Son Dakika Haberler

Ali İzmirli

Ali İzmirli

​Amirle Gelen Galibiyet

17 Tuesday 2021
Geçen sezon maçları en fazla 0-0 biten iki takım.
 
Geçen sezon Konyaspor’un 8 Sivasspor’un 7 maçı 0-0 bitti.
 
Maçın ilk yarısıda özellikle bu istatistiği doğrular şekilde oynandı.
Hazırlık kamplarının ağır geçmesi, yeni transferlerin adaptasyonu, Avrupa maçları derken Ligin ilk birkaç haftasında oturmuş bir oyun görmek zor.
 
Sivasspor istikrarlı kadrosu ve beraberliklerle de olsa geçen sezonki maçları ve bu sezonki Avrupa maçlarıyla birlikte belirli bir seri yakaladı.
 
Konyaspor ise geçen sezonun son haftalarında yakaladığı özellikle savunma istikrarına bu maçta da devam etti. Hücumsal anlamda ise eksikler devam ediyor. Mutlaka yönetim hücum hattına takviye yapılması için çalışma yürütüyordur.
 
Bana göre maçın skorunu belirleyen ve ön plana çıkan 3 olay var.
 
İlki Ahmet Çalık ve Abdülkerim’in başarılı tandemi
İkincisi Amir Hadziahmetovic performansı
Üçüncüsü Cikalleshi’nin ısrarcı oyunu ve golcü şansı
 
Gelelim maçın adamına.
 
Bazen çok eleştirildi bazen gönderilmesi istendi fakat bu sezon bence onun sezonu olacak.
Gelişen fiziğiyle, oyunu yönlendirmesiyle Amir Hadziahmetovic maçta çok ön plana çıktı.
Enerjisi o kadar yüksekti ki oyunun aralarına saklanma ve dinlenme ihtiyacı bile duymadı.
 
-90 dakika da 85 kez topla buluştu.
-74 pas atıp 66 isabetli pasla maçın en fazla isabetli pas atan oyuncusu oldu.
-Pas isabet oranı %90.
-4 kez adam geçmeyi deneyip hepsinde başarılı oldu ve maçın en fazla adam geçen oyuncusu.
-9 kez ikili mücadele kazandı.
 
Sezona 3 puanla başlanılması, Sivas gibi deplasmanda ortaya konan mücadele, eksiklere rağmen takımın moral kazanması son derece önemli.
 
Şimdi rakip Başakşehir.
 
Başakşehir bu haftaki futboluyla klasik bir Aykut Kocaman takımı görüntüsünde.
 
Taraftarıyla buluşan moralli takımımız Rıza Çalımbay’dan sonra Aykut Hocadan 3 puanı alacaktır. Yeter ki biraz 3.bölgede baskı yapalım.

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English