Son Dakika Haberler

Ömer Lütfi Ersöz

Ömer Lütfi Ersöz

​Asımın neslini yetiştirmek için çalışmalıyız

16 Tuesday 2016
Öncelikle eğitim-öğretim yılının ikinci döneminin; Öğretmen, Öğrenci ve Velilere hayırlı olmasını Yüce Mevlâdan niyaz ederim. Bir milletin ilerlemesinde Maddi ve Manevi güzelliklere sahip olmasındaki en etkili gücün Eğitim-Öğretinden geçtiği aşikârdır. Bilgiye sahip olanlar, başarıya da ulaşırlar. Eğitim ve öğretim bir milletin ilerlemesinde ve cehaletin giderilmesinde en etkin yöntemdir.
 
Güzel Ülkemiz Türkiye de son yıllarda çok güzel hizmetler yapılmıştır.  Özgürlüklerin önü açılmış,  kardeşliğin temini için adımlar atılmış,  barıştan yana uygulamalarla, insanlarımızın her birine değer verilmiş, Meslek Lisesi Mezunlarına uygulanan; Katsayı adaletsizliği  giderilmiş, Meslek Liselerinin Orta Kısımları açılmış, Hafızlık ile ilgili engeller kaldırılmış, Kesintisiz eğitim, kesintili hale dönüştürülmüş, Kur’an-ı Kerim, Hz. Muhammed’in Hayatı ve Temel Dini Bilgiler seçmeli ders olarak,  Orta Okul ve Liselere konulmuş, Yıllardır kanayan bir yaraya, neşter vurulup, Başörtüsü yasağı kaldırılarak, bütün kamu kurum ve kuruluşlarında serbest bırakılmıştır.
    
Okullardaki seçmeli Kur'an-ı Kerim, Hz. Muhammed’in Hayatı ve Temel Dini Bilgiler derslerine müracaat için zaman daralmaktadır. Asım’ın nesli gençliği yetiştirmemiz için, hem ebeveynler, hem öğretmenlerimiz, idarecilerimiz ve toplumumuzdaki bütün duyarlı kardeşlerimize çok büyük görevler düşmektedir. Veliler, kesinlikle, bu hafta sonu Lise öğrencileri için son bulacak seçmeli ders fırsatını iyi değerlendirerek, Kur’an-ı Kerim, Hz. Peygamberin Hayatı derslerini mutlaka seçerek, evlâtlarının dindar yetişmelerine katkı sağlamalıdırlar. Okullarda seçmeli olarak verilen Kur'an-ı Kerim, Hz. Peygamberin Hayatı ve Temel Dini Bilgiler dersleri tercih edilirse, çocuklarımızın, İslâm’ı ana kaynaklarından öğrenmeleri sağlanmış olur. Süre dolmadan bahse konu dersleri mutlaka tercih etmeli ve bilmeyenleri de haberdar etmeliyiz. Milli Eğitim Bakanımıza bir öneride bulunmak istiyorum: Önümüzde Eğitim-Öğretim Yılından itibaren bu dersleri almak isteyenlerin değil de, bu dersleri tercih etmek istemeyenlerin dilekçe vermeleri ile ilgili yönetmelik değiştirilirse, daha isabetli bir karar olacaktır diye düşünüyorum.
    
Kur'an-ı Kerim, Hz. Peygamberin Hayatı ve Temel Dini Bilgiler derslerinde öğretilen bilgilerin uygulamalı olarak eğitiminin de Camilerde yapılmasının çok büyük yararları olacağı kanaatindeyim. Abdest, namaz v.b. konular işlendikten sonra gençlerimiz, cami şadırvanına götürülüp, abdest ’in uygulamalı olarak öğretilmesi ve akabinde, namazlarını uygulamalı bir şekilde eda etmelerine imkân sağlanmasının fevkalade faydalı olacağına inanıyorum.          Atasözümüzde güzelce ifade edildiği gibi; “Ağaç yaş iken eğilir.” Bu gerçekten hareketle, çocuklarımıza, hem kendimiz, hem de okullarda dinimiz İslâm ile ilgili bilgileri öğretmemiz, güzel ahlâk sahibi olmaları için çalışmamız çok faydalı olacaktır. Edindikleri çok özlü güzel bilgiler sebebiyle, yaşamları süresince, istikametlerinin doğru ve düzgün olmasına yarayıp, yön vereceğini de unutmamamız gerekmektedir.
     
Gençlerimize, milli, manevi ve ahlaki değerlerimize bağlı kalacakları, bununla beraber teknolojiden faydalanabilmelerine de imkân sağlanmıştır. Gerek okulda, gerekse okul dışında internetten bilgiye ulaşma amaçlı faydalanma imkânları, kontrol altında ve belirli sürelerde olmalıdır. Evlâtlarımızın çok iyi eğitim almaları için uğraştığımız gibi, dürüst, ahlâklı olarak yetiştirmeye gerçek anlamda özen göstermeliyiz. Her türlü kötülükle mücadele etmeliyiz. Alkol, Uyuşturucu, Sigara, Fuhuş v. b. olumsuzluklardan evlatlarımızı uzak tutarak sorumlu kişiler olarak aydınlık yarınlara en güzel şekilde hazırlamalıyız.
    
Gençlerimize öz güvenlerini vermeli, tarihimizin derinliklerinde kalan, birçok buluşa imza atan ecdadımız gibi, yarınlarda da çok değerli icatlara sahip olacak, güzel ahlâk sahibi Asım’ın Neslini yetiştirmek için çalışmalıyız. Her şeyi devletten beklememeli, STK’lar da etkin görev almalıdırlar. Arzu ettiğimiz şekilde nesilleri yetiştirmeye çalışırken, gençlerimizi zararlı alışkanlıklardan, kötü tavır ve davranışlardan, eğitim ve öğretim yoluyla uzaklaştırmalıyız.
    
Gençlerimizi sevgi, saygı, hoşgörü, birlik beraberlik ve kardeşlik duyguları ile dopdolu bir şekilde yarınlara hazırlamalıyız. Karanlığı, aydınlığın yok ettiği gibi, bizler de kötü, çirkin ve zararlı olan davranışlardan evlâtlarımızı kurtarmalıyız. Aydınlık yarınlara huzur, güven ve mutlulukla varmalıyız. Bu konuda da her birimize çok büyük görevler düşmektedir. İstiklâl Marşımızın Şairi Merhum Mehmet Akif Ersoy bu hususu çok güzel dile getirmiştir:
    
Âsım'ın nesli... diyordum ya... nesilmiş gerçek;
 İşte çiğnetmedi nâmûsunu, çiğnetmeyecek.              
Asımın neslini yetiştirmek için çalışanlardan olmamız duası ile sıhhat ve âfiyetler dilerim.

 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English