Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​Alanya maçından teselli çıktı

02 Saturday 2021
Konyaspor’un rakibi sezona iyi başlamayan ama  son haftalardaritmini bulmaya başlayıp etkili oyunlar sergilemeye başlayan Alanyaspor idi… Üst sıralara tutunmak isteyen Konyaspor için sıralamada çekişeceği rakibine karşı önemli bir mücadele olacaktı. İlk yarıda gol yaşanmasa da daha çok gol atma ihtimali ile oynayan takım Alanyaspor idi… Konyaspor iki kez etkili pozisyon üretti. Biri Guilherme’nin zayıf ayağıyla vuruşuyla dışarı giderken, diğeri Amir’in kafa vuruşunda direğe takıldı.

İlk yarıda Konyaspor daha çok Sedar’ın etkinlikleri ile ataklara yön vermek isterken atılan toplar ya uzağına düştü ya da rakip kalecinin yetişebileceği tarzda oldu. Topla buluştuğunda ise sıkı savunma vardı. Alanyaspor ise topları sağ kanatlarına aktararak ataklarını yönlendirdi çünkü Konyaspor genelde o kanadı savunmada boş bırakıyordu.

İkinci yarıda oluşan değişikliklerle topun daha çok Alanyaspor sahasında oynanması beklenirken kazanılan korneri kullanan Alanyaspor’un ön direkte basitçe golü bulmaları maçı farklı bir hale getiriyordu. Oyun Alanyaspor sahasında daha çok oynanıyordu ama buldukları gol ile savunmayı daha önemseyen ve savunma direncini biraz daha artıran Alanyaspor vardı. Konyaspor ataklar düzenlese de rakip ceza sahasına girme ve pozisyon üretme noktasında etkisizdi. Alanyaspor ise çok adamla hızlı atağa çıkma fırsatları yakalasa da sonuçlandıramadı.

Pozisyon üretmekte zorlanan Konyaspor’un imdadına Alanyasporlu savunma oyuncusu yetişti. Faul beklentisiyle elle mücadelesi ve kullanılan atışta topu kendi kalesine göndermesi sıralamada rekabet hâlinde olacak iki takımdan Konyaspor adına oluşabilecek değerli bir goldü. 
Maçın öne çıkanları kalecilerdi. Çok etkili kurtarışlar yaptılar. Sehiç’in yaptığı kurtarışlar daha fazla idi ve bu son haftaların sık görülen görüntüsü olması Konyaspor adına sorgulanması ve düzeltilmesi gereken durumların göstergesidir.

Konyaspor’un avantajlı yönlerinden biri birbiri ile uyumlu, etkili performans sergileyen stoperleri ve stoperlere çok fazla yük binmeye başladı. Sorgulanacak bir yön de bu…Konyaspor’un en iyi sahip olduğu özelliği kanatlarının çizgide oynayabilmesi. Bu, oyunu genişletmek için ve rakip savunmasını zaafa düşürmek için elde edilebilecek etkinlik fırsatları sunsa da gereği kadar etkili kullanılamıyor. Bunun için daha etkili pas kanalları oluşturulması ve kanat değişikliklerinin daha sık ve hızlı yapılması gerekliliği var olduğunu düşünüyorum.

Konyaspor’un galibiyetini beklediğim maçta beraberlik sonucunun oluşması ile Konyaspor’un kötü oynadığını söylemem haksızlık olur. Ama bazı zaafların olduğu da ortada. Bu zaafları giderecek güç, beceri ve bilgi Konyaspor’da mevcut…Galibiyet halinde büyük avantaj yakalama, mağlubiyet halinde büyük avantaj kaybı yaşamayı içinde barındıran maçtan geride iken sağlanan beraberlik bir teselli oldu.

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • Hasan Akgül

    Mehmet hocam Konyaspor\'a başarılar diliyorum.

    • Cevapla
    • Begen (2)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English