Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​Adaletsiz Futbol İklimi

16 Saturday 2019
Oynanan maçlar sonucunda kaybetmesi durumunda yeniden düşme hattına gerileyecek Fenerbahçe ve  üst sıraları hedefleyen Bursaspor, özellikle evinde Malatyaspor karşısında aldığı beraberlikler ile hedefleri sekteye uğrayan Konyaspor… Bu maç için Fenerbahçe’nin amacı düşme hattında yer almamak, Konyaspor’un hedefi yaşadığı sekteleri telafi etmek olacaktı.
 
Ligde yaşanan hakem hataları, bu hataları düzeltmesi beklenen VAR… Büyük paralar harcanarak kurulan VAR teknolojisi hataları düzeltmekte fayda sağlamadığı gibi sanki daha da derinleşen, izlenen net görüntülere rağmen inadına verilen hatalı kararlar… Bunun yanında bazı takımlara karşı yapılan net hatalar bazı takımlara karşı şüpheli, basit hatalar kadar ses getirmediği, bazı takımların sesinin fazlasıyla gür çıktığı ve kabul gördüğü bir futbol kamuoyun varlığının maç sonuçlarının üzerideki etkisi dengesiz bir futbol iklimi oluşmasına sebep oluyor.
 
Daha maçın başlarında ayak topuna kafa uzatan Sadık’a verilmesi gereken faulu Miloseviç’e vererek tutarsız bir yönetim göstereceğini gösteren bir hakem vardı.
 
Maçın başlarında Skertel’in Zuta’ya yaptığı sert faulü sarı kartla geçiştiren ve görmezden gelen VAR rezaletini izledik.
 
Jailson’a Zuta’nın hareketinin penaltı olduğu yönünde VAR müdahalesivardı ki, nasıl bir penaltı olarak değerlendirilir anlamak mümkün değil. Öyle ki, VAR’ın şüpheli olan pozisyonlarda dahi müdahil olamaması gerekir.
 
Maç içersinde faul standartlarını sürekli Fenerbahçe lehine göre ayarlayan hakem yönetiminin yanında abartılı hareketler gösteren, yüreği maç oynamaya yetmeyip haksız kazançlar elde etmeyi mübah sayan Fenerbahçeli futbolcuların hareketlerini yadırgamadık. “Büyük” kelimesinin gölgesine sığınan bir takım karşısında yılmadan yürekli futbol oynayan, ANADOLU KARTALI sıfatının hakkını veren büyük Konyaspor vardı.
 
Sadık’ın önündeki topu kapmak için hamle yapan Jahoviç karşısında futbol hırsızlığını maharet sayarak kendini Jahoviç’in ayaklarına atan,  temasla birlikte Jahoviç’in hemen  ayağını çektiği bir pozisyonda ayağı kırılmış edasıyla yuvarlanan Sadık’ı izledik. Görüntü hakemin net bir şekilde kartlık bir olayın olmadığı izlenimini verirken ısrarla kart uyarısı yapan VAR etkinliklerini izliyorduk. Yan hakemle görüşen yine görüntüye göre net bir şekilde kartlık bir olayın  olmağı izlenimine rağmen ısrar eden yine VAR… Arkasından görüntüleri izleyip net emin olduğu pozisyonda kararının arkasında duramayacak kadar “korkak” hakem…
 
Sadık iyi bir futbolcu mudur bilemem ama sinema alanında iyi bir geleceği olduğunu bu maçta ispat etti.
 
Konyaspor on kişi kalmasının arkasından Fofana ile  golü bulup öne geçince maçın şekli bir daha değişiyordu.
 
Konyaspor ilk yarıyı gol yemeden bitirse maçın şekli daha fazla değişebilirdi. Ama olmadı. Jailson’un golü ile ilk yarı beraberlikle bitti.
 
İkinci yarı Fenerbahçe’nin baskı yapmaya çalıştığı, Konyaspor’un boşluklar  yakalayıp fırsat aradığı bir mücadele oldu. Fenetbahçe’nin attığı gol net ofsayttı ve VAR tespiti ile gol iptal edildi.
 
Hakem hatalarına çözüm olsun diye kurulan VAR, çözüm olmak bir tarafa hakem hatalarını iyice artıran bir işlev üstlenmiş durumda. Şöyle de bir durum var ki bazı takımlara karşı yapılan şüpheli ve küçük hatalar medya marifetiyle de iyice büyütülerek sanki büyük haksızlık oluşmuş havası oluşturulurken, bazı takımlara karşı yapılan net ve büyük hataların yok sayıldığı bir futbol iklimi yaşıyoruz. Bu haksız iklimin oluşmasında adil olmayan VAR’ın, adil olmayan hakemlerin katkısı olduğu kadar adil olmayan medyanın katkısının olduğunu da net bir şekilde ifade etmek gerek. Yıllarca, defalarca bu haksız iklimden en olumsuz şekilde etkilenen de bir Konyaspor var.
 
Konyaspor VAR’a ve hakeme takılarak iki puan kaybetmiştir.
 
Selam ve dua ile…
 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English