Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​Akhisarlı Hakemle Akhisar Maçına

15 Ocak 2016
Kısa süren bir aradan sonra ikinci yarının ilk maçı geldi çattı. Bu ara döneminde kupa maçları da olunca hiç futbolsuz kalmadık.

Akhisar maçı sadece Torku Konyaspor açısından değil her iki takım içinde önemli. Torku Konyaspor  açısından baktığımızda ligde bir üst sırada veya bir alt sırada olmayı belirleyecek bir maç. Ligde aynı düzeyde olduğumuz ve en fazla rakibimiz olan Akhisar takımı ile belki en önemli maç olacak.

İlk yarı maçlarında sadece İstanbul takımlarına karşı mağlubiyet alırken kendi içimde bu mağlubiyetleri sindirebildim fakat Akhisar ve Gençlerbirliği beraberliklerine hala üzülürüm. Bu maçlarda galibiyet alınabilseydi çok daha farklı çizgide ve hedefte bir Torku Konyaspor beklentisinde olacaktık.

Yine önümüzdeki maçın en önemli konusu maçın hakemi olacak. Akhisarlı İlker Meral’in bu maça atanması zihin tutulması alakalı bir şey olsa gerek. Skandal bir durum… Yok bilinerek atandı ise izahı mümkün olmayan facia bir durum… Torku Konyaspor’un tam bir deneme tahtası haline dönüştürülmesi durumu. Şöyle bir şey yapsak nasıl olur acaba fantezilerinin vukuatının denemesi bir yerde…

Böylesi bir durum hakem açısından da zor olsa gerek diyeceğim ama İlker Meral’in bu maçı yönetmeme girişimlerini ne duydum ne okudum… Bu şartlarda beklentim maçı yönetmeme girişiminde bulunması olacaktır. Böyle bir girişimde bulunmamışsa adam gibi maç yönetmesi daha da fazla istenecektir. İstemeyiz ama yaptığı hatalar daha fazla sert eleştiri alacaktır.

İşin bir de şu yönü de var. Diyelim ki hakem hatasız maç yönetti. Biz haksız mıyız? Muhakkak ki hayır… Bir kere hatasız maç yönetmek zaten görevi, görevini yerine getirmiş olur. Konyalı hakemin Konyaspor maçına verilmesi de, Akhisarlı hakemin Akhisar maçına verilmesi de yanlış oğlu yanlıştır.  

Maçta her iki takımda temkinli oynayacağını, gol yememe olgusunun daha ön plana çıkacağını düşünüyorum. Maçın gidişatını daha iyi algılayan ve buna göre gidişatı kendi lehine çevirebilen teknik ekibin takımına avantaj sağlayacağını düşünüyorum.

Akhisar takımı futbolcuların iyi bir bütünlük oluşturduğu, süreklilikleri iyi olan maçı bırakmayan bir takım. Torku Konyasporlu futbolcular her an konsantre olmalılar.

Maçı orta sahada üstünlük kuran takım kontrolüne alacaktır. Torku Konyaspor başarılı olmak istiyorsa ilerde sıkı pres yapmalı, kaptığı toplarla Akhisar defansını dengesiz yakalamaya çalışmalıdır. Ofansta paslaşmalar yerden ve seri olmalıdır. Hava toplarından iş çıkaracağımızı düşünmüyorum. Douglo’nun defanstaki etkisini bu şekilde aşabiliriz.

İlk maça göre ilerde gol atamasa da fizik gücü ile katkı verecek Rangelov  avantaj sağlayabilir. Holmen’in atakları yönlendirmesi de diğer artı yönümüz olacaktır. Tabii rakip için de Rodellaga etkisini göz ardı etmemek gerek…

Güzel bir sonuç, selam ve dua ile…
Mehmet YILDIRIM
mhmt_yldrm_42@hotmail.com

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English