Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​Ahamada’nın Hediyesi

12 Aralık 2016
Avrupa kupalarına buruk vedanın ardından kazanılması gereken bir maçtı. Kayserispor’un içinde bulunduğu durum itibari ile kolay bir maç gibi gözükse de çok zorlu bir karşılaşma oldu.
 
İlk yarıya bakıldığında sahaya daha rahat yerleşen az da olsa oyunu istediği gibi yönlendirip topa biraz daha fazla sahip olan taraf Kayserispor olsa da denk iki takım görüntüsü veren bir mücadele vardı. Kayserispor daha çok Atiker Konyaspor üstüne gelse de tehlike oluşturamıyor, bir yönü ile Atiker Konyaspor defansı buna fırsat vermiyordu.
 
İlk yarıya bakıldığında Rangelov’un uzaktan kullandığı faul atışının yaşattığı heyecan ve gol dışında kayda değer pozisyon yoktu. Atılan golde kullanılan faul atışını Ali Çamdalı’nın topu kaleye yönlendirmesi ve kaleci Ahamada’nın beceriksizliği söz konusuydu. Topu üstten dışarı gönderme becerisini gösteremeyen kaleci hediyesi bir golle üstünlük sağlayan bir Atiker Konyaspor vardı.
 
İkinci yarıya daha istekli başlayan Kayserispor ve topu rakip sahaya götürmekte zorlanan Atiker Konyaspor görüntüsü vardı. 60. dakikadan itibaren bu durum iyice derinleşmeye başladı. Sahada kendi sahasına iyice kapanan Atiker Konyaspor ve atak yapma iştahı iyice artmış bir Kayserispor vardı artık. Atiker Konyaspor’un derdi skoru korumak haline gelmişti. Bunun yanında rakip ataklara karşı iyi savunma yapan Atiker Konyaspor ve savunmanın aksadığında devreye giren Serkan vardı. Oyunda oldukça motive bir oyun sergileyen Serkan sürekli oyun içinde kalarak, pozisyonları doğru süzerek doğru müdahalelerle savunmanın açıklarını kapatıp gol yemeyerek alınan üç puanda en önemli etkendi.
 
Maç boyunca Atiker Konyaspor’un oluşturabildiği tek pozisyon vardı. Bunun yanında birkaç kez yakaladığı kontra atakla rakip arkasına sarkma ve ciddi tehlikeler oluşturma imkanlarından yararlanamayan Atiker Konyaspor’un bu durumunu geliştirmesi  ileriki haftalar için önemli bir gereklilik olduğunu belirtmek gerek. Öyle ki her maçta rakip forvetler bu kadar beceriksiz ve Serkan bu kadar başarılı olamayabilir.
 
Kötü oyunla da olsa kazanılan üç puan Atiker Konyaspor’u üst sıraların eşiğine getirdi. Araya girmeden Akhisar ve Karabük deplasmanlarından alınabilecek galibiyetler çok daha iyi konum oluşturacak, yeniden farklı hayallerin ve hedeflerin peşinden koşmanın kapısını aralayacaktır. Gerçekleşmemesi içinde hiçbir sebep yok. Fazlasıyla inanmak, akıllıca mücadele edip puanları almak aradan sonra Atiker Konyaspor’u ilk üç sıranın ciddi adayı yapacaktır.
 
Dünyanın en değerli toprakları Anadolu… Bundandır ki Türk Milleti sürekli kahpeliklerle, şerefsizliklerle tarih boyunca mücadele ediyor ve etmeye devam edecek. Hiçbir toprak yoktur ki bu kadar bedel ödenmiş olsun. Atalarımızın şehit kanlarıyla, gözyaşlarıyla yoğrulan bu topraklar yine torunlarının şehit kanlarıyla, gözyaşlarıyla yoğrulmaya devam ediyor.
 
Bu topraklara sahip olmak yürek ister. Kese kağıdı patladığında altına ıslatanlar mı sahip olabilecek bu topraklara tankın üzerine kuru bedenleri ile yürüyen cesur Türk Milleti varken…  Anadolu’da yaşayan müslüman Türk Milleti’nin mensubu olmanın gururu ile Anadolu’da kök salmaya devam edeceğiz.
 
Rabbim şehitlerimizin şehadetini kabul eylesin. Yakınlarına sabır versin. Yaralılara şifa versin.
 
Selam ve dua ile…
Mehmet YILDIRIM
mhmt_yldrm_42@hotmail.com
 
 
 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English