Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​Akhisar'ı Akhisar'da Akhisarlı Hakemle

17 Sunday 2016
Bu sezonun sıralamasını belirleyecek en önemli maçı oldu beklide Torku Konyaspor açısından. Rüzgarın etkisini çokça hissettirdiği maçta öne geçmek büyük avantajdı Torku Konyaspor hem de iki fark yakalayarak bu avantajını iyi kullandı ve galip gelmesini bildi. Puan tablosunda oluşacak sıralamada üstlerde yer alma adına büyük bir adım attı.

Maçın en önemli performansını kaleci Serkan için söyleyebiliriz.  Maçın başlarında  Rodellega’nın iki şutunu kurtararak maçın Torku konyaspor adına kötüye gitmesini engellemiş olması önemliydi.  Maçın kazanılmasındaki en önemli etkendi. Bu şutların gol olmaması ilk golü yiyince kırılganlık gösteren Torku Konyaspor’un bu olumsuz duruma düşmesinden kurtarmış oldu.  

İlk gol korner kullanışında Vukoviç ile gelirken çok beklediğim durum değildi. Duran topun ne olacağı belli olmayan bir durum ve rakibin hataları size ikram oluyor bir yerde…

İkinci gol ise maç öncesi ofansta yerden, isabetli ve hızlı paslaşmalar yapmalıyız tarifinin gerçekleşmesi gibiydi. Golün kahramanı ilk pası beklenmedik ve defansın dengesini bozacak şekilde Skubiç’e çok düzgün çıkaran Kibong’du.  Skubiç’in kaçışı topla içeri düzgünce sürerek içeriyi kontrol ederek verdiği net pas akıllıca idi. Skubiç’in asistini Rangelov’un gole çevirmesi gol atma stresini yenme adına sevindirici idi…
İlk yarı böyle biterken rüzgarın oluşturduğu dengesizlik savunma yapma adına işimizi kolaylaştırıyordu. Akhisar takımının atak girişimleri bazen rüzgara bazen de futbolcularımızın sıkı baskısına takılıyordu. Orta sahada iyi bir baskı kuran Torku Konyaspor uzun süre topun kalesinden uzak kalmasını sağladı.

Son dakikalarda Akhisar takımı kullandığı kornerlerin de katkısı ile gol pozisyonları bulsa da gol kaydına muvaffak olamadı . Bu da Torku Konyaspor’un galibiyetinin ilanıydı.

Eğer Akhisar takımı ataklarında istediğini yapamadı ise bunda en önemli etken Holmen’di. Doğru yerlere yaptığı baskılar, kestiği toplar, mücadele azmi ve kaptığı topları panik yapmadan doğru yerlere aktarması ile Torku Konyaspor’un  maç içindeki üstünlüğünü sağlıyordu. 

Gelelim hakeme… Akhisar’ın maçını yöneten Akhisarlı hakeme… Baştan söylemek gerekirse Torku Konyaspor MHK, TFF ve hakeme büyük bir iyilik yapmıştır.Hakem çok kaliteli bir maç yönetseydi de bu atama yanlıştı.

Torku Konyaspor galip geldi diye irdelemeyecek değiliz. Rodallega’nın Skubiç’in ayağını kırma girişimi  sarı kartta kaldı. Kırmızı olması için kırılması gerekiyordu. Zaten sarıyı da Rodellega sarı kartı kırma girişimindeki başarısızlığından görmüş olabilir. Adam gibi bir ayak kırmayı bile beceremiyor…

Bir de Güray var tabii… Gerek geride olmaları, gerek rüzgarın istediklerini yapmalarına engel olmasının uç örneği Güray… Bilerek ve isteyerek Holmen’in karnına yumruk atan Güray… Sarı kart gördü bu efendi çocuk… Dahası Holmen’de sarı kart gördü… Holmen çok ayıp etti. Niye Güray’ın yumruğunun karşısına atıyor ki  kendini…  

Demiştik ya Konyaspor galibiyeti ile büyük bir iyilik yaptı. Hep de yapıyor zaten… İyi bir deneme tahtası olduğunu bir daha gösterdi. Hani biz öküzün altında buzağı aramıyoruz. Bu noktadan hareketle yaptığımız şu: Birileri zorla öküzün altına buzağı koyuyor bu buzağının yeri burası değil diye bağırıyoruz tüm iyi niyetimizle… Ama duymayacaklar, kulaklarına ulaşsa da bağırmalarımız kulaklarını tıkayacaklar.

En önemli galibiyetimizi aldık diyebiliriz ama bu kesinlikle gevşetmemeli… Hatta daha güçlü konsantrasyon getirmeli… Bu galibiyetle üst sıraların güçlü adayı haline geldik ve bu fırsata çok sıkı bir şekilde sahip çıkmalıyız…

Deplasmana giderek bu güzel galibiyete yerinde şahit olma zevkine erişen taraftarlarımıza da sonsuz teşekkürler…

Selam ve dua ile…
Mehmet YILDIRIM
mhmt_yldrm_42@hotmail.com

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English