’a avantaj kaybettiren ve olmayan faulleri çalmakta çekinmeyen bir hakem vardı. 

Olcay’ın ve Bajiç’in golleri ile berabere biten ilk yarıdan sonra ikinci yarda oyunu daha ileri taşıma gayretlerinde iken gelen uzun pası çok ustaca durdurup golü atan Cenk Bjk’yi öne geçirdi.

Net ve kısa paslarla birbirine yakın oynayarak daha dengeli şekilde rakip üstüne giden Atiker Konyaspor, ikinci yarıda oyunun hakimi, bilinçli ve etkili şekilde ataklar düzenleyen, neticesinde oldukça net pozisyonlar yakalayan takımdı. 

Atiker Konyaspor korner kullanmayı ve kornerden gol atmayı çok iyi başarıyor. Kullandığı beş korneri de etkili kullanan ve birinde Bajiç’in etkili şutu ile beraberliği yakalayan Atiker Konyaspor vardı. İlk iki maç ve kornerden atılan iki gol. Bilinerek, planlanarak kullanılan bu kornerlerden daha çok bulunacak gibi görünüyor. 

Maçın sonlarına doğru Neçip’in ikinci sarı kart görerek dışarıda kalması gereği gibi değerlendirilemedi. Yorgunluğun ve eksilmenin getirdiği direncini artırması bunda etkili oldu.

Gördük ki Atiker Konyaspor lige kaldığı yerden başladı ve devam edecek. Bakalım bu sezon ne yapacak diyenlere sahada ölçülü bir şekilde cevap verecek. Bu oyun kalitesi, mücadele ve daha başarılı olunacağına inanmışlık var. Yeter ki adaletli bir lig mücadelesi olsun… Rize maçından sonraki yazımın başlığı çetin bir lige hazır olalım idi. Yine tekrarlıyorum… İki maç ve hakem hataları ile kaçan iki galibiyet… Daha ilk iki haftada kaybedilen dört puan…  

Üzüldük… Ligin şampiyonu karşısında kaçan galibiyete üzüldük. Benim için şahane bir maçtı. Çünkü yapılan kareografilerle “DÜNYADA HİÇ BİR GÜÇ HALKIN KARŞISINDA DURAMAZ” haykırdık. Binlerce Ömer Halisdemir maskeleri ile bir ölür binlerce dirilirizi haykırdık.

Son söz milli takıma çağrılmayan futbolcularımıza… Sizin kıymetinizi ve kalitenizi bilen Konyalılar var… Kalitenizle çoktan milli takımı hak ettiğinizi biliyoruz ve Konya’da çok seviliyorsunuz… Siz Konya’nın milli takımındasınız… 

Her şeye rağmen üstün mücadelesine devam edecek Atiker Konyaspor’u görmek güzeldi. Selam ve dua ile…

Mehmet YILDIRIM
mhmt_yldrm_42@hotmail.com

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English