Son Dakika Haberler

Selin Koç

Selin Koç

​ALLAH VAR KEDER YOK

17 Friday 2020
Hepimiz yorulduk değil mi? Artık ne gündeme yetişebiliyoruz ne de ondan ayrı kalabiliyoruz. Ülke olarak başımıza gelen herşeyden korkar olduk, sağlığımızdan endişe ederken, çoğu hayatından oldu. Haliyle de yorulduk.. Gelin biraz ruhumuzu dinlendirelim... Bizi bize bırakmayanlar var. Sizlerden yazıyı okurken düşünmenizi, bittikten sonra ise derin bir nefes alıp ‘Ya Allah Bismillah’ diyerek arınmış bir psikoloji ile hayatınıza devam etmenizi rica ediyorum.. Herkes gibi huzurlu günler görmek istiyorsun biliyorum.. Senin için huzur ; şuanda görmek ve delicesine sarılmak istediğin biri veya herşeyden uzak bir yerde sessizce yapılan tatil ve daha akla gelinmeyen yüzlerce güzel plandır belki. Mesela sen en çok neyi düşünürken mutlu olursun? Canının sıkıldığı bu günlerde sana düşünürken dahi huzur veren şeyler illaki vardır.

Küçük bir ricam olacak senden, düşünerek okuduğun bu yazı süresince dünyevi olanı bir kenara bırakmanı rica edeceğim. Gerçek huzurun kapıları bu satırdan sonra aralanacak çünkü..

‘’Bilesiniz ki, kalpler ancak Allah'ı anmakla huzur bulur.’’ ( Ra’d süresi 28.Ayet) O öyle bir isim ki , seni senden daha iyi tanıyor. Öyle ya kendine bile itiraf edemediğin gerçekler üzerinden kaderin çiziliyor.

İçinde merhamet, şefaat, şifa, yardım, deva, huzur, imkan ve sayamayacağımız yüzlerce güzel sıfat sadece 5 harfte toplanıyor.

Tek bir kelime sana bu dünyadaki acizliğini, ne kadar da sevilmeye muhtaç olduğunu hatırlatıyor. Haa bir de tanıdığın hiç kimsenin onun seni sevdiğinden fazla sevemeyeceğini.

Huzuru sevgide arayanlardansan eğer, çok şanslısın. Çünkü o seni çok seviyor.. Aksi olsa seni HUZUR’una kabul eder miydi? Mesela; ‘’Allah’ım n’olur yardım et’ cümlesini ne zaman kullanır insanoğlu? Hatırlatayım hemen; Kendini dünyaya kaptırmış gidiyorsun, dur diyen yok, düşün diyen yok. Herşeye sahipsin veya değilsin farketmez. Sonuçta ‘dünyada tek bir ipin dahi olsa, hesap vereceğin gün senin herşeyin o olmuyor mu?’

Velhasıl kelam, hayatında senin açından herşey yolunda giderken, işler bir anda terse döner de ne yapacağını bilemediğinde bu cümleyi kullanırsın.. ‘Allahım ne olur yardım et!’

Zor zamanda zikredilen bu dua sonrasında ortada kalan oldu mu? Veya kendisine en hayırlısı verildiğinden şüphe eden?

Tek birine ait olmak ve onun himayesinde olmak ne çok güven verir insana. Birde bu himayenin sonsuz gücün sahibinde olduğunu biliyorsan değmesinler keyfine.

Ne güzel bir Rabbimiz var değil mi? Ücretsiz bir şekilde her istediğini sıralayabildiğimiz, zorluktan çıkaran, darda olurken bile yüreğine hep umut ile dolduran, 5 harfe yeryüzünün tüm sıfatlarını sığdıran BİR ALLAH..
Unutma derdi dünya olanın dünya kadar derdi olur. Huzurun kelime anahtarını hatırladın artık. Hadi ‘YA ALLAH BİSMİLLAH!’
 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • recep ali tayyibi

    allah sana akıl fikir versin amin

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • ONUR

    Evet gerçekten öyle bu olumsuz durumu bir fırsata çevirmek gerek. Kalpler ancak ALLAHI anmakla huzur bulur.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • Taş Sele

    Selim ve Selin. Alparslana tavsiye için teşekkürler. Mehdi Alparslan Karakoç Renaulta biniyor. Annesinin ameliyatına dahi gelmeyen Mehdi Alparslan Karakoç. Mak. Bek ise Bingölde. Nacizane ben öğretmen.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English