Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​Akşehir'i 3. Lig Heycanı Sardı

03 Monday 2018
Nasrettin Hoca denince hemen Akşehir akla gelir. Nasrettin Hoca Akşehir’in bilinirliğindeki en önemli etkendir. Diğer ünlüleri Küçük Ağa romanı ile tanınan Tarık Buğra ve Mevlana ile aynı dönemde yaşamış, Mevlana’nın dostu Seyyid Mahmud Hayrani…
 
Yaşanılası bir tarım kentidir. Akşehir’de tarım deyince meyvecilik, özellikle kirazdan bahsedebiliriz. Bölgeleri birbirine bağlayan önemli bir geçiş noktasında olmasına rağmen yerinde saymış, hak ettiği gelişmişliğe ulaşamamış güzel bir ilçe…
 
Yazımın konusu elbette ki Akşehirspor… Bir şehri etkileyen etmenlerden biri de o şehirdeki sportif faaliyetler ve özellikle futbolda şehrinizin takımının hangi düzey bir ligde mücadele ettiğidir.
 
Akşehirspor daha üst liglerde yer almayı başarabilecek potansiyele sahip. Önemli olan bu potansiyelin Akşehirspor adına harekete geçirilebilmesi. Akşehir muhakkak ki üst liglerde yer almayı hak ediyor.
 
Bu yıl BAL ligi altıncı grupta istediği sonuçları almaya başlayan, istikrarlı sonuçlar alan ve üçüncü lige çıkma potansiyelini ortaya fazlası ile koyan bir Akşehirspor izliyoruz.
 
Anadolu Üniversitesi ile oynadığı maçta bunu fazlası ile hissettik. Tribünlerin almayacağı kadar gelen taraftarların verdikleri destek, maç önü ve maç sonundaki stadın havası üçüncü lig arzusunu net bir şekilde hissettiriyor.
 
Maça tutuk başlayan, ilk 24 dakika istediklerini yapamayan rakip kaleye gitmekte zorlanan Akşehirspor izledik. Rakip kaleyi bulan ilk şut 24’de cılız bir şekilde Ali Kireş’den geldi. Bu dakikadan sonra ataklarını sıklaştıran ve rakip kaleye daha net gelmeye başlayan Akşehirspor izledik.  Az geçmeden Ali Kireş çok rahat pozisyonda altı pastan topu kalecinin üzerine vurdu ve bir golden etti.
 
Ataklar sıklaşırken kullanılan kornerde Serkan’ın kafa şutu  direkte patlarken 41. dakikada sol kanattan getirdiği topla rakip futbolcuları çalımlayarak ceza sahasın giren İsmail kaleyi karşısında görünce attığı şutla golü gerçekleştirdi.
 
60. dakikalara kadar rakibi ile dengeli mücadele eden rakibinin hatalarını yakalayan Akşehirspor farkı artıracak fırsatlardan gereği gibi yararlanamadı. Bu dakikadan sonra orta sahada düşen rakibine orta sahayı daha kolay geçme fırsatı tanıyan Akşehirspor mücadelesi vardı.
 
Tek farkla önde olup üstünlüğü koruma arzusu ile daha çok kalesini savunma mücadelesi yaparken üzerine gelen rakibinin arkada bıraktığı boş alanlara topla sarkma fırsatları oluştu. Buna uygun etkinlikler de gerçekleştirilip tehlikeli ataklar ve gol pozisyonları üretildi. Fakat bazı net pozisyonlar kolayca harcanırken bazı tehlikeli ataklar yanlış pas tercihleri ile pozisyona dönüştürülemeden heba edildi.
 
Akşehirspor’un oyun düzeninde kanatların işlemesi önemli. İlk 24 dakikada kanatların işlememesi Akşehirspor’un oyununu olumsuz etkilerken sonrasında kanatların düzelmesi ile belirgin şekilde fark eden bir oyun sergilendi.
 
Stoperlerin özellikle Serkan’ın hava toplarındaki etkinlikleri, topu oyuna olumlu sokma gayretleri önemliydi. Stoperler rakibe pozisyon vermemede önemli katkı veriyorlar ve kaleciye fazla bir iş bırakmıyorlar.
 
Oyunun yönlendirilmesindeki en önemli isim Ali Kireş bu takımın oyun aklı olarak sahada duruyor. Şunu da söylemek gerekir ki fiziki anlamda daha iyi olmasına ihtiyaç var. Fiziğini güçlendiren Ali Kireş oyuna daha fazla etki ederek, rakip kaleye daha etkili şutlar atarak daha verimli oyun sergileyecektir.
 
Ali Kireş’den sonra en önemli oyun aklı ve takımın yakaladığı bu ivmeye en önemli katkıyı veren isim ise Tayfun… Rakibe göre doğru yerlerde pozisyon alması, baskı altında topla olumlu hareketleri, topu kolay kaybetmeyip takım arkadaşlarına doğru aktarması ve takımla birlikte oynama tarzı ile önemli katkılar veriyor.
 
Akşehirspor’un galip gelmesindeki gizli kahraman Oğuzhan idi. Özellikle Akşehirspor’un 60. dakikadan sonra oyundan düştüğü dakikalarda orta sahadaki baskısı ile rakibin oyununu bozan etkinlikleri, kaptığı toplarla atak başlatıp defans ve ofans arasında kurduğu bağlantı ile önemli katkı yaptı.
 
Akşehirspor, Kırıkkale takımının berabere kalması ile rakibinin bir puan önünde liderliği elde etti. Gelen bu liderlik maç sonunda küçük bir şölenle kutlandı. Yakalanan bu fırsatı ıskalamadan  sezon sonu amaca ulaştıracak yolda sakin, serin kanlı ve gereklerin yerine zamanında getirilmesine özen göstererek hareket edilmelidir.
 
Konya’dan daha çok takım 1. lig, 2. lig ve 3. ligde yer almalı. Bunun yolu her yıl BAL’dan bir takımın 3. lige gönderilmesidir. Konya futbolu ve Konyaspor  adına kalıcı yüksek başarılar için fikir hedef birliği yapılması herkese fayda sağlayacak ve kazanan Konya futbolu ve Konyaspor olacaktır.
 
Selam ve dua ile…
 
 
 
 
 
 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English