Son Dakika Haberler

Mehmet Akif TEKİN

Mehmet Akif TEKİN

​Adım adım zirve yürüyüşü

03 Monday 2022
Konyaspor kendi adına çok etkili olmadığı, birçok pas hatası yaparak herkesi şaşırttığı karşılaşmayı 1-0 kazanarak sahadan 3 puanla ayrıldı ve averajla ligde 3.sıraya yerleşmiş oldu. Tribünlerin boş kalması ise Konyaspor ve Konya halkı adına üzücü bir hadiseydi. Konyaspor belki de sezonun en zorlu maçlarından birini geride bıraktı. Ligde son sırada bulunan Ümraniyespor’un henüz galibiyetinin bulunmaması ve kaybettiği maçlarda hep iyi mücadele ortaya koyarak sahadan mağlup ayrılması aslında takımın ne kadar iyi mücadele ettiğinin bir göstergesi. Bu sebepledirki 3 puana bu kadar ihtiyacı olan bir takıma karşı oynamak her zaman zorlu karşılaşmalar olarak nitelendirilmiştir.

Maç içerisinde Konyaspor özellikle ikinci alanda çok fazla top kaybı yaptı. Son zamanlarda herhalde böyle bir şey hatırlamıyorum. Bu top kayıpları Ümraniyespor’un oyuna ortak olmasına sebep oldu. Yapılan her top kaybı Ümraniyespor’un 3 puan iştahını biraz daha kabarttı. Buna rağmen fiziksel olarak orta alanda rakibine üstünlük kuran Konyaspor aleyhine olan bazı durumları lehine çevirmeye çalıştı. Özellikle Bruno Paz’ın orta alanda fiziksel olarak rakiplerine fırsat vermemesi çok önemliydi. Ara sıra da olsa kısa paslar ile kurulan küçük üçgenler sayesinde Konyaspor oyunda nefes aldı ve rakibinin açık vermesini bekleyerek pozisyon bulmaya çalıştı.

Hücum organizasyonlarında gene sol taraf çok aktif kullanıldı. Nitekim golde ilk yarının son dakikalarında soldan Guilherme’nin yaptığı orta ile geldi. İlhan hocanın ve takımın bir an önce sağ tarafı daha etkin olarak kullanmanın yolunu bulması gerek. Lig uzun bir maraton ve hücum aksiyonlarının büyük çoğunluğunun tek taraftan oynanması ilerleyen haftalarda muhakkak problem oluşturacaktır. Ayrıca oyuna sonradan dahil olan oyuncuların daha fazla katkı vermesi gerektiğini düşünüyorum. Bazı pozisyonlarda oyuna yeni giren oyuncular adeta 90 dakikadır top oynuyormuşçasına yavaş kaldı ve Konyaspor’un hızlı hücumda bulacağı birkaç pozisyon bu yüzden başlamadan bitti. 

Muhammed Demir için ise ayrı bir parantez açmak istiyorum. Geldiği zaman olumsuz tepki veren insanlardan biriydim. Daha genç daha hareketli daha dinamik bir forvet oyuncusuna ihtiyacımız olduğunu düşünüyordum ki hala öyle düşünüyorum ancak Muhammed Demir şuana kadar üzerine düşeni fazlasıyla yaparak bizleri susturmayı bildi. Teşekkürler Muhammed Demir. Son olarak stadın doluluk oranına değinmek istiyorum. Sanırım %30 seviyelerinde bir doluluk vardı belki de daha az. Ülkemizin ekonomik koşulları göz önünde bulundurulduğunda bilet fiyatları insanlarımız için artık maalesef lüks. Bu sebepten gerek Konyaspor camiasından gerekse ilgili yöneticilerden ricam bilet fiyatlarının düşük tutularak her hafta stadın dolmasının sağlanması. Puan durumuna baktığımız zaman taraftar desteğinin ne kadar itici bir güç olarak kullanılacağını düşünmemiz lazım. 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English